DOLAR 32,5908
EURO 34,8714
ALTIN 2492,109
BIST 9693,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Sibirya’nın Mavi Gözü” Baykal’da doğa ve kültür dolu bir deneyim

    “Sibirya’nın Mavi Gözü” Baykal’da doğa ve kültür dolu bir deneyim
    20.04.2018
    A+
    A-

    Baykal, kristal parlaklığındaki suları, flora ve fauna açısından yaşayan bir müze olması, dünyadaki tatlı suyun yaklaşık yüzde 20’sine sahip oluşuyla bir gölden çok daha fazlası… 14-22 Temmuz arasındaki FEST programı sizi bir “Dünya Mirası”yla buluşturuyor.

    “Sibirya’nın İncisi” ya da “Sibirya’nın Mavi Gözü” olarak anılan Baykal Gölü’ne Rus koloniciler “Kutsal Deniz” diyor. Bunun nedeni, gölle ilgili yerel halk arasında yaygın çeşitli söylenceler ve efsaneler. Buryat inancına göre kötü ruh Begdozi gölün ortasındaki Olhon Adası’nda yaşıyor. Evenki şamanlarına göreyse ada deniz tanrısı Dianda’nın evi.

    Sibirya’nın güneydoğusundaki Baykal Gölü, benzersiz özellikleriyle tanınıyor: Burası 25 milyon yaşında olmasıyla dünyanın en yaşlı gölü. Yaklaşık 1700 metrelik derinliğiyle de dünyanın en derin gölü. Dünyanın tatlı su rezervinin yüzde 20’si burada. Uzun yıllar insan yerleşiminden uzak kalması sayesinde benzersiz bir ekosistemin geliştiği Baykal, “Rusya’nın Galapagos’u” olarak biliniyor.

    Flora ve fauna açısından yaşayan bir müze konumundaki Baykal’ın içinde ve çevresinde yaşayan türlerin yaklaşık % 80’i buraya özgü. Değişik derinliklerde 1.200’den fazla hayvan türü var ve yüzeye yakın yerlerde 600 dolayında bitki türü bulunuyor. Gölde tek memeli olarak Baykal foku, etraftaysa 320’yi aşkın kuş türü yaşıyor. Gölün dibinde bulunan süngerlerse temizleyici özellikleri ile gölün kristal berraklığının müsebbibi.

    14-22 Temmuz 2018 tarihleri arasındaki FEST gezisi, 1996’dan beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Baykal Gölü’nün güzelliği, gizemleri ve efsaneleriyle sizi buluşturacak. “Circum-Baikal” treniyle Baykal Gölü’nün muhteşem manzaralarını birçok farklı açıdan görecek, Sibirya’nın başkenti İrkutsk’u ve göldeki en büyük ada Olhon’u keşfedecek, Türk, Moğol ve Şaman kültürleriyle yoğrularak vücut bulan Buryat kültürüyle tanışacaksınız.

    8 gece-9 günlük programın fiyatına neler dahil?

    • İstanbul-Moskova-İstanbul arası dış ve Moskova-İrkutsk-Moskova arası iç hat uçuşları,
    • Tüm transferler,
    • Yerel şartlara göre en iyi otellerde 7 gece kahvaltı dahil konaklama,
    • 7 öğle ve 7 akşam yemeği,
    • “Circum-Baikal” treni ve özel tekneyle geziler,
    • Programda belirtilen tüm geziler, müze ve ören yeri girişleri,
    • FEST Travel uzman rehberlik hizmeti ve yerel rehberlik hizmeti,
    • Özel gezi kitabı,
    • Tüm bahşişler,
    • İptal ve Sağlık Teminatlı Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası,
    • Yurtdışı çıkış harcı,
    • KDV.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.