DOLAR 32,3274
EURO 35,0816
ALTIN 2292,229
BIST 8979,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Rock Sahnesi’nin ilk konuğu Gripin Grubu oldu.

    Rock Sahnesi’nin ilk konuğu Gripin Grubu oldu.
    10.09.2018
    A+
    A-

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen, Folkart’ın Ana Sponsor olduğu 87. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 2. gününde tüm etkinliklerin başlaması ile birlikte en kalabalık ve en eğlenceli günlerinden birini yaşadı.

    Folkart’ın sponsorluğunda bu yıl ilk kez kurulan Rock Sahnesi’nin ilk konuğu Gripin Grubu oldu. On binlerce kişinin izlediği konser büyük beğeni topladı.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen, Folkart’ın Ana Sponsor olduğu 87. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 2. gününde tüm etkinliklerin başlaması ile birlikte en kalabalık ve en eğlenceli günlerinden birini yaşadı. Kültürpark fuar alanında Folkart sponsorluğunda 9 ayrı noktada gerçekleşen etkinlikler ise fuara gelen her yaştan gelen on binlerce ziyaretçi tarafından büyük beğeni ile takip ediliyor.

    Uluslararası gösteri, kültür ve sanat şöleni haline gelen yurt içi ve yurt dışındaki pek çok ismi bir araya getiren 87. İEF’de fuarın ikinci gününde de çok çeşitli etkinlikler gerçekleşti. Folkart sponsorluğunda bu yıl ilk olarak kurulan Rock Sahnesi’nin ilk konuğu ünlü grup Gripin oldu. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde “Şen Makas” oyunu seyircisiyle buluşurken, Mogambo Caz Geceleri’nin açılışını usta isim Zuhal Olcay yaptı. Palyaço etkinlik alanda ise Fausto Giorı, Gustavo Javier’in gösterileriyle minik ziyaretçiler ve aileleri keyifli zamanlar geçirdi. Fuar alanında gezi yolları üzerinde 4 ayrı noktada kurulan Sokak Gösteri alanlarında da sihirbazlar, jonglörler, akrobatlar performanslarıyla alkış yağmuruna tutuldu.

    TİYATRODA ŞEN MAKAS

    Melek Baykal, Veysel Diker, Jess Molho, Özgür Yetkinoğlu ve Cem Güler’in oyuncu kadrosunda olduğu ve interaktif bir komedi oyunu olan Şen Makas’ta seyirciler bir kuaför salonundaki olayın tüm ayrıntılarına şahitlik ederek kuaföre sızan katili bulmaya çalıştılar. Polisiye gerilim ve komediyi harmanlayan oyuna gelen tiyatroseverler katilin kim olduğu konusunda tahmin yürütürken aynı zamanda kahkaha dolu dakikalarda yaşadılar.

    MELEK BAYKAL: “FUAR UZUN SENELER DEVAM ETSİN”

    Oyun öncesi İzmir Enternasyonal Fuarı’nın kendisi için önemi belirten usta sanatçı Melek Baykal, çocukluk ve gençlik döneminde fuara geldiğini bu nedenle de İzmir Fuarı’na her gelişinde çok duygulandığını söyledi. İzmirlilerin fuarın güzel ortamında sanatla buluştuklarını kaydeden Baykal, “Fuar organizasyonunun çok uzun seneler devam etmesini diliyorum ve burada olmaktan dolayı oldukça mutluyum” dedi. Ünlü oyuncu Veysel Diker ise çocukluğunda birkaç defa İsmet İnönü Sanat Merkezi’ne oyun izlemeye geldiğini, şimdi ise oyuncu olarak aynı sahnede olmanın kendisini mutlu ettiğini söyleyerek İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sadece İzmir’in İncisi değil Ege’nin İncisi olduğunu da kaydetti.

    ROCK SAHNESİ’NDE ON BİNLERCE HAYRAN

    Folkart sponsorluğunda bu yıl ilk olarak kurulan Rock Sahnesi’nin ilk konuğu ünlü grup Gripin oldu. Gripin’in öncesinde Rock Sahnesi’nde konser veren Pinti Band ile alanı dolduran müzikseverler büyük bir coşku ve eğlenceyle Gripin’in sahne almasını bekledi. Saatlerce kendilerini bekleyen hayranlarıyla buluşan ünlü rock grubu, alanı dolduran on binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.  “Yalnızlığın Çaresini Bulmuşlar”, “Durma Yağmur Durma” gibi dillere pelesenk olan şarkılarını dinleyicilerle birlikte seslendiren Gripin, Orhan Gencebay’ın “Batsın Bu Dünya” şarkısını ise kendilerine has tarzıyla sahnede yorumladı. Gripin, yeni albümünden de eserler seslendirdi.

    GRİPİN FUARDA HASRET GİDERDİ

    İzmir Enternasyonal Fuarı’nda birkaç yıl önce Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldıklarını belirten Gripin’in solisti Birol Namoğlu, şimdi ise tekrar fuarda olmanın heyecanını yaşamakla birlikte kendileri için İzmir’de olmanın heyecanının her zaman var olduğunu olduğunu ifade etti.

    MOGAMBO’DA ZUHAL OLCAY

    Cumartesi günü saat 21:00’da Grup Gündoğarken’in sahnesiyle başlayan Mogambo Caz Geceleri 23:00’da ünlü sanatçı Zuhal Olcay’ın eşsiz sesi ve yorumuyla devam etti. En sevilen şarkılarını Mogambo’yu dolduran sevenleriyle birlikte seslendiren Olcay, Mogambo Caz Geceleri’ne gelen müzik severlere unutulmaz ve müzik dolu bir gece yaşattı. Konser öncesi konuşan ünlü sanatçı Zuhal Olcay İzmir Fuar’ında ve İzmirliler ile birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek “Bu güzel geceye olanak sağladıkları için sponsorlara teşekkür ediyorum” dedi.

    PALYAÇO VE SOKAK GÖSTERİLERİ

    Dünyanın farklı yerlerinden 87. İEF’ye gelen performans ve gösteri sanatçıları her yaştan ziyaretçiye birbirinden eğlenceli ve farklı gösterilerini sundu. Farklı alanlarda kurulan sokak gösterileri sahnesi fuar ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü. Hemen hemen her köşede sunulan gösterileri onbinlerve kişi keyifle izledi. Folkart sponsorluğundaki Palyaço Sahnesi’nde Fausto Gıorı ve Tavo Tavınsky minik ziyaretçileri kendilerine hayran bıraktı. Kültürpark alanı içerisinde 4 farklı noktalara kurulan Sokak Gösteri sahnelerinde ise Raoul Gomiero, Diogo Alvares, Toni Smith, Flying Dutchman, Vınly Burns, Great Wolynskı, Cronopia, Funny Kito, Mencho Sosa, Paolo Piludu, Mr. Copini, Luther Bangert, Melon The Human, Grete Gross, Circo Puntino ilgiyle izlenen gösteri ve şovlarını sergiledi.

    FREE FALL’DA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

    Folkart sponsorluğunda kurulan Free Fall alanından atlamak ve adrenalini yaşamak isteyen fuar ziyaretçileri, atlama saatinden önce uzun kuyruklar oluşturdu. Meraklı gözlerin arasından 4 metre yükseklikten atlayan ziyaretçiler macera ve adrenalini doyasıya yaşadı. 18:00 – 19:30 arası Free Fall alanında serbest atlayış yapan ziyaretçilerin ardından ise 19:30’da akrobatlar hazırladıkları koreografilerini heyecan ve merakla bekleyen izleyicilere sundular.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.