DOLAR 32,3613
EURO 34,788
ALTIN 2394,743
BIST 10266,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Selim Yuhay minik mimarlar ile buluştu

    Selim Yuhay minik mimarlar ile buluştu
    23.10.2018
    A+
    A-

    Capacity Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen Minik Mimarlar Atölyesi’nde sevilen mimar Selim Yuhay, çocuklar ile bir araya geldi.

    6 yaş ve üzeri çocukların katıldığı atölyede, eğitici ve öğretici bilgilerin yanı sıra zamanın su gibi akıp gittiği eğlence dolu bir gün yaşandı. Çocuklar atölyede, hayal güçlerini kullanarak kendi odalarının iç mekân tasarımını yaptılar. Önce çizimle başladıkları kolaj çalışmalarını daha sonra birbirinden renkli materyaller ile süsleyip, boyadılar. Gerçekleşen atölyede; kendilerini, hayallerini ve çizimlerini ifade eden çocukların neşesi görülmeye değerdi.

    Etkinliğin her aşamasında çocuklarla yakından iletişim kuran ve yaptıkları her detayı soran Yuhay, ailelere bol bol öğütlerde bulundu. Ailelerin, çocukların isteklerine kulak vermeleri gerektiğinin altını çizen mimar, çocukların özgürce hareket edebilmesi için ‘kendilerine ait’ alanların olması gerektiğini söyledi. Bu konuda ailelerin mutlaka müsaade etmelerini tavsiye eden Yuhay, “Yaşadığımız mekânlar bizi geleceğe hazırlar. Bu nedenle çocuklar kendi odalarında özgürce hayallerini yaşamalılar” dedi.

    Üretici, tasarımcı ve sorgulayan bireyler yetiştirin!

    Her bir çocuk ile tek tek yakından ilgilenen Yuhay, “Çocukların yaşadığı mekânlarda etraflarını iyi incelemesini sağlamamız lazım ki, ‘neyin neden olduğunu, nelerin niçin yapıldığını’ anlayabilsinler. Günümüzde çocuklar sadece seyirci. O tabletlerden sadece izliyorlar ve kendi hayal güçlerini maalesef kullanmıyorlar. O kutunun içinden ne çıkacak acaba diye bakıp, saatlerce o videoları izliyorlar. Mümkün olduğu kadar çocuklarımızı; üretici, tasarımcı ve yaşadıkları her şeyi ‘neden, niçin’ diye sorgulayan bireyler olarak yetiştirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

    Etkinliğin sonunda çocukların hazırladığı tasarımları imzalayarak, fotoğraf çektiren Yuhay, minik mimarlara anlamlı hatıralar bıraktı. Capacity’nin de ‘Minik Mimarlar Atölyesi’ne katılan çocuklar için hazırladığı çeşitli hediyelerin verilmesiyle çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.