DOLAR 32,4734
EURO 34,7437
ALTIN 2467,314
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Şehirden Uzak” konulu Ytong Mimari Fikir Yarışması sonuçlandı

    “Şehirden Uzak” konulu Ytong Mimari Fikir Yarışması sonuçlandı
    02.03.2018
    A+
    A-

    Hayata geçirdiği projelerle, yapılaşmanın niteliksel, mimari ve kültürel boyutuna dikkat çeken Türk Ytong tarafından “Şehirden Uzak” başlığıyla düzenlenen 2017 Ytong Mimari Fikir Yarışması sonuçlandı. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 4 proje ödüle değer bulundu.

    Sektördeki köklü duruşunun yanı sıra bilgiye ve yeniliğe açık projeleri hayata geçirmesi ile tanınan Türk Ytong tarafından 19’uncu kez düzenlenen Ytong Mimari Fikir Yarışmasıbu yıl “Şehirden Uzak” başlığıyla, Türkiye’nin önemli sorunlarından birine parmak bastı. Ortak akıl ile etkileşim yaratılarak fikir paylaşımına fırsat veren, şeffaf bir süreç sunmayı hedefleyen yarışmada bu yıl, tek tip yapılaşma neticesinde niteliklerini kaybetme tehdidi ile karşı karşıya kalan kent dışı mekânların canlandırılması, sosyal ve kültürel özelliklerini yeniden kazanabilmesi yönünde önerilerin ortaya konulması hedeflendi.

    Genç mimarlardan tek tip kentleşmeye alternatif projeler

    Nüfusu giderek azalan; doğal özellikleriyle elverişli ama sosyal nitelikleriyle elverişsiz koşullara sahip olan “Kent Dışı Mekânlar”ın canlandırılması ve özünü yeniden kazanabilmesi yönünde 146 öneri sunuldu. 4 eşdeğer ödülün belirlendiği yarışmada kazanan ekipler ödül olarak, jüri üyeleri ile birlikte İtalya’nın Venedik kentinde düzenlenen 16. Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali’ni ziyaret edecekler.

    Kazananlar Venedik Bienali yolcusu

    Kreatif Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Aydan Volkan, Brigitte Weber Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Brigitte Weber, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Fotoğrafçı, Akademisyen ve Sanatçı Murat Germen, NSMH Kurucusu Mimar Nevzat Sayın’dan oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali gezisiyle ödüllendirilen katılımcılar ve projeleri ise şöyle:

    7 Sıra No’lu Proje:Farkındalığın Farkında Olan İnsan

    Vahit Türüt – Mimarlık Öğrencisi / Karabük Üniversitesi

    Burak Özmen – Mimarlık Öğrencisi / Karabük Üniversitesi

    Sadık Anar – Mimarlık Öğrencisi / Karabük Üniversitesi

    29 Sıra No’lu Proje:Düşey Doğanın İşgali

    Mehmet Akif Mayuk – Mimar / Dokuz Eylül Üniversitesi

    Nusret İrfan Uşun – Mimarlık Öğrencisi / Dokuz Eylül Üniversitesi

    Muhammed Harun Beyhan – Mimarlık Öğrencisi / Dokuz Eylül Üni.

    70 Sıra No’lu Proje:SİNEMA C

    Hakan Tüzün Şengün – Mimarlık Öğrencisi / İstanbul Teknik Üniversitesi

    Seda Kurt – Peyzaj Mimarı / İstanbul Teknik Üniversitesi

    110 Sıra No’lu Proje: BAĞ

    Deniz Yıldırım – Mimar / Dokuz Eylül Üniversitesi

    Yeliz Yıldırım – Avukat / Ankara Üniversitesi
    Can Kalınsazlıoğlu – Mimarlık Öğrencisi / Dokuz Eylül Üniversitesi

    Ödül kazanan fikir projeleri ytongakademi.com adresinden görülebilir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.