DOLAR 32,5138
EURO 34,5471
ALTIN 2493,836
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sıfır ve Ötesi, iş güvenliğini iyileştirme sorumluluğuna dikkat çekiyor

    50 ülkede faaliyet gösteren 106 fabrikası, 25 Ar-Ge merkezi ve yaklaşık 29.000 çalışanı ile enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapındaki lideri Prysmian Group, iş güvenliğinin önemine yepyeni bir yaklaşımla dikkat çekiyor. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen Prysmian Group, çalışma alanlarını daha güvenli ve daha iyi bir yer haline getirmeyi taahhüt eden “Sıfır ve Ötesi” vizyonu ile iş güvenliğinin önemini sadece iş yerinde değil, hayatın her alanında vurgulamayı amaçlıyor.

     

    İş kazaları yalnızca iş yerlerinde değil, bilinçsiz yaklaşımlar sonucu hayatın her alanında gerçekleşebiliyor. Gerek iş gerekse özel alanlarda meydana gelebilen kazalar, iş güvenliği farkındalığının yalnızca iş yeri ile sınırlı kalmaması gerektiğini gözler önüne seriyor. Sürdürülebilirlik zincirinin en önemli halkalarından biri olan iş güvenliği alanında yeni projeler yaratan Prysmian Group, tüm bu riskleri de göz önünde bulundurarak, iş güvenliğinin önemine dikkat çekmek için “Sıfır ve Ötesi” vizyonu ile yepyeni bir farkındalığa imza atıyor.

     

    İş yerinde ve ötesinde, çalışanlarının sağlık ve refahını bütünleştiren bir önleme kültürü oluşturmayı hedeflediklerini belirten, dünya çapında kablo sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu olan Türk Prysmian Kablo’nun CEO’su Cinzia Farisè, “’Sıfır ve Ötesi’ – yaklaşımımız; insan yaşamının ve sağlığının her şeyden daha değerli olduğu inancına dayanmaktadır. Ve bu inancımız, özellikle pandeminin kurumsal sosyal sorumluluğu artırma fırsatı sunabileceği bu zor dönemde, tamamen doğru: bugünkü eylemlerimiz hem sağlığımız hem sevdiklerimiz hem de tüm toplum için bir bilinç ve sorumluluk işaretidir. Bu nedenle Türk Prysmian Kablo olarak, sürdürülebilirlik bakış açımız doğrultusunda, iş güvenliğini iyileştirmeye öncülük etmenin herkesin sorumluluğu olduğuna inanıyoruz” dedi.

     

    “İş yerinde yaralanma oranları düşerken, evdeki bilinçsiz kazaların oranı artıyor”

    “Sıfır ve Ötesi” vizyonunun, zarar vermek istememe ve çalışma alanlarını daha güvenli ve daha iyi bir yer haline getirmeye yönelik bir taahhüt olduğunu vurgulayan Türk Prysmian Kablo CEO’su Cinzia Farisè, düşüncelerini şöyle ifade etti: “Biz, gelişimin her daim mümkün olduğuna, sürekli iyileşme gösterebileceğimize ve çalışanlarımızın sağlık ve güvenliklerini koruyarak, her zaman daha iyisini yapabileceğimize inanıyoruz. İş yerinde yaralanma oranları düşerken, evdeki bilinçsiz kazaların artışına üzülerek şahit oluyoruz. Bu bize, iş güvenliğinin sadece iş yeri ile sınırlı kalmaması gerektiğini ciddi bir şekilde hatırlatıyor. Bu nedenle çalışanlarımızın dikkatini en önemli temel değerlerden biri olan iş güvenliğinin üzerine çekmek istiyoruz. Her bir çalışanımız bizim için çok önemli. İş yerinde çalışıyorken, evde boş vaktini değerlendiriyorken ya da yolculuktayken, bu değer bizim için hep aynı. Dolayısı ile iş güvenliğinin değerini biliyor ve daima bu doğrultuda hareket ediyoruz.”

    “Sıfır ve Ötesi yaklaşımımız kapsamında sıfırdan fazlası kabul edilemez”

    İş güvenliğini geliştirmeye öncülük etmenin herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayan Türk Prysmian Kablo CEO’su Cinzia Farisè, sözlerini şöyle sürdürdü: “‘Sıfır ve Ötesi’; hayatımızın her alanında ve yaptığımız her şeyde iş güvenliğini içeren bir felsefe; evde, toplum içinde ve her yerde insanlara ve evrene karşı sorumluluğumuzun bir parçası olarak paylaştığımız ortak bir değer. ‘Sıfır ve Ötesi’ vizyonumuz dahilinde, iş güvenliğinin etkin bir organizasyonun ortak bir parçası olduğuna inanıyoruz; çünkü daha azını kabul edilemez olarak görüyoruz. Çalışanlarımıza sağlıklı, risksiz bir ortam sağlamayı taahhüt ediyoruz ve aynı zamanda her birini hayatlarının her alanında sorumlu ve aktif bir tutum sergileyerek, refahlarını ve ailelerinin güvenliğini güvence altına almaya teşvik ediyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.