DOLAR 32,4469
EURO 34,4865
ALTIN 2474,028
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şişecam yöneticilerine INSEAD’dan Liderlik Eğitimi

    Şişecam yöneticilerine INSEAD’dan Liderlik Eğitimi
    22.05.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu, çalışanlarının gelişimini desteklemek amacıyla dünyanın önde gelen işletme okulları arasında yer alan INSEAD ile önemli bir iş birliğini hayata geçirdi. Şişecam’ın yirmi yöneticisi, Topluluğun Global Yetenek Yönetim Programı “Journey” çatısı altında INSEAD’in Şişecam için özel olarak hazırladığı “Üst Düzey Liderlik (Executive Leadership)” başlıklı liderlik gelişim programını başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı.

    Başarının sürdürülebilir kılınması ve hedeflere ulaşılmasında en büyük gücün insan kaynağı olduğuna dikkat çeken Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman “İnsanı odağına alan iş yapış anlayışımızla günümüzün rekabet ortamında özgün çözümler üretecek, fark yaratacak modeller geliştirecek ve uygulayacak bir liderlik modelini oluşturma ihtiyacına bağlı olarak, çalışanlarımızın gelişimine katkıda bulunuyor, onları geleceğe hazırlıyoruz.

    Nitelikli değer yaratacak insan gücünü sürdürülebilir başarının temel taşı olarak gören Şişecam Topluluğu, Global Yetenek Yönetim Programı “Journey” çatısı altında dünyanın önde gelen işletme okullarından INSEAD ile önemli bir iş birliğini hayata geçirdi. Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından Şişecam’ın 20 yöneticisi, INSEAD’in Şişecam Topluluğu için özel olarak hazırladığı “Üst Düzey Liderlik (Executive Leadership)” başlıklı liderlik gelişim programını başarıyla tamamladı.

    İki modülü İstanbul’da, bir modülü INSEAD Fontainbleu kampüsünde olmak üzere toplam üç modül şeklinde gerçekleşen, proje çalışmalarıyla birlikte yaklaşık altı ay süren programın sonunda yöneticiler, sertifikalarını Tuzla’da yer alan Şişecam Genel Merkezi’nde düzenlenen bir törenle aldı. Ödüller yöneticilere, Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman ve INSEAD İş Okulu Program Koordinatörü Prof. Dr. Adrian Johnson tarafından takdim edildi.

    Prof. Dr. Kırman: Şişecam’ın sahip olduğu en büyük güç, çalışanlarıdır

    13 ülkede 22 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Şişecam Topluluğu’nun başarısının sürdürülebilir kılınması ve hedeflerine ulaşması için elindeki en büyük gücün insan kaynağı olduğuna dikkat çeken Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman şöyle konuştu, “Topluluğumuzu hedeflerine taşıyacak olan, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışanlarının donanımı, yeteneği ve yetkinliği olacaktır. Bu anlayışla, başarımızı sürdürülebilir kılmak için çalışanlarımızın gelişimine yönelik uygulamaların tüm Topluluk genelinde yaygınlaştırılması yönündeki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Yaratıcı çözümler üreten, teknoloji ve markaları ile fark yaratan küresel bir şirket olma” vizyonumuz doğrultusunda büyümeye odaklanırken, hızla değişen koşullara hızlı adapte olabilen bir liderlik anlayışını benimsiyoruz. Şişecam Akademi ve Şişecam yetenek yönetimi programı Journey ile yürütülen eğitim ve gelişim programlarımız da lider yetiştirmeye verdiğimiz önemin bir göstergesidir.”

    Topluluk çatısı altında yer alan her çalışanın bir değer olarak görüldüğünü ve kariyer yönetiminin aynı yaklaşımla yapılandırıldığını söyleyen Prof Dr Kırman sözlerine şöyle devam etti: “İnsanı odağına alan iş anlayışımızla, günümüzün rekabet ortamında özgün çözümler üretecek, fark yaratacak modeller geliştirecek ve uygulayacak bir liderlik modelini oluşturma ihtiyacına bağlı olarak, çalışanlarımızın gelişimine katkıda bulunuyor, onları geleceğe hazırlıyoruz. Bu kapsamda, Dünyanın en önemli işletme okullarından biri olan INSEAD ile önemli bir işbirliğini hayata geçirdik. INSEAD’in geliştirdiği şirket stratejimize uyumlu, ihtiyaçlarımızı kapsayan özel liderlik programı ile yöneticilerimizi, dünyadaki liderlik trendlerinin gerektirdiği yetkinliklerle donatmayı ve güçlendirmeyi hedefledik.”

    Şişecam ile iş birliği kapsamında Türkiye’yi INSEAD adına ziyaret eden ve törene katılan Prof. Dr. Adrian Johnson şunları söyledi: “1957’de kurulan INSEAD, dünyanın en önemli ve itibarlı işletme okulları arasında yer alıyor. Şişecam ile gerçekleştirdiğimiz “Executive Leadership” programı kapsamında, ‘Değişen iş dünyasında VUCA olgusunu iyi anlamanın ve gelişimin gerisinde kalmamak için inovatif çözümlerin önemine programda yer verildi. Katılımcılar tarafından gerçekleştirilen projelerde ise, programda aktarılan araçlardan ve stratejilerden yararlanıldı. Ayrıca, Prof. Dr. Adrian Johnson, INSEAD “Executive Leadership” programı kapsamında yeni gruplarla Eylül ayından itibaren eğitime devam edileceğini belirtti.

    INSEAD’ın Şişecam için özel olarak hazırladığı Liderlik Programı kapsamında sektöründe lider firmalara ziyaretler gerçekleştiren Şişecam yöneticileri bu ziyaretlerde müşteri deneyimi, iş modelleri, pazar geliştirme, tedarik zinciri projelerini deneyimleme imkânı buldu. INSEAD’ın, Şişecam Topluluğu için özel olarak hazırladığı programla, Şişecam yöneticilerinin; değişimi yönetme, dijital dönüşüm, inovasyon, operasyonel mükemmellik ve finans alanlarındaki yetkinliklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

    Yetenek yönetimini bir başarı yolculuğu olarak tanımlayan Şişecam Topluluğu, Journey adını verdiği yetenek yönetim programı ile; Toplulukta özellikle yönetim kademelerinin sürdürülebilirliği ve farklı gelişim yatırımlarının objektif, güvenilir ve sistematik bir yaklaşımla tespit edilecek yeteneklere aktarılması hedefleniyor. Şişecam Topluluğu’nun faaliyette olduğu tüm ülkelerde görev yapan aylık ücretli çalışanlar yetenek yönetimi süreci kapsamında değerlendiriliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.