DOLAR 32,6562
EURO 34,7831
ALTIN 2493,802
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sinpaş İngilizlerden aldı geliri 4’e katladı

    Sinpaş İngilizlerden aldı geliri 4’e katladı
    13.12.2017
    A+
    A-

    Kiralama yaptığı ticari gayrimenkullerde 1 milyon 700 bin metrekareye ulaşan Sinpaş, Almanya Frankfurt’ta İngilizlerden satın aldığı ticaret merkezini zarardan kâra geçirdiğini açıkladı. Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, “Kiracı sayısını 4 yılda yüzde 641, kira gelirini yüzde 306 artırdık” dedi.

    GAYRİMENKUL sektöründe 44 yılı, ticari gayrimenkul alanında ise 30 yılı geride bırakan Sinpaş, kiralama yaptığı ticari gayrimenkullerde 1 milyon 700 bin metrekareye ulaştı. Şirket, 960 bağımsız birimde perakendeden lojistiğe, teknolojiden hizmet sektörüne birçok sektöre kiralama yapıyor. Sinpaş’ın davetiyle gittiğimiz Frankfurt’ta 2013’te satın aldıkları OSWE ticaret ve lojistik kompleksinde düzenlediği basın toplantısında bir araya geldiğimiz Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik şirketin aylık kira gelirinin yaklaşık 14 milyon lira olduğunu , yıllık ise 105 bin metrekare kiralama yaptıklarını söyledi.

    SİNPAŞ İLK 10’DA

    Sinpaş, OSWE ticaret ve lojistik kompleksini 2013 yılında yüzde 20 doluluk oranıyla İngiliz emlak şirketi Segro Real Estate’den yaklaşık 60 milyon Euro bedelle satın almıştı.

    242 bin 399 metrekare alan üzerinde bulunan ve 291 bin 159 metrekare kiralanabilir alana sahip OSWE’yi, ofis, depolama, lojistik, TV stüdyosu, AVM ve eğlence merkezi gibi farklı konseptleri barındıran bir kompleks olarak yeniden ele aldıklarını belirten Çelik, “Sinpaş, kısa süre içinde girişim ve yatırımcıların yoğun ilgisini çekmeyi başardı. Türk ve yabancı girişimcilere ofis, lojistik, depo ve perakende alanları kiralamaya başlayan Sinpaş ile birlikte OSWE’nin kiracı sayısını büyük bir başarıyla yaklaşık 6.5 kat arttı. Kiracı sayısını 4 yılda yüzde 641, kira gelirini yüzde 306 arttı “dedi.

    OSWE’de 200 bin metrekare ilave yapılaşma hakları bulunduğunu belirten Çelik, bunlarla ilgili de fizibilite çalışmaları yaptıklarını, bölgede OSWE altında teklif verdikleri 2 gayrimenkul olduğunu da söyledi. Çelik, Frankfurt ölçeğinde ilk 10 gayrimenkul arasında olduklarına da dikkat çekti.

    Çelik, ekonomiye yön veren birçok sektöre kiralama yapınca ekonomik gidişatı da gelen taleplerden ölçebildiklerini söyledi. 2017’nin başında alan küçültmesi yapan birçok sektörde son çeyrekte alan artırma talepleri aldıklarını aktaran Çelik, 2018’de de talep artışının devam edeceğini öngördüklerini kaydetti.
    Sene başında özellikle yabancı yatırımcıların alan küçülttüklerine dikkat çeken Çelik, “Biz Türkiye’de Flatofis, İş Modern, Deposite AVM, Denizli Aquamall, Ankara Altınoran AVM ve Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan OSWE ticaret ve lojistik kompleksini işletiyoruz. Bu projelerimizdeki kiracılarımız arasında yer alan yabancı yatırımcılardan da sene başında küçülme talebi almıştık. Ancak onlar da küçültme öncesi kiraladıkları metrekarelerin üzerine çıktı. Son çeyrekte tek başına 6 bin metrekare ek alan talep eden yatırımcımız da oldu” dedi.

    TİCARİDE HEDEF 2.5 MİLYON M2

    TİCARİ gayrimenkulde hedef büyüttüklerini belirten Mahmut Sefa Çelik, “Yaklaşık 1.7 milyon metrekare ticari alanımız planladığımız projelerle 2 milyon 500 bin metrekareye ulaşacak. Yurtiçinde İstanbul, Ankara, Bursa, Denizli, Bilecik, Eskişehir, Niğde, Muğla’da çalışıyoruz. Yurtdışında Frankfurt’un yanı sıra Riyad, Cidde’de yakın zamanda yatırımlarımız olacak. Her alanda en iyiyi hedefliyoruz ve bunun en iyi örneğini, Frankfurt’ta sergiledik. Yeni hedefimiz tüm ticarilerde yüzde 95 doluluk” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.