DOLAR 32,2727
EURO 35,0901
ALTIN 2476,009
BIST 10319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Samsun İnşaat Fuarı ilk günden büyük ilgi gördü

    Samsun İnşaat Fuarı ilk günden büyük ilgi gördü
    02.05.2024
    A+
    A-

    Karadeniz’in tek inşaat fuarı olan Samsun İnşaat Fuarı, 2 Mayıs’ta Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Daha ilk günden büyük ilgi gören Fuar, sektörün önemli buluşma noktası olduğunu bir kez daha kanıtladı.

    İnşaat sektörünün en son trendleri 2 Mayıs’ta kapılarını açan Samsun İnşaat Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşuyor. Katılımcılar 4 gün boyunca yapı, inşaat malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve teknolojileri sektörlerinin lider firmaları tarafından sunulan yenilikleri, sürdürülebilir inşaat uygulamaları ve çevre dostu çözümleri keşfetme ve sektördeki en son gelişmeleri yakından takip etme şansına sahipler.

    İlk günkü büyük ilginin ardından yoğun bir katılım bekleniyor

    Geçtiğimiz sene 19.926 sektör profesyonelinin ziyaret ettiği fuar, ilk günden 3 bin ziyaretçi ağırladı. 4 günün sonunda fuara bu yıl 10 bini aşkın ziyaretçinin katılması bekleniyor. Gürcistan, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere birçok ülkeden ziyaretçi ağırlaması beklenen fuar, bölgenin inşaat sektörü için önemli bir buluşma noktası olmanın yanı sıra, sektör profesyonellerinin yeni iş bağlantıları kurması için de önemli fırsatlar sunuyor.

    Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir konuşmasında “Samsun İnşaat Fuarı’nın sekizincisini gerçekleştirmiş olduğumuz için çok heyecanlıyız. Anadolu’da inşaat sektöründe fuarımızın büyük önem taşıdığını görmek bizi mutlu ediyor. İnşaat sektörleri, akıllı ev sistemleri ve otomasyon sistemleri ile birlikte birçok alana hitap edecek alanlarımız bulunmaktadır. 31 farklı ülkeden 2000 üzerinde ziyaretçinin katılım formunu doldurduğunu gözlemledik. Bu ziyaretçilerin inşaat sektörünün profesyonelleri olduğunu söyleyebiliriz. Katılım sağlayan ülkeler arasında Hindistan başta olmak üzere Kafkas Ülkeleri ve Ortadoğu Ülkeleri üzerinden olduğunu belirtebiliriz. Açılış yaptığımız bu alanda “Güvenli Yapılar” ana başlığı ile çeşitli seminerler gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

    Samsun Ticaret Odası ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Hızır ise “ Samsun 8. İnşaat Fuarı, sektöre önemli katkıda bulunmaktadır. Sektöre dair inovasyona açık, ekonomik alanda katkı sağlamasını temenni ederim.” dedi.

    Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan “Bugün sekizincisi düzenlenen Samsun İnşaat Fuarı’nın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşaat sektörü, sadece Samsun’da değil ayrıca Karadeniz bölgesinde önemli sektörümüzdür. İnşaat firmalarımız ile birlikte gelişim adına bir araya gelip fuarlarımızda çeşitli paylaşımlarda bulunacağız. Samsun, fuarlar ile birlikte yurt dışı katılımcılara ev sahipliği yapabilmesini umuyorum. Fuar alanımızda hem gelişime hem ticarete katkı sağlamasını temenni ederim.” dedi.

    Samsun Valisi Orhan Tavlı konuşmasında, “ Karadeniz bölgesinin Dünya’ya açılan ticaretin merkezi Samsun’da sekizincisi gerçekleşen Samsun İnşaat Fuarı’nın hayırlı olmasını diliyorum. Fuarımız sadece inşaat alanında değil ayrıca teknoloji alanında da katkı sağlayacaktır. Güvenilir inşaat teknolojileri ile ilgilenen firmaların katılımı ile gerçekleştireceğimiz bu fuarda, sektörel olarak gelişimini destekliyoruz. fuarın hem ticari anlamda hem de gelişim anlamında katkılarını temenni ederim. “ ifadelerini kullandı.

    Sektördeki son gelişmeler ve heyecan verici etkinlikler ziyaretçileri bekliyor

    Fuar kapsamında ziyaretçileri, sektördeki son trendleri, sürdürülebilir inşaat uygulamalarını ve çevre dostu çözümleri keşfedebilecekleri paneller, temel tasarım stüdyosu çalışmaları sergisi ve sunumu, mühendislerin, denetçi ve yardımcı kontrol elemanlarının yasal sorumluluklarını ele alan panellerin yer aldığı dolu dolu bir etkinlik takvimi bekliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.