DOLAR 32,3159
EURO 35,0981
ALTIN 2298,455
BIST 9045,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Rumi Sergisi’ Türkiye’de ilk defa Trump Art Gallery’de 8 Aralık’tan itibaren

    ‘Rumi Sergisi’ Türkiye’de ilk defa Trump Art Gallery’de 8 Aralık’tan itibaren
    06.12.2017
    A+
    A-

    Yaklaşık 7 yıl Mevlana şehrinde zaman geçirerek Mevlevilik felsefesini araştıran Ressam Kamer Batıoğlu, Mevlana’nın öğütlerinden ilham alarak hazırladığı ‘Rumi Sergisi’ni Türkiye’de ilk defa Trump Alışveriş Merkezi’nde bulunan Trump Art Gallery’de açıyor.

    Mevlana’nın “Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol. Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol. Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol. Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol. Hoşgörülükte deniz gibi ol. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol” şeklinde verdiği 7 öğüdü kendi yorumuyla tuallere yansıtan Batıoğlu’nun sergide toplam 19 eseri bulunuyor. Dubai’den sonra Türkiye’de ilk kez TAG’de görücüye çıkacak olan sergi 6 Ocak 2018 tarihine kadar gezilebilir.

    Kamer Batıoğlu hakkında: Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olan Kamer Batıoğlu başta İstanbul, Paris, Viyana, Newyork ve Bükreş şehirleri olmak üzere 18’i karma toplam 150’den fazla sergi açtı. 2007 yılında ´Küresel Isınma´ adlı tablosu ile Çevre ve Orman Bakanlığı´ndan ödül alan Kamer Batıoğlu aynı zamanda 2,5 yıl önce başlayan ve halen devam etmekte olan, ‘Anadolu’ya Yolculuk Sergileri’ nin proje sahibi ve küratörüdür. Sergi Türkiye’ de şehirleri dolaşmaya devam etmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.