DOLAR 32,3759
EURO 34,7183
ALTIN 2399,044
BIST 10164,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şenol Üçüncü: Yeni yatırımların önü açılacak

    Şenol Üçüncü: Yeni yatırımların önü açılacak
    16.10.2019
    A+
    A-

    TÜİK, Eylül ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,4 oranında artarak 146 bin 903 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 410,2 oranında artış göstererek 57 bin 811 oldu. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,7 azalarak 51 bin 393 oldu. Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,3 artış göstererek 95 bin 510 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,6 azalarak 4 177 oldu. Bu verilerden yola çıkarak inşaat sektörü temsilcilerinden Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü şunları söyledi..

    Ziraat Bankası, VakıfBank ve HalkBank ortak kampanyaları kapsamında konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.99 olarak uygulamaya başladı. Özel bankalarında faiz indirimlerinin ardından konut kredisi kullanımı artmayı sürdürüyor. Konut kredisine talebin artması ile 2018 sonu ve 2019 başında dip seviyelere ulaşan kredili konut satışları da hızla artış gösterdi.. Hem oturum hem de yatırım amaçlı konut satın almak isteyen yatırımcılarımızın talebi bu süreçte artış yönlü hareketlendi.. Çünkü her koşulda sektörde güven duyacağı şirketlerin projelerine yatırım yapmayı tercih eden yatırımcılar, bu süreci bir fırsat olarak görüyor. Artan maliyetlere rağmen projelerimizde fiyat artışına gitmememiz, düşen faiz oranı ve uzun vadelendirme seçenekleriyle satış ofisine gelen talepler hızla sıcak satışa dönüşüyor. Hem yatırım hem de oturum odaklı yatım yapmak isteyen yatırımcılar, finansal açıdan güçlü ve tecrübeli şirketlerin kapısını çalıyor. İçersinde bulunduğumuz dönem, yeni yatırımlar için de çok önemli bir katkı sağlıyor. Sektörümüzde mevcut konut stoklarının tüketilerek yeni proje inşaatlarına başlanması, ekonomimiz için çok büyük bir potansiyel güç barındırıyor. Bu süreç bu potansiyelin ortaya çıkarılması için önemli bir itici güç sağlayacak. 2020’de sektörümüzde yeni projelerin, giderek artışa geçen satış rakamlarının konuşulacağı bir dönemi hep birlikte yaşayacağız.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.