DOLAR 32,3525
EURO 34,8536
ALTIN 2383,349
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Roca’nın sürdürülebilirlik politikasına 350 milyon Euro’luk destek

    Roca’nın sürdürülebilirlik politikasına 350 milyon Euro’luk destek
    13.07.2021
    A+
    A-

    Banyolarda daha fazla sağlık, hijyen ve konfor odaklı yeni ürünler ve çözümler sunmaya odaklanan Roca, sürdürülebilir teknoloji kriterleri çerçevesinde 350 milyon Euro’luk sendikasyon kredisini yeniledi. Roca, yararlanacağı yeni finansman ile karbon emisyonu ve su tüketiminin azaltılmasında öncü olacak.

    Birleşmiş Milletler tarafından 2015-2030 için tanımlanan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu projeler geliştiren Roca, asırlık geçmişini, yenilikçi yaklaşımlara birleştirerek üretimden organizasyonel süreçlere kadar her aşamada sürdürülebilirlik vizyonuyla hareket ediyor. Bu vizyon çerçevesinde birçok proje ve iş birliğine imza atan Roca, finansman kuruluşlarından nihai olarak taahhüt edilen miktarın çok üzerinde bir teklif gelmesi üzerine sürdürülebilir politikalara katkı sağlamak amacıyla 350 milyon Euro’luk sendikasyon kredisini yeniledi. Finansmanla birlikte çevre koruma çözümlerini yakın merceğe alan Roca, karbon emisyonu ve su tüketiminin azaltılmasıyla ilgili taahhütlerde bulundu.

    “Roca sürdürülebilir teknolojide kararlı adımlarla ilerleyecek”

    Roca’nın yönetiminde daha fazla çevresel, sosyal ve kurumsal faydayı amaçladığına dikkat çeken Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, “Sürdürülebilirlik, Roca Group’un kurumsal stratejisinde merkezi bir rol oynuyor ve sürdürülebilirliği tüm iş yapış biçimimize yön veren bir anlayış olarak görüyoruz. Birleşmiş Milletler tarafından 2015-2030 için tanımlanan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu olan faaliyetlerimiz, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegeni korumak ve herkes için refah sağlamak gibi temel misyonları içeriyor. Finansmanımızı belirli çevresel taahhütlerin satın alınmasıyla ilişkilendirmek, şirketin bu alanda kararlı ilerleme kaydetmeye devam etme isteğini yansıtıyor. Sürdürülebilirlik politikamızın ekonomi ayağında, tüm paydaşlarımıza katma değer yaratmak amacıyla sürekli büyüme hedefi yer alıyor. Yeni teknolojilere yatırımlar, uzmanlarla iş birliği ve bilgi paylaşımı yoluyla sektörün ilerlemesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Grubun stratejisi ve finansman yapısının amacı daha fazla çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) faktörlerine bağlı olmak. Roca Group, 2020 mali yılını, pandemi ve küresel ekonomideki yavaşlama nedeniyle 2019’dan yüzde 9,5 daha az olan 1,68 milyar Euro ciro ile kapattı. Buna rağmen, FAVÖK yüzde 21 artışla 306 milyona yükselirken, konsolide net kâr yüzde 12 azalarak 60 milyon olarak gerçekleşti” dedi.

    Finansmanla karbon emisyonları ve yıllık su tüketimi azaltılacak

    Kredinin çevresel fayda ekosistemi ile ilişkisini vurgulayan Salvador Lopez Oliva, finansmanın Roca’nın bankacılık kurumlarıyla olan ilişkisinde yenilikçi bir değişikliği temsil ettiğine değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Finansmanın amacı, şirketin karbon emisyonlarının ve yıllık su tüketiminin azaltılmasıyla ilgili iki sürdürülebilirlik hedefine ulaşmak. Grubun hazırlamakta olduğu ‘Karbondan Arındırma Yol Haritası’da sürdürülebilir teknolojilerin bir parçasını oluşturuyor. Bu hedefler, küresel çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) stratejisi belgelendirme kuruluşu olan Sustainalyt-ics tarafından doğrulandı. Roca’nın sürdürülebilirlik anlayışını oluşturan ana felsefe, günümüzün gerçeklerini dikkate alarak gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir model sunmak. Bu doğrultuda hammaddeden, bu maddelerin teminat sürecine, üretimden depolamaya kadar her aşamada sürdürülebilirlik politikamız geçerli.”

    Roca su eksikliğinin çözümüne de katkı sağlayacak

    Su ve enerji tasarrufunda öncü ürünler, yenilikçi sistemler geliştiren Roca dünyadaki su ile sanitasyon eksikliğinden kaynaklanan sorunların çözümüne katkı sağlayan We Are Water Vakfı’nın projelerini destekleyecek. Kar amacı gütmeyen vakıf için yıllık bağış yapma taahhüdü veren Roca, bağış miktarının tanımlanan sürdürülebilirlik göstergeleri ile bağlantılı olduğunu belirtti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.