DOLAR 32,5969
EURO 34,8066
ALTIN 2495,63
BIST 9464,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi bulgur pilavına kuruyemişle lezzet katın

    Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi bulgur pilavına kuruyemişle lezzet katın
    08.09.2020
    A+
    A-

    Karbonhidrat besin grubunda yer alan bulgur, içerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesinde en besleyici besin maddelerinin başında geliyor. Özellikle sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle sağlıklı beslenmenin önemli gıdalarından bulguru kuruyemiş ve kuru meyvelerle pişirerek pilava sıradışı bir lezzet katabilirsiniz. Peyman’ın, sofralarına farklı tatlar katmak isteyenler için önerdiği Kuruyemişli Bulgur Pilavı, Bahçeden lezzetleriyle klasik bulgur pilavının ötesine geçerek ziyafete dönüşüyor.

     

    Lif ve B grubu vitaminleri açısından zengin olan bulgur, tokluk hissi vermesi, kan şekerini dengelemesi ile kilosuna dikkat edenlerin de favori gıdası olarak mutfaklarda yerini alıyor. Daha çok pilav olarak tüketilen bulguru, kuruyemiş ve kuru meyvelerle renklendirmeye, lezzetine lezzet katmaya ve ne dersiniz? Peyman, www. peyman. com. tr’de paylaştığı özel bir tarifle, klasik bulgur pilavını farklı bir lezzete dönüştürmek isteyenlere sağlıklı öneriler sunuyor. Peyman’ın sağlıklı atıştırmalık kategorisinde yer alan kuruyemiş ve kuru meyveleriyle, Diyetisyen Prof. Dr. Murat Baş’ın hazırladığı Kuruyemişli Bulgur Pilavı tarifi, gerek kilo kontrolü gerek sindirim sağlığı açısından önemli kabul edilen badem ve vişne kurusu da içeriyor. Vişne kurusu bu tarife hem ekşimsi bir lezzet veriyor, hem de lif açısından destek sağlıyor.

     

    30 gr badem günlük E vitamini ihtiyacının yüzde 37’sini karşılıyor

    Bulgurun sağlıklı beslenmenin önemli parçalarından biri olduğunu söyleyen uzmanlara göre, badem, en iyi E vitamini kaynakları arasında yer alıyor ve 1 porsiyonu (30 gram) günlük E vitamini gereksiniminin yaklaşık %37’sini karşılıyor.

    Peyman Kuruyemişli Bulgur Pilavı

     

    Malzemeler (8 Kişilik)

    1 su bardağı pilavlık bulgur

    2 bardak su (tavuk suyu da olabilir)

    3 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 avuç Bahçeden Çiğ Kaju Fıstığı

    1 avuç Bahçeden Çiğ Badem

    1 avuç Peyman Antep Fıstığı içi

    1 avuç Bahçeden Vişne Kurusu

    1 avuç doğranmış Bahçeden Kuru Kayısı

    1 yemek kaşığı Bahçeden Kuru Üzüm

    1 tatlı kaşığı kimyon

    1 tatlı kaşığı

    Tuz

    Karabiber

     

    Yapılışı:

    Bulguru yıkayın ve süzgeçte bırakın. Vişne kurularını ikiye bölün. Kuru kayısıları küçük küpler halinde doğrayın. Kaju fıstığı ve çiğ bademleri elinizle veya bıçak yardımıyla rastgele parçalayın. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Bulgur dışındaki tüm malzemeleri ve baharatları zeytinyağında hafifçe soteleyin. Sonra bulguru ekleyerek sotelemeye devam edin. 5 dakika kadar soteledikten sonra suyu ekleyin ve kaynayınca altını kısarak suyu çekmesini bekleyin. Tencerenin üzerini havlu kağıt ile kapatın ve tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika dinlendirin. Pilavınızı et yanında ya da ayran ile servis edebilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.