DOLAR 32,3274
EURO 35,0816
ALTIN 2292,229
BIST 8979,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Samsung ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Küresel Amaçlar çalışmalarının kapsamını dört yeni Genç Lider’le genişletti

    Samsung ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Küresel Amaçlar çalışmalarının kapsamını dört yeni Genç Lider’le genişletti
    05.03.2021
    A+
    A-

    Samsung’un Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile ortaklaşa hayata geçirdiği Generation17 girişimine dört yeni “Genç Lider” katılacak. Değişime öncülük eden bu gençler, Generation17 girişiminde bulunan ve 50’den fazla ülkede 17 Küresel Amaçtan 10’unun ilerlemesine katkıda bulunmuş olan mevcut Genç Liderler grubuyla beraber çalışacak.

     

    Samsung ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile ortaklaşa hayata geçirilen Generation17 girişimine dört “Genç Lider” dâhil oldu. Katılan yeni Genç Lider’lerle birlikte “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” (SKA) olarak da bilinen 17 Küresel Amaç’a doğru daha hızlı yol alınabilecek. Küresel Amaçlar kapsamında henüz çözüm önerisi geliştirilmemiş alanlarda öncülük edecek bu yeni değişim öncülerinin katılımıyla birlikte Generation17 girişiminin kapsayıcılığı artarken, küresel kapsamı daha da genişleyecek. Bu çalışmalarla birlikte Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile 2030 yılına kadar dünya ve insanlar için barış ve refahın inşa edilmesine yönelik acil olarak eyleme geçilmesi için çağrı yapılıyor.

     

    Samsung Electronics SVP ve Mobil İletişim Pazarlama Bölümü Başkanı Stephanie Choi, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Küresel erişimimizi ve inovasyonlarımızı kullanarak ilham verici genç aktivistlerden oluşan yeni bir grubu desteklemekten gurur duyuyoruz. Söz konusu yeni genç aktivistler grubu bir kez daha Samsung’un toplulukları bir araya getiren anlamlı çözümler ortaya koyma taahhüdünü paylaşıyor. Yeni dahil olan dört lider de Galaxy topluluğunun bir parçası. Küresel Amaçlar’da ilerleme kaydetme ve herkes için daha iyi bir gelecek inşa etme konusunda bizleri daha ileri taşımaya devam etmeleri için onları teşvik ediyor ve tam destek sunuyoruz.”

    Girişiminin yeni grubundaki dört vizyoner genç

    Generation17 Genç Liderleri’ne yeni katılan dört vizyoner genç, Latin Amerika, Ortadoğu ve Doğu Avrupa’da Küresel Amaçlar konusunda kendi kuşaklarının eğitimine katkı sağlıyor, eşitsizlik ve insan hakları sorunlarına da çözüm bulmak için çalışıyor:

    Daniel Calarco (Brezilya): Dışlanma sorunu yaşayan topluluklara mensup genç insanlar için daha iyi fırsatlar yaratmak amacıyla International Youth Watch girişimini kuran insan hakları aktivisti, 23 yaşında.

    Nadine Khaouli (Lübnan): 2020 yılında gerçekleşen Beyrut Limanı patlaması ve koronavirüs salgınının etkileriyle mücadele etmek amacıyla, kurucusu olduğu Kafe be Kafak organizasyonuyla afet sonrası destek çabalarına öncülük eden 25 yaşında yerel bir aktivist.

    Yejin Choi (Güney Kore): Özel ihtiyaçlara sahip çocuklar için erken dönem eğitim fırsatlarını iyileştirme amacı güden yapay zeka destekli mobil uygulama DoBrain’in CEO’su, 26 yaşında bir bilişsel terapi uzmanı.

    Yurii Romashko (Ukrayna): 28 yaşındaki şeffaflık savunucusu, yaşadığı topluluğu günlük yaşamlarında daha bilinçli ve veriye dayalı kararlar alma konusunda desteklemeyi amaçlayan Institute of Analysis and Advocacy düşünce kuruluşunun kurucusu.

    “Değişime öncülük eden gençleri destekliyoruz”

    UNDP Başkanı Achim Steiner, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Koronavirüs salgını, dünyanın her yerinde kuşaklar arası ayrımları derinleştirdi. Genç kuşakların 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’ne aktif olarak katılma ve seslerini duyurma konusunda destekleyen fırsat ve kaynakları yaratmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Samsung ile birlikte, değişime öncülük eden daha fazla sayıda genç insanı, böylesine önemli bir dönemde sürdürülebilir politikalar, topluluklar ve ilerlemeler inşa etmeleri için destekliyoruz.”

    Bir kuşağın sesini duyurmak

    Generation17, Küresel Amaçlar’a 2030 yılı sonuna kadar ulaşılmasını sağlamak amacıyla, teknoloji meraklısı gençlere ilham verme misyonuyla Ekim 2020’de kuruldu. Kuruluşundan bu yana Genç Liderler’den oluşan ilk grupta yer alan Máximo Mazzocco, Sadya Touré, Shomy Chowdhury ve Tafara Makaza, hedef kitlelerini genişletmek amacıyla Samsung ve UNDP’den destek alarak bu çabayı ileri taşımayı başardı. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Samsung ve UNDP, UNDP Küresel Gençlik Programı ve Küresel Politikalar Ağı aracılığıyla, bu isimlere çalışmalarının görünürlüğünü ve etki alanını artırmak amacıyla pek çok imkân sağladı. Bu imkânlar arasında mentorluk desteği, #Youth4ClimateLive serisi ve Karma Dialogue gibi küresel ve bölgesel kalkınma ekseninde düzenlenen etkinliklere katılma imkânı, ülkelerindeki yetkili kurumlar ile iş birliği ve diğer kurumlarla ortaklık kurma imkânları yer aldı.

    Genç Liderlere Galaxy teknolojisi desteği

    Genç Liderler’e, akranlarıyla daha iyi bağlantı kurmalarını sağlamak için en son Galaxy teknolojisi sunuldu. Bunun yanında Samsung, küresel ağı aracılığıyla kişiselleştirilmiş içeriklerin ve çevrim içi kanallarının erişim gücünü kullanarak Genç Liderler’in yaptığı çalışmalara ilişkin farkındalığı artırdı. Birlikte hareket etme konusunda örnek teşkil eden bu isimler, fikir alışverişinde bulunmak, en iyi uygulamalarla ilgili paylaşım yapmak ve akranlar arası iletişime dâhil olmak üzere kendi ağlarını genişletme fırsatı yakaladı. İlk etapta oluşturulan Genç Liderler grubuna verilen destek, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nin (ECOSOC) 2021 Gençlik Forumu’na katılımla başlayarak yıl boyunca devam edecek.

    Her iki grupta yer alan “Genç Liderler”, akıcı ve kusursuz bağlantıya sahip Galaxy ekosisteminden ve Galaxy cihazlarından faydalanarak çevrim içi iş birlikleri yapabilecek. Galaxy imkânları sayesinde, Genç Liderler ortak sorunlarına yenilikçi çözümler aramak üzere akranlarıyla beyin fırtınası yaparken, Küresel Amaçlar’ın çeşitliliğini ve derinliğini karşılayabilen çözümlere ulaşabilecek ve güçlü aktivistlerden oluşan ağlarını daha da güçlendirecek. Genç Liderler, aynı zamanda Galaxy akıllı telefonlarda 100 milyonun üzerinde indirme sayısına ulaşan ve UNDP için 1,5 milyon dolarlık bağışın toplandığı Samsung Global Goals uygulamasını kullanarak Küresel Amaçlar için çalışmaya devam edecek. Samsung, bu uygulamayla SKA Eylemlilik Ödülleri kapsamında Mansiyon ödülü alırken, CES 2020 İnovasyon Ödülleri kapsamında Yazılım, Mobil Uygulamalar ve Daha İyi Bir Dünya için Teknoloji Onur Ödülü’ne layık görüldü. Uygulama ayrıca, Reuters’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarında Sorumlu İşletmeler Ödülleri’nin finalistleri arasında yer aldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.