DOLAR 32,5162
EURO 34,7728
ALTIN 2493,775
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Samsunlu gençlerden Yüzüncü Yıl Marşı: Kol kola sonsuza kadar

    Samsunlu gençlerden Yüzüncü Yıl Marşı: Kol kola sonsuza kadar
    19.05.2019
    A+
    A-

    Milli Mücadele’nin 100. Yılı için bir araya gelen iletişimci, müzisyen, tasarımcı ve iş insanlarından oluşan Samsunlu gençler, ‘İlk Adım’ı hazırladıkları özel bir marşla kutluyor. Milli mücadele ruhunun coşku dolu notalarla birleştiği marş gelecek nesillere tarihi bir miras olarak kalırken, Samsun markasını da güçlendirmeyi hedefliyor.

    Millî Mücadelemizin 100. Yılı olan 19 Mayıs 2019 için geri sayım devam ederken, günüm önemine yaraşır kutlamalar için düğmeye çoktan basıldı. Kamunun yanı sıra, şirketler ve sivil toplum örgütleri  de kurtuluş mücadelesinin 100. Yılını tarihe tanıklık edecek aktivitelerle kutlamaya hazırlanıyor.

    Samsun’da doğan güneşi arkalarına alan ve yetiştikleri toprağın önemini gelecek nesillere aktarmaya kararlı Samsunlu gençler, aylarca süren bir çalışma sonunda özel bir 100. Yıl marşı hazırladı. İletişimci,müzisyen, iş insanı ve tasarımcılardan oluşan ekibin uzun soluklu çalışmalarının ardından ortaya çıkan 100. Yıl Marşı dijital kanallar üzerinden yayına alındı. Marşın sözlerini marka mühendisi Ömürden Sezgin yazarken, müziğini Can Mutlu besteledi ve aranjesini Burak Ertetik yaptı. Kısa sürede büyük beğeni toplayan ve 100. Yıla dair birçok etkinlikte çalınması planlanan marş, Samsun şehrinin gençliğine ve milli mücadelenin ruhuna uygun olarak tasarlandı.

    Samsun’un doğum günü

    Konuyla ilgili, çalışma grubu adına konuşan marka mühendisi Ömürden Sezgin   “Bu yıl ülkemizin en önemli günlerinden biri olan milli mücadelemizin başlangıcının 100. Yılını kutluyoruz. Doğduğumuz, eğitim hayatımızı geçirdiğimiz, bu anlamda da borçlu hissettiğimiz Samsun’un, bu özel kentin en önemli günü. Bizler de bu şehre,100. Yıl ve sonrasında da coşkuyla söylenecek bir marş hediye etmek istedik ve gönüllülük  esasında bir araya geldik. Aylar süren bir çalışma sonunda da marşımızı çıkardık. Emeği geçen ve destekleyenlere çok teşekkür ediyoruz” diye belirtti.

    Kentlerin ruhunu ortaya çıkarma vakti

     Marşlar, müzikler, bir ülkenin, bir kentin özel günleri için yapılan anmaların herkes tarafından coşkuyla sahiplenilmesini sağlar .Bu anlamda bu çalışmaların ‘kent markalar’ için kritik önem taşıdığına dikkat çeken Sezgin, “Gelecek nesiller bir kültürü ancak sanat aracılığıyla doğru şekilde algılayabilir. Bir kentin markalaşması da tarihinden aldığı mirası, farklılıklarını etkili kullanmasıyla, güçlü aidiyet yaratması ile mümkündür.  Hem gelecek nesillere aktarılmak hem de bir “gençlik şehri” olan Samsun’umuzun markasını güçlendirmekiçin çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

    100. Yıl Marşı Künyesi

    Söz : Ömürden Sezgin

    Beste/Seslendiren : Can Mutlu

    Aranje : Burak Ertetik

    Nefesliler : DC Brass section

    Tuşlu çalgılar: Deniz Gömeç

    Akustik gitar/ Bas gitar: Taşkın Avcı

    Elektro Gitar : Emrah Küçükcanbaz

    Davul / Perküsyon: Burak Ertetik

    Stüdyo : Drum Clinic

    Video/Edit/Kurgu : Adem Bekdemir

    Görsel katkı sağlayanlar : Burak Doğan,Alperen Petek, İbrahim Tutkaç, Mustafa Pıçakçı, Murat Sandıkçı, Adem Bekdemir

    Medya desteği : 112Dijital

    Basın iletişimi: Sevda Yüzbaşıoğlu     sevdayuzbasioglu@gisdanismanlik.com

    Destekleyenler ve güç verenler: Can Atalay, Ersoy Kaya, Önder Fatih Şenol,Varlık Sezgin , Buğra Çolak, ,Güliz Fiş, Fakir Hüseyin Erdoğan, Hande Abalı,Oğuzhan Akçay,Yusuf Kahvecioğlu, Eren Özata, Alper Aydemir, Umut Çalışır, RaşitÖzdoğlar, Barış Büyüktanır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.