DOLAR 32,5808
EURO 34,7943
ALTIN 2508,506
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şirketlerin yeni gözbebeği Satış Ekibi Otomasyonu

    Şirketlerin yeni gözbebeği Satış Ekibi Otomasyonu
    11.09.2020
    A+
    A-

    Şirketlerin satış sürecini hızlandıran ve temsilcilerin görevlerini otomatikleştirmeye yarayan mobil uygulamalar yani Satış Ekibi Otomasyonu (SFA), her geçen gün daha çok ilgi görüyor. Türkiye’nin önde gelen saha satış yönetimi uygulaması Ekmob’a göre SFA’lar yüzde 40’a varan oranda verimlilik artışı sağlayarak satış döngüsünü kısaltıyor, zaman tasarrufu sağlıyor. Sahadaki verileri mobil cihazlarda toplayarak kontrol ederek yöneticiye raporluyor

    Şirketlerin satış sürecini hızlandıran ve temsilcilerin görevlerini otomatikleştirmeye yarayan mobil uygulama yani Satış Ekibi Otomasyonu (SFA), kurumların ve satış ekiplerinin hayatına her geçen gün daha fazla giriyor. Satışçıların ziyaret hazırlığından, satış esnasında alınan notlara ve raporlamaya kadar tekrarlanan işleri otomatikleştirmeye yardımcı olan SFA uygulamaları, sahada görev yapan satış ekiplerinin verimliliğinde yüzde 40’a varan oranda artış sağlıyor. Türkiye’de saha satış ekibi bulunan birçok kurumun yoğun olarak kullanmaya başladığı SFA, satış ekipleri tarafından da hedeflerine ulaşmada en verimli araç olarak görülüyor.

    Satış ekibi otomasyonunun satış ekipleri olan firmalar için son derece önemli hale geldiğini belirten Ekmob Kurucusu ve CEO’su Sunay Şener, “Firmalar, kullanılan otomasyon sayesinde müşterileriyle daha etkili iletişim kuruyor. Doğru müşteriye hitap ederek satış hacmini artırıyor” diyor.

    Şener, satış ekibi otomasyonu kullanan satış ekiplerinin avantajlarını şöyle anlatıyor:

    • Satış döngüsünü kısaltır, zamandan tasarrufu sağlar.
    • Sahadaki verileri doğrudan mobil cihazda toplar, kontrol eder ve yöneticiye anlık olarak veri iletir.
    • SFA aynı zamanda satış projeksiyonu yapar. Kurumsal hafızada biriken geçmiş bilgilerle gelecek için öngörülerde bulunur. Bu sayede iyileştirme yapmanız gereken kısımları gösterir.
    • Satış ekibinin aktivitelerini verilere dayalı raporlar.
    • Beyan esaslı raporlama süreçlerini ortadan kaldırır.
    • Satış yöneticileri, olağandışı durumları kolayca tanımlar ve bunları düzeltmek için daha hızlı hareket eder.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.