DOLAR 32,5991
EURO 34,7223
ALTIN 2496,837
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Rockwell Automation FactoryTalk’un yeni özellikleri ile dijital dönüşüme hız katıyor

    Rockwell Automation FactoryTalk’un yeni özellikleri ile dijital dönüşüme hız katıyor
    25.01.2021
    A+
    A-

    Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK) endüstriyel kuruluşların dijital dönüşümünü basitleştirmek, ölçeklendirmek ve hızlandırmak amacıyla PTC destekli FactoryTalk InnovationSuite’ine yeni bir dizi yetkinlikler eklediğini duyurdu. Bu duyuru güçlü pazar momentumu ve InnovationSuite’in sektör genelinde yaygın şekilde kullanılması sonrasında iki şirketin stratejik ortaklıklarının kapsamını uzatma ve genişletme kararı almasından kısa bir süre sonra geldi. İlk lansmanın gerçekleştiği 2018 yılından bu yana InnovationSuite 21 ülkede otomotivden ambalajlı tüketici ürünlerine, sağlıktan petrol ve doğalgaza ve ilaç sektörüne dünyanın en büyük şirketlerine başarılı şekilde yüksek katma değerli sonuçlar getirdi.
    Rockwell Automation Ürün Yönetimi Direktörü Arvind Rao, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Müşterilerimiz inovasyonu hızlandırdıkça, iş gücü verimlerini maksimize ettikçe ve operasyonları optimize ettikçe dijital dönüşüm ihtiyacı da hızla arttı. Sektör lideri partner ekosistemimizle birlikte bu yeni yetkinlikler müşterilerimizin sadelik, ölçek ve alan uzmanlığı gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmemizi sağlayan teknoloji ve çözümlerdeki liderliğimizi daha da güçlendiriyor.”
    FactoryTalk InnovationSuite sektörün tam entegre Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT), Edge’den buluta analitik, üretim yönetim sistemi (MES) ve artırılmış gerçeklik (AR) yetkinlikleri sunan ilk kapsamlı dijital dönüşüm yazılımı ve Connected Enterprise yolculuğu için bir gereklilik. InnovationSuite hızla geliştirmeyi, operasyona geçişi ve sonrasında yenilikçi çözümlerin küresel operasyonlara ölçeklendirilebilmesini de kolaylaştırıyor.
    PTC Stratejik Ortaklıklardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Don Busiek konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “InnovationSuite çözümlerimizin yeni nesilleri üzerinde Rockwell Automation ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Kurumlara mevcut makroekonomik ortamda dijital dönüşüm hedeflerini yeniden kalibre etmelerine yardımcı olduğumuz için InnovationSuite’in üreticilerin çalışanlarını, ürünlerini ve proseslerini en kapsamlı ve verimli şekilde optimize etmelerinin yollarını sunduğunu ve yeni normalde daha dirençli olmalarını sağladığını net bir şekilde görüyoruz.”
    InnovationSuite’teki yeni iyileştirmeler müşterilerin bir dizi dijital dönüşüm önceliğine yardımcı olmak için tasarlandı ve bunlardan bazıları şöyle:

    IT/OT entegrasyonunu hızlandırmak

    Kısa bir süre önce tanıtılan FactoryTalk® Edge Gateway operasyonel teknoloji (OT) verisinin doğruluğunu Rockwell Automation’un benzersiz FactoryTalk® Smart Object yetkinliklerini kullanarak ve bağlamlayarak zenginleştiriyor. Bu verileri şirket genelinde kullanılabilecek içgörülere dönüştürebilmek için bilişim teknolojisi (IT) uygulamalarına haritalanabilen ve ihtiyaca göre kalibre edilebilen bir veri modeli paketi halinde sunuyor. Geçtiğimiz aylarda Microsoft ile de iş birliğini genişlettiğini duyuran Rockwell Automation, bu güvenilir ve bütünleştirilmiş veri modellerini PTC’nin ThingWorx® IIoT Solutions Platformu ve Microsoft Azure IoT Hub ile entegre ederek Edge’den buluta dijital atikliği de hızlandırıyor. Rockwell Automation’ın ASEM’i satın almasıyla birlikte müşterilerimiz en yeni endüstriyel donanım ve yazılım seçenekleri arasında daha geniş bir portföye erişebiliyor.

    Edge’den buluta analitiği sadeleştirmek

    FactoryTalk® Analytics proses mühendisleri, veri bilimcileri ve vatandaş veri bilimcileri gibi birçok konumdaki çalışan için yeni bir dizi veri bilimi yetkinlikleri sağlayarak analitik veri hazırlığı ihtiyacını yüzde 70’e kadar azaltıyor. Uçtan uca veri orkestrasyonu ve görsel veri modellemesi, açık yığın bağlantı, hazır analitik şablonları ve self-servis model kullanımıyla müşterilere dijital dönüşüm yolculuğu süresince tam donanımlı hizmet sağlıyor.

    Sektöre özel dijital iş birimi oluşturmak

    Rockwell Automation Digital Thread ürün tasarımcılarının, üretim mühendislerinin ve OEM tedarikçilerinin iş birlikli iş akışlarına sahip olmalarını mümkün kılıyor ve tasarım prosesini en baştan itibaren optimize ediyor. Bu yaklaşım yeni ürün geliştirme süresini yıllardan aylara kısaltıyor. Ayrıca fiziksel uygulama öncesinde sanal bir ortamda performansı görmek ve optimize etmek, işletmeye alma süresini yarı yarıya kısaltıyor. Veri modelleri tasarım fazında doğduğu için gelişmiş analitik uygulamalarında da otomatik olarak kullanılabiliyor ve yeni performans düzeylerine erişmek için yeni güçlü içgörülerin gücü kullanılıyor.

    Birinci sınıf profesyonel danışmanlık hizmetleriyle değer yaratıyor

    Kalypso’nun satın alınmasıyla birlikte Rockwell Automation artık danışmanlık, veri bilimi, teknoloji, iş süreç yönetimi ve güdümlü hizmetlerin dahil olduğu değer zincirinde üründe, tesiste ve müşteride dönüşümü mümkün kılan tam suite bir hizmet sağlıyor. Yaklaşık 250 yeni InnovationSuite müşterisi ve onlarca tekrarlanabilir endüstriyel vaka örnekleri yer alan bir kütüphane ile Rockwell Automation danışmanlık ve teslimat hizmetleri katma değer yaratımının hızlandığı InnovationSuite dijital dönüşüm yolculuğunun en fark yaratan unsurlarından biri.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.