DOLAR 32,3015
EURO 35,0495
ALTIN 2282,849
BIST 8983,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sanat ve cemiyet hayatının önemli isimleri, “Yedikule Hisarı”nı yerinde inceleme fırsatı yakaladı

    Sanat ve cemiyet hayatının önemli isimleri, “Yedikule Hisarı”nı yerinde inceleme fırsatı yakaladı
    15.06.2022
    A+
    A-

    Sanat ve cemiyet hayatının önemli isimleri, İstanbul’un en eski açık hava müzesi olan “Yedikule Hisarı”nı ziyaret ederek Osmanlı ve Bizans’tan kalma birçok tarihi eseri yerinde inceleme fırsatı yakaladı.

    Özel rehber eşliğinde düzenlenen geziye katılan Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Bilge Kuru ve Nergis Pekuysal, Osmanlı ve Roma döneminden kalma eserleri hayranlıkla gözlemlediler. Ünlü oyuncular Burcu Kara ve Hande Subaşı’nın da aralarında bulunduğu tarihi geziye Demet Şener, Emel Yıldırım, İlkem Öztürk, Elif İnci Aras, Boglárka Csősz Talu, Begüm Özer, Çağla Bostancı ve Aslı Cüreklibatır katıldı. Katılımcılar Roma ve Osmanlı yolundan ilerleyerek Altın Kapı, Kanlı Kuyu, Hazine Kulesi, Genç Osman’ın hapsedildiği kuleyi ve daha birçok eseri inceledi.

    Yedikule Hisarı’nın tarihi zenginlikleriyle adeta büyülenen ünlü isimler, tanık oldukları anları fotoğraflar çekerek ölümsüzleştirdi. Katılımcılar, tarihi mekanlara hayran kaldıklarını vurgulayarak, kendilerine bu imkanı sunan Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Necati Selvi’ye teşekkür ettiler.

    Yedikule Hisarı Hakkında:

    Osmanlı ve Bizans tarihinin kesişim noktası olan Yedikule Hisarı, İstanbul’un önemli mimari eserleri arasında yer alıyor. Yedikule Hisarı, şehrin güvenliğini ve iaşesini garanti altına almak için inşa ettirilmiş ve 364 yıl boyunca da zindan olarak kullanılmış. Hisarda; Genç Osman, Cephanelik, III. Ahmed, Hazine, Zindan, Top ve Bayrak kuleleri bulunuyor.

    Osmanlı padişahlarının arasındaki en genç isim olan Genç Osman, Genç Osman Kulesi’nde öldürülmüş ve hisar Osmanlı tarihinin en büyük travmalarından birisine tanıklık etmiştir. Aynı zamanda Yedikule Hisarı’nda Marmara surlarının denizden başladığında ilk kapısı olan “Porta Auera” yani “Altın Kapı”nın muhteşem ihtişamını inceleyebilir ve tarihi Bizans Yolu’ndan yürüyerek antik döneme yolculuk edebilirsiniz. İstanbul’un en eski açık hava müzesi olma özelliği taşıyan Yedikule Hisarı’nda unutulmaz bir tarih yolculuğuna sizi de davet ediyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.