DOLAR 32,2949
EURO 34,6233
ALTIN 2410,445
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sign of the City Awards Kent ve Mimarlık Kategorisinin kapsamı genişledi

    Sign of the City Awards Kent ve Mimarlık Kategorisinin kapsamı genişledi
    01.10.2019
    A+
    A-

    Hürriyet’in öncülüğünde gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını aynı çatı altında buluşturan Sign of the City Awards (SotCA) Kent ve Mimarlık kategorisini genişleterek profesyonel mimarların katılabileceği “Yenilikçi Yaratıcı Mimari Yaklaşım” başlığını da yarışma kapsamına ekledi.

    İnşaat, yapı ve gayrimenkul sektörlerinde Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Sign of the City Awards (SotCA) bu yıl yenilikleriyle dikkati çekmeye devam ediyor.

    Başvuruların 11 Ekim’e kadar devam ettiği SotCA, sektörün en önemli oyuncularından mimarları bu yıl daha kapsamlı bir kategori altında buluşturuyor. ‘Yenilikçi Yaratıcı Mimari Yaklaşım’ başlığı altında yetkin mimarların katılabileceği kategoride mimari projelerin yanı sıra kavram, düşünce ve model üreten mimarlar da ödüllendirilecek. Kategoriye mimarlar, tasarım süreci tamamlanmış, üretim aşamasına geçmiş veya beklemede olan projeleriyle katılabiliyor.

    SotCA önceki yıllarda olduğu gibi “Genç Mimar Teşvik” adı altında sürdürülen, sadece 30 yaşın altındaki mimar adaylarının, nitelikli ve sürdürülebilir mimari proje çalışmalarını değerlendirip, ödüllendirmeye de devam edecek.

    Bir yeni kategori daha: ‘En Yeşil Mahalle’

    SotCA’nın bir diğer yeni kategorisi ise ‘En Yeşil Mahalle’. Bu kategoriye, sürdürülebilirlik kapsamında sertifikalı (Leed, Bream gibi) ya da sertifika adayı olmaya hak kazanmış, 2 bin 500 nüfus ya da en az 250 konut içeren mahalleler katılabilecek. Ayrıca enerji sakınımlı binaları olan ve sürdürülebilir politikaları ile yeşil hedefli toplu konut projeleri de bu kategoriye başvurabilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.