DOLAR 32,3656
EURO 34,7776
ALTIN 2396,155
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şeftalili lezzetler yaz davetlerini ferahlatıyor

    Şeftalili lezzetler yaz davetlerini ferahlatıyor
    05.07.2023
    A+
    A-

    Yaz davetleri söz konusu olduğunda damakta ferah, taze ve bir o kadar unutulmaz tatlar bırakan lezzetler öne çıkıyor. Bu mevsimin enerjisine uygun ikramlar hem davetin kalitesini hem de keyfini ikiye katlıyor. Günün sonunda her davetli o günden mutlu bir şekilde ayrılıyor. Yaz denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri olan şeftali ise sıcak günlerin en ferahlatıcı reçetelerinin vazgeçilmezi oluyor. Şeftalinin lezzet notaları gereği tariflere çok yakıştığını dile getiren Ginger İstanbul’un Kurucusu Yasemin Önal, bu eşsiz meyvenin girdiği her reçetenin dengeli ve hafif olduğunu vurguladı.

    Ferah, serinletici, özel ve özgün… Yaz organizasyonlarında artık daha çok görmeye başladığımız şeftalili lezzetler, tüm bu özellikleriyle davetlerin yıldızı olmayı başarıyor. Ginger İstanbul’un menüsünde de yıldızlaşan şeftalili reçeteler, bir dizi malzeme ile buluşarak damakta iz bırakan eşsiz birer lezzete dönüşüyor. Tam bir yaz meyvesi olan şeftaliyle yaz davetlerinde farklı lezzet hikayeleri yazan Ginger İstanbul, şeftalili bademli beyaz çikolatalı pasta, şeftalili cheesecake gibi tariflerin yanı sıra salatalar ve kokteyllerle de yaz davetlerini ferahlatıyor.

    Şeftali, birçok farklı malzeme ile kolaylıkla uyum sağlıyor

    Yeme içme alanında mevsimsellik ilkesinin çok önemli olduğunun altını çizen Yasemin Önal; “Mevsimlerin bizlere özel olarak sunduğu meyve-sebzeleri kullanarak hazırladığımız ürünlerin, yıl içerisindeki kullanım süresi de kısıtlı olduğu için, ‘’limitededition – kısıtlılık” ilkesi çok daha ilgi çekiyor. Sonbahar- kış döneminde balkabaklı lezzetlerin gördüğü ilgiyi yaz aylarında şeftalili ürünlerimiz görmeye başlıyor. Çünkü bu meyve, tam yaza özel ve buram buram yaz kokan bir lezzet. Bu mevsimin en güzel meyvelerinden biri olan şeftali hem çok ferah bir lezzet verdiği, hem de birçok farklı malzeme ile kolaylıkla uyum sağladığı için bizim ürünlerde kullanmayı en sevdiğimiz meyvelerin başında geliyor. Lezzet notaları gereği salatalara, pastalara, tatlılara çok yakıştığını düşünüyoruz. Bu noktada reçetelerimizde lezzet notalarını artıran temel faktör tazelik ve doğallık. Biz Ginger İstanbul olarak şeftaliyi konserve olarak kullanmayı tercih etmiyoruz. Temmuz sonuna doğru tam mevsiminin ve lezzetinin doruğundayken ‘yarma şeftali’ olarak bilinen türünü kullanıyoruz. Yaz sezonunda gerçekleşen tüm davetlerin menülerinde şeftalili ürünleri sıklıkla tercih ediyoruz. Özellikle finalinde pasta olan davetlerde “Şeftalili Bademli ve Beyaz Çikolatalı Pastamızı” menüye mutlaka yazıyoruz. Şeftaliyi kullandığımız tüm ürünlerimiz; hafif, dengeli, ferah lezzetleri sevenlere çok uygun” diye belirtti.

    Şeftalili Cheesecake’den şeftalili kokteyllere kadar geniş bir reçete sunuyor

    Ginger İstanbul’un menüsünde öne çıkan şeftalili lezzetlerden bahseden Önal; “Şeftalili lezzetler hazırlamak benim tutkum olduğu için hiçbirini birbirinden ayıramıyorum. Ancak Ginger İstanbul’da sunduklarımızın içerisinde Şeftalili Bademli Beyaz Çikolatalı Pasta kesinlikle öne çıkıyor. Şeftaliyi yoğurt/krempeynir ile birleştirdiğimizde çok yakıştırdığımız için Şeftalili Cheesecake’i yarattık. Aynı şekilde yine çok sevildi ve talep gördü. Bu iki yıldız lezzetin yanı sıra; Şeftalili Ekler, Şeftalili Yoğurtlu Beyaz Çikolatalı Tart, Şeftalili Profiterol, Şeftalili Sakızlı Muhallebi, Şeftalili Muhallebili Güllaç, salatalar arasında Şeftalili Pancarlı Semizotu Salatası, hatta davetlerimizde Şeftalili Kokteyl gibi oldukça çeşitli ürünlerimiz de mevcut” dedi.

    Ginger İstanbul Kurucusu Yasemin Önal’dan Dondurmalı Şeftali Tatlısı Tarifi

    (6 Porsiyon)

    Malzemeler

    3 Ad. Şeftali

    150 gr Şeker (Yaklaşık 7Çorba Kaşığı) – Zevkinize göre bu miktarı azaltıp arttırabilirsiniz

    100 ml su (Yaklaşık Yarım Su Bardağı)

    2 Ad. Çubuk Tarçın

    Vanilya Özütü (isteğe bağlı)

    Limon Suyu (Yarım limonsuyu)

    Kaymaklı veya Vanilyalı Dondurma

    Kavrulmuş File Badem

    Taze Nane (Dekor Amaçlı)

    Hazırlanışı

    Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın. İkiye kesin. Şeftalilerinizi seçerken ne çok sert ne de çok yumuşak şeftaliler olmasına dikkat edin. Kalın tabanlı geniş ve kenarları alçak kapaklı bir tencere tercih etmenizi öneririm. Şeftalileri iç kısımları baş aşağı bakacak şekilde tencereye dizip, üzerine şekeri eşit miktarda paylaştırarak suyu, limon suyunu, vanilyayı, tarçını tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye başlayın. Arada bir tur diğer yüzlerini çevirin. Hafifçe yumuşamaya başlayınca ters çevirip pişirmeye devam edin. Varmak istediğimiz pişme derecesi ne çok yumuşak ne de çok sert bir tatlıdır. İstediğimiz kıvama gelince, şeftalileri tencereden alıp bir tabağa yerleştirin. Tencerede kalan suyu tekrar ateşe alıp çektirme işlemi uygulayın. Şerbetiniz hazır olduğunda şeftali tatlılarının üzerine gezdirin. Servis sırasında üzerine 1 top dondurma, kavrulmuş file bademler ve taze nane yapraklarıyla dekore ederek sunabilirsiniz. Dilerseniz bu tatlıyı ayaklı kuplarda hazırlayabilirsiniz. Afiyetle…

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.