DOLAR 32,383
EURO 35,0516
ALTIN 2326,196
BIST 9088,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Küçük Çamlıca Kulesi 128 metreye ulaştı

    Küçük Çamlıca Kulesi 128 metreye ulaştı
    28.01.2017
    A+
    A-

    Çamlıca Tepesi’nde görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan mevcut anten direkleri kaldırılarak sayısal yayına geçiş sürecini sağlamak amacıyla inşaatına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi, TeknoVinç ile 128 metreye kadar ulaştı. 1 adet Potain kule vinç ve1 adet Stros dış cephe personel ve malzeme asansörü ile Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşasında yer alan TeknoVinç, projeye sağlamış olduğu sıra dışı kule vinç mühendisliği ile yine bir ilke imza atmış oldu.

    2016 yılı sonunda yapımına başlanan ve tamamlandığında toplam 365 metre yüksekliğe sahip olması planlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi, Potain MCR 160 model yelken bomlu kule vinç ile 128 metreye kadar ulaştı. Proje tamamlandığında 360 derecelik dönüşler yaparak tüm ankraj bağlantılarını kendisinin sökmesi planlanarak projeye dahil edilen Potain MCR 160 model yelken bomlu kule vinç, Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşasının en önemli ekipmanları arasında yer alıyor. Projede, kule vincin yanı sıra Stros marka NOV 2032 UPF7 model 2 ton kapasiteli dış cephe personel ve malzeme asansörü de görev alıyor. Sahada görevli tüm çalışanların inşaata iniş ve çıkışlarını kolaylaştırarak her seferde 25 kişiyi taşıyabilen dış cephe personel ve malzeme asansörü, çalışanların en güvenli şekilde proje yüksekliğine ulaşmasını sağlıyor.

    TeknoVinç, tamamlandığında Eyfel Kulesi’nden daha yüksek bir yapı haline gelecek olan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi şantiye sahasında, 24 saat hizmet verebilen teknik servis destek ekibi ile de projenin hızına ciddi bir katkı sağlıyor.

    Her gün ortalama 2,5 – 3 metre yükselen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaat alanı çok güçlü rüzgarların etkisi altında olması nedeniyle, tercih edilen Potain MCR 160 model yelken bomlu kule vinç, bu rüzgarlardan en az etkilenecek şeklide donanımlara sahip bulunuyor.

    İstanbul’un en önemli simgelerinden biri olması hedeflenen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin, 148’inci ve 153’üncü metrelerinde seyir terasları, 153’üncü ve 175’inci metrelerinde ise restoranlar hizmet verecek. İstanbul Anadolu Yakası`nın siluetine değer katacak olan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin, 2017 yılının Haziran ayında açılması planlanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.