DOLAR 32,3274
EURO 35,0816
ALTIN 2292,229
BIST 8979,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Rusya pazarı Türk ihracat sektörünün yüzünü güldürecek

    Rusya pazarı Türk ihracat sektörünün yüzünü güldürecek
    28.02.2020
    A+
    A-

    Expotim, Türk ihracatçılarını uluslararası arenada alıcılarla bir araya getirerek yeni iş bağlantıları için fırsatlar oluşturmaya devam ediyor. Konut, ulaşım, enerji ve alt yapı projelerine ağırlık veren ve bu amaçla bütçesinden 88,2 milyar dolarlık bir bölümü ayıran Rusya, Türk firmalarının rotasını çevirdiği bir pazar haline geldi. 31 Mart-3 Nisan 2020 tarihleri arasında düzenlenecek Moskova’nın en büyük fuarı Mosbuild, Türk inşaat ve yapı sektöründen büyük ilgi görüyor.

    Moskova Mosbuild Fuarının Türkiye temsilciliğini yürüten Expotim Genel Müdürü Çağatay Erşahin: “Yüzde 2,4 büyüme oranıyla 2023 yılında 300 milyar dolar hacme ulaşması beklenen Rusya pazarı, Türk ihracatçılar için en gözde pazar haline geldi. Rusya’da düzenlenen Moskova Yapı (Mosbuild) Fuarı da Türkiye ihracat sektörüne büyük ivme kazandıracak” dedi.

    Her geçen gün ivmesini artırarak ihracatçılar için cazip pazar haline gelen,  yüzde 2,4 büyüme oranıyla 2023 yılında 300 milyar dolar hacme ulaşması beklenen Rusya inşaat sektörü, uluslararası firmaların olduğu kadar Türk firmalarının da yönünü çevirdiği pazar haline geldi.

    Moskova Yapı Fuarı Mosbuild’in Türkiye temsilciliğini yürüten Expotim Genel Müdürü Çağatay Erşahin, “Rusya, 2019-2021 yılları arasında Ulusal Projeler yatırım planı çerçevesinde konut, ulaşım, enerji ve altyapı projeleriyle ekonomisini canlandırmayı hedefliyor. Bu amaçla inşaat ve altyapı harcamalarına 88.2 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı. Giderek canlanan ve yüksek potansiyel taşıyan Rusya pazarına girebilmek ve iş bağlantıları sağlamak isteyen firmalar için Moskova Mosbuild Fuarı çok önemli bir platform olacak” dedi.

    80 Türk Firma Fuardaki Yerini Aldı

    Mosbuild’de geçen seneki katılımcı sayısının iki katına ulaştıklarını, firma artışının yanı sıra fuardaki Türkiye milli katılımını alan olarak 3 kat büyütmek suretiyle 2,000 metrekarenin üzerine çıkardıklarını ifade eden Erşahin, “Bu rakamlar da 2020 yılında Rusya pazarının Türk yapı sektörü için önemli bir pazar haline geldiğini gösteriyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Moskova Yapı (Mosbuild) Fuarı Türk şirketlerinden büyük ilgi görüyor. Bu yıl Cresta Banyo, Dimak Makine, Halley Duvar Kâğıtları, Işıklar Holding, Schtec Makine, Sirmersan Mermer, Onur Madencilik, Orka Ahşap, Oyak Beton, Turkuaz Seramik gibi 80 Türk inşat ve yapı malzemeleri sektörünün önde gelen firması Rusya pazarına giriş için Mosbuild fuarındaki yerlerini aldı. Diğer firmaların da yine bu listeye eklenmeye devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.