DOLAR 32,3291
EURO 35,0399
ALTIN 2280,546
BIST 9002,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Samsung, sürdürülebilir ev deneyimi oluşturma planlarını açıkladı

    Samsung, sürdürülebilir ev deneyimi oluşturma planlarını açıkladı
    08.09.2022
    A+
    A-

     

    Samsung, verimli cihazlar ve akıllı hizmetlerle enerji tasarruflarını en üst düzeye çıkartarak ev içi sürdürülebilir çözümler sunuyor.

     

    Samsung, IFA 2022’de, 1 numaralı verimli enerjili cihaz markası olma hedefini vurgularken, gelişmiş enerji tasarrufu teknolojileri ve stratejik ortaklıklar yoluyla sürdürülebilir evler yaratma vizyonunu da açıkladı. Müşterilerin taleplerinin daha sürdürülebilir seçeneklere doğru yöneldiğine dikkat çeken Samsung Electronics Dijital Cihazlar Bölümü Başkanı JaeSeung Lee, sundukları en yeni enerji tasarruflu akıllı cihazlar ile bu ihtiyaca yanıt vermekten heyecan duyduklarını belirtti. Lee, “SmartThings’in sinerjik özellikleriyle verimli cihazlardan yararlanarak, tüketicilere daha önce hiç olmadığı kadar gerçek anlamda sürdürülebilir bir ev deneyimi sunmayı hedefliyoruz” dedi.

     

    Akıllı Teknolojilerle Enerji Tasarrufunda 1 Numara

    SmartThings Home’un bu yılın başlarında piyasaya sürülmesiyle Samsung, gerçek sürdürülebilir bir ev yaratmanın temellerini attı. Bağlı cihazları SmartThings[1] Energy gibi hizmetlerle, AI Enerji Modu ile birleştiren kullanıcılar, optimizasyonlar yoluyla enerji tasarrufunu en üst düzeye çıkartabiliyor.

     

    Samsung’un 1 numaralı enerji verimliliği sunan çamaşır makineleri[2] için geliştirilen SmartThings Energy with AI Energy Mode, çamaşırları soğuk suyla yıkayarak enerjiyi %70’e[3] varan oranda azaltan ve güçlü temizlik sağlayan AI Ecobubble™ gibi teknolojilerle çamaşır yıkama döngülerini[4] en iyi şekilde kullanıyor.

     

    Kendi kategorisinde enerji verimliliğinde 1 numara olan Samsung buzdolapları[5] ise sıcaklıkları kapı açma düzenine ve kompresör hızına göre akıllıca ayarlayarak[6], kullanıcılara %10’a varan enerji tasarrufu sağlayarak AI Enerji Moduna sahip SmartThings Energy’den yararlanıyor. Bu tasarrufun kompresör hızını ve defrost döngüsünü optimize eden[7] yapay zeka algoritması sayesinde %15, buzdolabında daha yüksek bir ortalama iç sıcaklığı koruyarak[8] ek %15’lik bir tasarruf ile yıl sonuna kadar %30’a ulaşması bekleniyor.

     

    Enerji tasarrufu Eko Isıtma Sistemi için %40[9], kurutucular için %20 ve Konut Kliması (RAC)[10] için bu yılın sonuna kadar %20[11] olarak belirtiliyor.

     

    Ayrıca bu aydan itibaren satışa sunulan Avrupa pazarında yeni Bespoke AI™ çamaşır makineleri, Alttan Monte Dondurucular ve Isı Pompası (EHS) için Samsung, mevcut “A”[12] derecesinin de ötesine geçmek için sınırları zorluyor ve belirli modeller için %10 ekstra enerji tasarrufu sağlıyor.

     

    Bu oranlar Samsung’un cihazları için öngördüğü sürdürülebilirliğin geleceğinin habercisi olarak öne çıkıyor. Bu nedenle Samsung, 2023 yılına kadar buzdolapları, çamaşır makineleri, ev tipi klima(RAC) ve ISı Pompası (EHS) gibi büyük cihazların %100’ünün[13] Wi-Fi özellikli ve SmartThings entegrasyonu özellikli olmasını sağlamayı hedefliyor.

     

    Samsung son model cihazların yanı sıra Q CELLS ile tümü SmartThings tarafından akıllı bir şekilde kontrol edilen en son verimli cihazlarına güç sağlamak için güneş panellerinden sürdürülebilir enerji üretebilen ve depolayabilen sürdürülebilir bir ev olan Net Zero[14] Home’u geliştirdi.

     

    Ev Hayatına Adapte Olabilen Bespoke Tasarımlar

    Samsung cihazlarının sürdürülebilirliği, tercihlere göre kişiselleştirilebilen Bespoke tasarımlarda da bulunuyor. Bespoke buzdolapları cihazlara yerleştirilmiş modülerlik ve değiştirilebilir paneller sayesinde cihazların ömrünü uzatarak atıkları azaltıyor. Kullanıcılar, ilerleyen süreçlerde ek tasarımlar satın alarak Bespoke buzdolaplarındaki panelleri kolayca değiştirebiliyor. Bu özellik pratikte, ihtiyaçlar değiştikçe cihazların atılmak yerine güncellenebileceği anlamına geliyor.

     

    20 Yıl Garanti Yoluyla Sürdürülebilirliğe Bağlılık

    Samsung’un sürdürülebilirlik vizyonuna şirketin gelişmiş Dijital İnverter Teknolojileri’nin (DIT) desteği de dahil. 25 yılı aşkın araştırma ve geliştirmeye dayanan DIT; enerji verimliliğinden performansa, büyük cihazların dayanıklılığına kadar her şeyi etkiliyor.

     

    Dijital Inverter Motorlar ve Dijital Inverter Kompresörler için Samsung, bugüne kadar sunulmuş olan en kapsamlı garanti olan 20 yıllık taahhüdü[15] sunarak, sadece ürünlerinin güvenilirliğine olan güvenini desteklemekle kalmıyor; ayrıca israfı azaltma ve sürdürülebilirliği teşvik etmeyi[16]amaçlıyor.  Kullanıcılar için bu garanti, cihazlarını uzun yıllar boyunca kullanabileceklerini bilmenin verdiği ekstra rahatlık anlamına geliyor.

     

    Daha Temiz Teknolojiler Yaratmak İçin İşbirliği

    Enerji verimli tüketici teknolojisinin lideri haline gelen Samsung, çevreye duyarlı hedeflere sahip olan diğer şirketlerle de işbirliği yapıyor. Bu çerçevede Patagonia ile Samsung, çamaşırlardan kaynaklanan mikroplastik kirliliğini azaltmak için yeni çamaşır makinesi teknolojileri geliştirdi. Eylül ayında piyasaya sürülmesi planlanan yeni çamaşır makineleri, çamaşırlardan kaynaklanan mikroplastik kirliliğini %54[17] gibi yüksek bir oranda azaltabilecek. Yılsonuna kadar sunulacak güncellemelerle sadece yeni çamaşır makineleri değil bağlanabilirlik özelliği olan tüm çamaşır makineleri bu teknolojiye erişebilecek.

     

    Sürdürülebilirlik hayatımızda kritik bir faktör haline geldiği için Samsung, evde enerji ve kaynak tasarrufuna katkıda bulunan ev aletleri üreterek bu alanda öncülük etmekten heyecan duyuyor. IFA 2022 için bize katılın veya daha fazla bilgi için Samsung. com’u ziyaret edin.

     

    [1] SmartThings Energy şu anda SmartThings etkin olan yaklaşık 40 Samsung ev aletiyle çalışıyor. Bunlara çamaşır makineleri, çamaşır kurutma makineleri, bulaşık makineleri, klimalar, hava temizleyiciler, elektrikli süpürgeler, fırınlar, davlumbazlar, set üstü ocaklar, mikrodalga fırınlar, TV’ler (Haziran 2022’den sonra piyasaya sürülen modeller) ve enerji sayaçları dahildir.

    [2] AI Enerji Modu ile %70 enerji tasarrufu oranına ve EcobubbleTM ile soğuk yıkamaya dayanmaktadır. (Ağustos 2022 itibarıyla)

    [3] AI Enerji Modu ile %70 enerji tasarrufu oranına ve EcobubbleTM ile soğuk yıkamaya dayanmaktadır. (Ağustos 2022 itibarıyla)

    [4] Seçilen yıkama sıcaklığı 20 ~ 40°C olduğunda uygulanabilir.

    [5] Avrupa’daki enerji A sınıfı BMF buzdolapları arasında en yüksek enerji verimliği (16 Ağustos 2022 itibarıyla)

    [6] AI Enerji Modu çalışırken, buzdolabı ve dondurucu sıcaklığı yükselecek ve bu da yiyeceklerin saklama süresinin kısalmasına neden olacaktır. Kapıların sık sık açılması, içerideki sıcaklığı artırarak gıda muhafaza süresini daha da kısaltabilir. Gıdaların gerçek saklama süresi kullanım koşullarına ve desenlerine göre değişiklik gösterebilir. Kullanıcılar, AI Enerji Modu’nu çalıştırırken sıcaklığı manuel olarak ayarlayabilir, bu durumda enerji tasarrufu etkisi garanti edilmez. AI Enerji Modunu açmadan önce, buzdolabının/dondurucunun içinde ne olduğuna dikkat edin ve AI Enerji Modunun açılmasının enerji tasarrufu algoritmasını* otomatik olarak etkinleştirmediğini unutmayın. SmartThings, hem maksimum modda hem de özel modda enerji tasarrufu algoritmasını etkinleştirmeden önce bir bildirim görüntüler. *Sıcaklık sıralı adımlara göre değişecektir. Aşama 1. Buzdolabı 3℃, Dondurucu -18℃ / Aşama 2. Buzdolabı 5℃, Dondurucu -16℃

    [7] Aralık 2022’den Wi-Fi güncellemesine kadar belirli modeller için mevcuttur. AI Energy moduyla fabrika ayar sıcaklığının AI Energy modu olmadan karşılaştırılmasından elde edilen test sonuçları. Sonuçlar, kullanım koşuluna ve desene bağlı olarak değişebilir.

    [8] Buzdolabı, sıcaklığı buzdolabı 5℃, dondurucu -16℃ olarak ayarlayacaktır ve bu, yiyeceklerin muhafaza süresini etkileyebilir.

    [9] Normal kullanım koşullarında Eko Isıtma Sistemi üzerinde yapılan dahili testlere dayanmaktadır.

    [10] AI Otomatik Soğutma modunun 8 saat boyunca AI Enerji moduna karşı güç tüketimine dayalı olarak AR12TXCAAWK/EU modelinde test edilmiştir.

    [11] AI Enerji Modu çalıştırılırken hedef sıcaklık yükselebilir. Kullanıcı, hedef sıcaklığı manuel olarak ayarlayabilir; bu durumda AI Enerji Modu, normal soğutma moduna değiştirilir ve enerji tasarrufu etkisi garanti edilmez.

    [12] Avrupa Enerji Standardına göre, ev aletleri için en yüksek enerji verimliliği derecesi buzdolabı ve çamaşır makineleri için A, kurutucular ve klimalar (EHS) için A+++’dır.

    [13] Wi-Fi’nin etkinleştirilmesinin %100’ü yalnızca SmartThings Energy aracılığıyla AI Enerji Moduna sahip modeller için uygulanacaktır.

    [14] Net Zero Home, daha önce Zero Energy Home pilot projesidir.

    [15] 20 yıllık garanti, yalnızca AB’de satılan yıkayıcı ve kurutuculardaki dijital inverter motorlar ve buzdolaplarındaki kompresörler için geçerlidir. ABD’de satılan rondelalarda bulunan dijital inverter motorlara ek olarak Temmuz ayından itibaren başlayacak.

    [16] 20 yıllık garanti, yalnızca AB’de satılan yıkayıcı ve kurutuculardaki dijital inverter motorlar ve buzdolaplarındaki kompresörler için geçerlidir. ABD’de satılan rondelalarda bulunan dijital inverter motorlara ek olarak Temmuz ayından itibaren başlayacak.

    [17] 2 kg’lık %100 polyester kapüşonlu sweatshirt’lerle test edilmiş, Samsung Geleneksel model WW4000T’deki sentetik döngüsü ile WW7000B’deki daha az mikrofiber döngüsü karşılaştırılmıştır. Giysilere ve ortama bağlı olarak sonuçlar farklı olabilir. Ocean Wise Plastics Lab tarafından test edilmiştir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.