DOLAR 32,5822
EURO 34,7981
ALTIN 2508,202
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sevgililer günü ne kadar popüler?

    Sevgililer günü ne kadar popüler?
    12.02.2021
    A+
    A-

    14 Şubat bazılarımız için çok anlamsız gelse de, bazılarımız için ise hediyeleşmek ve hatırlanmak için büyük bir fırsat. Ülkemizde ise 14 Şubat’ı kutlayanların sayısı bir hayli fazla.

    NG Araştırma’nın yaptığı kamuoyu araştırması, 5 – 9 Şubat 2021 tarihleri arasında Türkiye genelinde, 15 yaş üzeri 2198 kişinin katılımı ile online araştırma yöntemiyle gerçekleşti.

    Katılımcıların %56’sı 14 Şubat Sevgililer Gününü kutlama eğiliminde. Zaman zaman da kutlayanları düşündüğümüzde Sevgililer Günü Türkiye’de oldukça popüler!

    Sevgililer gününü kutlama nedenlerimiz neler?

    Araştırmamıza katılanların %39’u bu günü sevgisini hissettirmek için bir fırsat olarak görüyor. %19’u ise hediye alıp vermeye güzel bir sebep oluşturduğu için bu günü kutluyor. Kalanlar ise bu özel günü sevdiklerini söyleyenler, sevgililerinin beklentisi olduğunu ve diğer etkenleri belirtenlerden oluşuyor.

    Araştırma sonuçlarını detaylı incelediğimizde erkeklerin %45’i sevgisini hissettirmesi için bu günü fırsat olarak görürken, %21’i ise sevgisilisinin / eşinin beklentilerini karşılamak için kutluyor. Kadınlarda sevgisini hissettirmek için bu günü fırsat görenlerin oranı %35 iken hemen arkasından %25 ile hediye alıp vermeyi önemseyenleri görüyoruz. Sonuçlara baktığımızda ilk neden olarak günün anlamıyla paralel olduğunu görüyoruz. Sonrasında ise bakış açıları farklı noktalarda odaklanıyor.

    Her 5 erkekten 1’i sevgilisinin beklentisi olduğu için bu günü kutladığını itiraf etti 🙂 Her 4 kadından 1’i ise kalplerine giden yolun hediyeden geçebildiğine dair göz kırptı 😉

    Sevgiline / Eşine hangi hediyeyi alacaksın?

    14 Şubat güzel duygularımızı anmak ve sevdiklerimizle paylaşmak için heyecan verici bir gün! Fakat hediye konusu bizim için bazen düşündürücü olup karar vermemizi zorlaştırabiliyor.

    Katılımcılara sorduğumuzda her 10 kadından 2’si, sevgilisine kıyafet almayı planlıyor. Her 10 erkekten 2’si ise sevgilisine çiçek almayı düşünüyor.

    Katılımcılarımızdan her 10 kişiden 1’i partnerine üzerinde adı veya resmi olan özel bir hediye almak istiyor!

    Sevgilinden/Eşinden en çok hangi hediyeyi beklersin?

    Hediye vermek mi seni daha mutlu eder hediye almak mı? Peki hangi hediyeler bizi daha mutlu eder?

    Araştırmamızda sorduğumuzda sevgililer gününde her 5 kadından 1’i hediye olarak takı beklediğini belirtti! Her 5 erkekten 1’i ise hediye olarak saat istediğini söyledi. Bu da insanımızın aksesuarı ne kadar sevdiğini bir kez daha gösteriyor.

    Araştırmamız genelinde her 10 kişiden 1’i bu güne özel bir hediye istemediklerini belirtti.

    14 Şubat’a özel hediyelik ürünlerde fiyat artışı var mı?

    Hediye almak bazılarımız için çok cezbedici! Fakat 14 Şubat gibi özel günlerde indirim seçenekleri sunulsa da fiyatlar bazen normalden daha da fazla olabiliyor!

    Yaptığımız araştırmada her 10 kişiden 8’i Sevgililer Günü’nde fiyatların arttığını düşünüyor! 1’i fiyatın azaldığını veya değişmediğini savunurken, kalanlar bu konuda bir fikri olmayanlardan oluşuyor.

    Sevgililer Günü’nü en çok nerede geçirmek istersin?

    Özellikle pandemi döneminde evlerimizden bile çıkmak başlı başına hayallerimizi süslemeye yeterli. Ama 14 Şubat’ı nerede geçirmek isteriz?

    Araştırmamız genelinde her 10 kişiden 3’ü Sevgililer gününü evde geçirmek istediğini belirtti.

    Her 10 kadından 3’ü bu özel günü deniz kenarında geçirmek istediğini söylerken, erkeklerden 2’si deniz kenarında geçirmek istediğini belirtti! Bu romantik tercihi kadınların daha fazla istediğini görüyoruz 🙂 Erkekler ise aynı oranla 14 Şubat’ı doğada geçirmek istediğini ifade etti.

    Pandemi nedeniyle sevgililer günü planların değişti mi?

    Hayatın her alanını etkileyen pandemi süreci insanların özel gün planlarını da etkilemişe benziyor.

    Katılımcıların %39’u, pandemi nedeniyle Sevgililer Günü planının değiştiğini söyledi! %36 salgının planlarını etkilemediğini belirtti.

    Sevgilin/Eşin Sevgililer Günü’nü unutursa tepkin ne olur?

    Araştırmamız genelinde insanların neredeyse yarısı, partnerinin sevgililer gününü unutması durumunda hiçbir şey olmamış gibi davranacağını belirtti!

    Her 5 kadından 2’si bu duruma sinirleneceğini fakat fazla büyütmeyeceğini ifade ederken, her 5 erkekten 1’i de aynı tepkiyi vereceğini söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.