DOLAR 32,358
EURO 34,6919
ALTIN 2394,331
BIST 10157,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Rüya Büyüktetik “Zamansız, klasik ama sürprizli, zaman zaman çok renkli”

    Rüya Büyüktetik “Zamansız, klasik ama sürprizli, zaman zaman çok renkli”
    10.09.2022
    A+
    A-

    Başarılı blogger ve iş kadını Rüya Büyüktetik, markasına, moda tutkusuna ve kendine dair detayları MAG’a özel olarak yaptığı röportajda paylaştı. 

    Markasının yaz koleksiyonunda renkli tasarımları tercih eden Büyüktetik, sonbaharda nasıl bir çizgide ilerlemeyi planladığını ise şöyle anlattı: “Benim bir yanım çok renkli, bir yanım çok daha romantik; ama her iki tarafımın da ortak noktası, zamansız parçalardan hoşlanması diyebilirim. RUIA’nın yaz koleksiyonu neşeli, iç açıcı renkler ve modası geçmeyecek modellerden oluşuyordu. Sonbaharda yine sonbaharın ritmine uygun tonlarda ve uzun yıllar kullanılabilecek parçalar geliyor olacak. Ayrıca klasik serimizle de bu sezon başında tanışacaksınız.” Bir kadın girişimci olarak karşınıza çıkan en büyük zorluk ne oldu? Sorusuna yanıt veren Rüya Büyüktetik “Ben; yapabileceğiniz her şeyi layıkıyla yaptığınıza inandığınız noktada geri kalan kısmı tamamen akışa bırakmanız gerektiğine inananlardanım. Dolayısıyla karşıma çıkan olumsuzlukları da bu kapsamda değerlendiriyorum. Hiçbir zorluk yaşamadım demek doğru olmaz, çünkü tahmin ettiğimden daha zorlu bir süreçti ama hepsi bir şeyler öğretti” açıklamasında bulundu.

    Gelecek hedeflerinden ve planlarından bahseden Büyüktetik “Dijital mecradaki işlerimi ve RUIA’yı daha da ileriye taşımak üzere gece gündüz çalışıyorum. Bunun dışındaki tek hedefim; sevdiklerimle mutlu, sağlıklı, keyifli bir yaşam sürebilmek, çünkü hayat sadece hayatın gerçeklerine bağlı hedefler koymak için fazla sürprizli ve kısa…” dedi. Tarzını tanımlamasını istediğimizde “Zamansız, klasik ama sürprizli, zaman zaman çok renkli” yanıtını veren Rüya Büyüktetik, son zamanlarda kullandığı, gardırobunun olmazsa olmaz parçaları için ise “Mevsimden bağımsız kemerler, eşarplar ve güneş gözlükleri. Geri kalanlar mevsimine göre değişkenlik gösterebilir” ifadelerini kullandı.

    Modaya olan ilginizi profesyonel bir alana taşımaya nasıl karar verdiniz?

    Benim bu alandaki ilk adımı atışım 2011 yılına dayanıyor. O dönem uluslararası bir danışmanlık şirketinin Türkiye ofisinde yoğun bir tempoda çalışıyordum ve dünyada yavaş yavaş yükselmeye başlayan moda, yemek, seyahat bloglarının da okuyucusuydum. Ardından yoğun tempomda, hobi amaçlı yazılar yazmak üzere kendi bloğumu açtım. Bu da aslında çok da fark etmeden attığım, yıllar sürecek ve daha da sürmesini dilediğim bir alanın başlangıç adımı oldu. Ardından kurumsal hayattan dijital dünyaya bir geçiş yaptım ve hâlihazırda burada devam ediyorum.

    Yeni markanız RUIA’dan biraz bahseder misiniz? Ne zaman kuruldu, kurmaya nasıl karar verdiniz, vizyonu nedir?

    RUIA; benim güzel sofralardan duyduğum keyif üzerine kurmaya karar verdiğim yeni markam. Amerikan servis, peçete ve kokteyl peçeteleri üzerine tasarımlar yaptığım kendim keyifle kullanabileceğim parçalardan hareketle, RUIA’nın ilk koleksiyonunu bu yıl ağustos ayında hayata geçirebildim. Tabii öncesinde yıllar süren bir ön hazırlık ve aylar süren bir fiziksel hazırlık var. Bu alanda işimi daha da geliştirebilmek şu anki en büyük önceliğim. Umarım RUIA’yı çok yakın bir gelecekte hem ülkemizde hem dünyanın farklı yerlerinde mutlu sofralarda görebilirim.

    Markanızın yaz koleksiyonunda renkli tasarımları tercih ettiniz. Peki, sonbaharda nasıl bir çizgide ilerlemeyi planlıyorsunuz?

    Benim bir yanım çok renkli, bir yanım çok daha romantik; ama her iki tarafımın da ortak noktası, zamansız parçalardan hoşlanması diyebilirim. RUIA’nın yaz koleksiyonu neşeli, iç açıcı renkler ve modası geçmeyecek modellerden oluşuyordu. Sonbaharda yine sonbaharın ritmine uygun tonlarda ve uzun yıllar kullanılabilecek parçalar geliyor olacak. Ayrıca klasik serimizle de bu sezon başında tanışacaksınız.

    Bir kadın girişimci olarak karşınıza çıkan en büyük zorluk ne oldu?

    Ben; yapabileceğiniz her şeyi layıkıyla yaptığınıza inandığınız noktada geri kalan kısmı tamamen akışa bırakmanız gerektiğine inananlardanım. Dolayısıyla karşıma çıkan olumsuzlukları da bu kapsamda değerlendiriyorum. Hiçbir zorluk yaşamadım demek doğru olmaz, çünkü tahmin ettiğimden daha zorlu bir süreçti ama hepsi bir şeyler öğretti.

    Kıyafetinize uygun aksesuar seçerken nelere dikkat edersiniz?

    Bazen çok iddialı aksesuarlarla kıyafetimi değiştirmeyi seviyorum; bazen de çok ön plana çıkmayacak, daha sade tasarımları seviyorum. Tamamen o günkü ruh halime ve göz zevkime bağlı.

    Tarzınızı nasıl tanımlarsınız?

    Zamansız, klasik ama sürprizli, zaman zaman çok renkli.

     Son zamanlarda kullandığınız, gardırobunuzun olmazsa olmaz parçaları hangileri?

    Mevsimden bağımsız kemerler, eşarplar ve güneş gözlükleri. Geri kalanlar mevsimine göre değişkenlik gösterebilir.

    Bu sezonun makyaj trendleri neler?

    Benim gördüğüm kadarıyla makro bir trendden ziyade sosyal mecralardaki mikro trendler makyaja daha fazla yön veriyor. Bir videoda ilginç bir kontur tekniği veya simli göz makyajı popüler oluyor ve bir anda o teknik yayılıyor. Ben ise günlük hayatımda daha doğal makyajdan yanayım. Kendi olmazsa olmazlarım; kapatıcı, maskara, allık, dudak kalemi ve ruj.

     Gelecek hedefleriniz ve planlarınızda neler var?

    Dijital mecradaki işlerimi ve RUIA’yı daha da ileriye taşımak üzere gece gündüz çalışıyorum. Bunun dışındaki tek hedefim; sevdiklerimle mutlu, sağlıklı, keyifli bir yaşam sürebilmek, çünkü hayat sadece hayatın gerçeklerine bağlı hedefler koymak için fazla sürprizli ve kısa…

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.