DOLAR 32,3323
EURO 35,1192
ALTIN 2301,228
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şişecam, UN Global Compact imzacısı oldu

    Şişecam, UN Global Compact imzacısı oldu
    24.03.2023
    A+
    A-

    Cam ve kimyasallar sektörlerinin global oyuncusu Şişecam, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (United Nations Global Compact) imzacısı oldu. “Sürdürülebilir Gelecek” kavramını en büyük önceliği olarak gören Şişecam, kurumsal sürdürülebilirlik endekslerinde kazanımlar sağlamaya yönelik fırsatları değerlendirerek, sürdürülebilirlikle ilgili çalışmalarını küresel boyutta güçlendirmeye devam edecek. 

    24.03.2023 – Sürdürülebilirliği, tüm operasyonlarının odak noktası ve iş modelinin temel unsuru haline getiren Şişecam, dünyanın en kapsamlı sürdürülebilirlik platformu olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) imzacısı oldu.

    Şişecam insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele gibi konularda ilkelere taahhüdü içeren Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imzacı olarak uluslararası alanda bu konuya verdiği önemi ortaya koydu. Bu doğrultuda Şişecam, sürdürülebilirlikle ilgili çalışmalarını küresel boyutta güçlendirmeye devam edecek.

    Tüm yatırım kararlarını, ürün ve süreç geliştirme çalışmalarını sosyal ve çevresel etkileri gözeterek planlayan ve yürüten Şişecam’ın sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde gönüllülük esasıyla benimsediği Global Compact Sözleşmesi; insan hakları, çalışma koşulları, çevre ve yolsuzluk konularında belirlenen 10 ilkeden oluşuyor.   Sürdürülebilirlik yaklaşımını, bir zorunluluk değil önemli bir sorumluluk olarak ele alan Şişecam, platformun 10 ilkesini benimseyerek tüm strateji ve operasyonlarını bu evrensel ilkelere uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor.

    Sürdürülebilirlik kapsamında entegre atık yönetimi, tedarik zincirinde sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi anlayışıyla kaynakların yönetilmesi çalışmalarına hız veren Şişecam, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu 2030 sürdürülebilirlik stratejisi ‘CareforNext’i, ‘Gezegeni Koruyan’, ‘Toplumu Güçlendiren’ ve ‘Yaşamı Dönüştüren’ odakları doğrultusunda ileriye taşımaya devam ediyor.

    UN Global Compact Hakkında

    United Nations (UN) Global Compact 160’ın üzerinde ülkede 15.000’in üzerinde şirket ve 5.000’in üzerinde şirket dışı üyesi ile dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifidir. 2000 yılında çalışmalarına başlayan UN Global Compact, dünya, tüm insanlar, topluluklar ve pazarlara fayda sağlayan sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomi yaratmak için kurumların iş birliği ile harekete geçmelerini teşvik etmektedir. UN Global Compact dünya çapındaki şirketlerin stratejilerini ve operasyonlarını insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki 10 ilkeye uyumlu hale getirmeleri için desteklerken aynı zamanda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları‘na ulaşılabilmesi için iş dünyasına liderlik eder.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.