DOLAR 32,4458
EURO 34,7538
ALTIN 2439,845
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Schunk Türkiye geleceğin teknolojilerini geliştirecek gençlerle buluştu

    Schunk Türkiye geleceğin teknolojilerini geliştirecek gençlerle buluştu
    13.04.2021
    A+
    A-

    Dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren ve robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgâh iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları alanında teknoloji öncüsü olan Schunk, Türk Alman Üniversitesi Endüstri İlişkileri Koordinatörlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen çevrimiçi etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi. “Robotların İş ve Gündelik Hayatımızdaki Yeri’’ başlıklı sunumuyla konuşmacı olarak yer alan Schunk Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Emre Sönmez, geleceğin iş dünyasını şekillendirecek teknolojilerin yanı sıra iş hayatındaki bilgi birikimi ve tecrübelerini paylaşarak gençlerin kariyer planlamalarına ışık tuttu.

    Robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgâh iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları alanında dünya lideri olan Schunk, Türk Alman Üniversitesi Endüstri İlişkileri Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen online etkinlikte geleceğe yön verecek öğrencilerle buluştu. Etkinlik kapsamında “Robotların İş ve Gündelik Hayatımızdaki Yeri” başlıklı sunumuyla konuşmacı olarak yer alan Schunk Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Emre Sönmez, geleceğin iş dünyasını şekillendirecek yeni trendler ve teknolojiler hakkında bilgiler verirken, aynı zamanda iş hayatındaki bilgi birikimi ve tecrübelerini de aktararak gençlerin kariyer planlamalarına ışık tutacak açıklamalarda bulundu.

    Geleceğin iş dünyası gençlere emanet

    Teknoloji geliştikçe bazı meslek gruplarının işlevini kaybedeceğini ancak yapay zekâ, otomasyon ve robot teknolojilerinin yeni meslek gruplarının ortaya çıkmasına ön ayak olacağını vurgulayan Emre Sönmez, “Özellikle robot teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte insanlarda, ‘robotlar işimizi elimizden alacak ve işsizlik artacak’ gibi bir algı oluştu. Ancak tarihe baktığımızda insanlığın teknolojiyle birlikte her zaman gelişip değiştiğini ve farklı alanlara yönelmiş olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda robotlar işimizi elimizden almayacak, aksine bizlere özellikle zorlu işlerin olduğu endüstriyel sahalarda ve tehlikeli alanlarda yardımcı olarak iş yapış şekillerimizi geliştirmemizi sağlayacak. Kısacası geleceğimiz insanlar tarafından geliştirilen teknolojilerin yardımıyla şekillenmeye devam edecek. Bu nedenle geleceğin profesyonelleri olarak gençlere büyük görevler düşüyor. Genç neslin, global trend ve teknolojileri yakından takip etmesi ve sürekli olarak gelişim odaklı araştırmalar ve çalışmalar içinde bulunması gerekiyor. Biz de Schunk Türkiye olarak öğrencilerle buluşacağımız etkinliklerde sıklıkla yer alarak bu sayede gençlerin sektörümüzü yakından tanımasına ve mesleki hayatlarının gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz’’ şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.