DOLAR 32,3363
EURO 35,115
ALTIN 2233,558
BIST 8734,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Samsun 4. Gıda Fuarı yarı kapılarını açıyor

    Samsun 4. Gıda Fuarı yarı kapılarını açıyor
    20.11.2019
    A+
    A-

    TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, KOSGEB, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Karadeniz Perakendeciler Birliği (KARADENİZ PERDER), Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD), Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği (KATBİR)’in destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan Samsun Gıda 2019 4. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı, 21 – 24 Kasım 2019 tarihlerinde gıda profesyonellerini TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya getiriyor.

    Hedef Yeni Pazarlar

    Türkiye ekonomisinin en dinamik sektörlerinden olan gıda sektörü; üretim değeri, istihdama sağladığı katkı ve ihracat performansı bakımından ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Limana olan yakınlığı ve coğrafik avantajı nedeniyle gıda toptancılarının gözde şehirlerinden biri olan Samsun 4. Gıda Fuarı ile gıda sektörünün temsilcilerini bir araya getiriyor. 21-24 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan Fuarda sektörün önde gelen firmaları tek bir çatı altında buluşacak. Fuarın gıda sektörüne önemli katkılarda bulunması ve yeni iş bağlantılarına öncülük yapması planlanıyor. Girişin ücretsiz olacağı Fuara ziyaretçilerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

    EDT ve HORECA Fuarı

    Samsun 4. Gıda Fuarı, Karadeniz Bölgesi’ndeki gıda sektörünün temsilcilerini bir araya getirerek, fuarda ev dışı tüketim grupları, süpermarket zincirlerinin tepe yöneticileri, gıda ve içecek perakendecileri, oteller, yerel marketler ve toplu tüketim yapan her türlü kuruluşun yöneticilerini sektördeki yenilikleri takip etmeleri amacıyla katılımcı firmalarla buluşturuyor. Endüstriyel mutfak, otel ile kafeteryaların masa üstü ekipmanları ve hijyen ekipmanları satışını gerçekleştiren firmalar da fuarda yer alıyor. Bu da Samsun Gıda Fuarı’nın profesyonel bir ihtisas fuarı olduğunu gösteriyor.

    Yöresel Ürünler Özel Alanı

    Bu sene ilk defa fuarda yöresel ürünler özel alanı oluşturularak doğrudan tüketiciye ulaşılması hedefleniyor. Alıcı ve satıcılar buluşturularak bölgenin lezzetleri halkın beğenisine sunulacak. Yöresel ürün pazarı canlandırılarak, yerinde istihdama, yerel ekonomiye ve yörelerin tanıtımına katkı sağlanması hedefleniyor.

    Madalyalı Aşçılar Fuarda Olacak

    22 farklı ilden gelecek Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Karadeniz Aşçılar ve Turizmciler Birliği (KATBİR) üyesi aşçılar tarafından fuar süresince her gün farklı bir Karadeniz ilinin özel lezzetleri, fuar alanında oluşturulan ‘Gastronomi Mutfağı Özel Alanı’nda’ ilgililer ile buluşacak. Gıda Fuarı’nda ayrıca madalyalı aşçılar, genç aşçılara workshoplar düzenleyecek. Otel, restoran ve fastfood zincirlerinin aşçı başları ve Aşçılar Federasyonu da fuarda yer alacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.