DOLAR 32,3122
EURO 35,1427
ALTIN 2294,85
BIST 9068,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Fibrobeton’dan kendini ve çevreyi temizleyen ürün

    Fibrobeton’dan kendini ve çevreyi temizleyen ürün
    28.01.2017
    A+
    A-

    Dış cephesi Fibro-T® paneller ile kaplanan yapılar, ömrü boyunca boya gereksinimi duymadığını ve havanın temizlenmesine katkıda bulunduğunu belirten Fibrobeton Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muhammed Maraşlı , “ Fibro-T® paneller, inşaat dünyasında son yıllarda geliştirilen en dikkat çeken yenilikçi ürün ve çevre dostu yapı malzemesi olarak öne çıkıyor” dedi.

    Geliştirdiği yeni inovatif ürünü Fibro-T® ile dünya GRC sektöründe bir yeniliğe daha imza atan Fibrobeton, sadece ülkemizde değil, dünya GRC sanayinin gelişmesine de öncülük etmeye devam ediyor. Dış cephesi Fibro-T® paneller ile kaplanan yapıların yağmur suyu ile temizlenerek ömrü boyunca boya gereksinimi duymadığını ve bu özelliği sayesinde yapıların bakım maliyetlerini ciddi ölçüdecdüşürdüğünü belirten Fibrobeton Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muhammed Maraşlı, “Ortamdaki Nitrit Oksit (NOX) miktarını azaltarak hava kirliliğinin önlenmesine de ciddi ölçüde katkı sağlayan yeni nesil bir ürün olarak geliştirdiğimiz Fibro-T® paneller, inşaat sektöründe son yıllarda geliştirilen en dikkati çeken çevre dostu ve yenilikçi yapı malzemesi olarak öne çıkmaktadır” dedi.

    Hem kendini hem çevreyi temizliyor
    Muhammed Maraşlı, Fibrobeton’un Düzce Ar-Ge tesislerinde geliştirdikleri “kendini ve çevreyi temizleyen cam elyaf takviyeli” Fibro-T® panellerin, çimentonun yapısındaki nano parçacıkların etkisiyle kiri üzerinde barındırmadığını belirtti. Çimsa ile stratejik işbirliği yapılarak geliştirdikleri Fibro-T® panellerin kendini temizleme özelliğinin, çimentonun yapısında yer alan nano parçacıkların etkisiyle sağladığını söyledi. Muhammed Maraşlı, sözlerine şöyle devam etti:
    “Fibro-T® ile kaplanan yapı cephesi, inorganik kirleticileri yüzeyinde bağlayarak tuz haline getiriyor.

    Dış cepheye gelen yağmur suları sayesinde çözünen bu tuzlar panellerin üzerinden akarak hem havayı, hem de panellerin üzerini temizliyor. Böylece Fibro-T® kaplamalı dış cephelerin üzeri yağmur döngüsü ile sürekli olarak temiz kalıyor ve uzun yıllar süresince beyazlığını koruyor.”

    Çok katlı binalar ve iş merkezleri için ideal
    Muhammed Maraşlı’nın verdiği bilgiye göre, çok katlı binalar, iş merkezleri, oteller ve modüler yapılar ile prefabrike bina cepheleri için ideal bir alternatif oluşturan Fibro-T®, şehir merkezleri ve sanayi bölgeleri gibi yoğun emisyon sonucunda oluşan hava kirliliğinin önlenmesinde de etkin bir yöntem olarak kullanılıyor.

    50 yılda 1 milyon dolar tasarruf
    Fibrobeton Yönetim Kurulu Başkan Vekili Maraşlı, Fibro-T® panelinin, binaların bakım maliyetini nasıl düşürdüğünü ise şu örnekle anlattı: “Normal binada öngörülen dış cephe boyama ve yüzey temizleme maliyetleri, metrekarede yaklaşık 10 dolar olarak kabul ediliyor. Her 5 yılda bir kez dış cephenin boyanması gerekliliği ve binanın efektif ömrünün 50 yıl olduğu düşünüldüğünde, binanın ömrü boyunca 10 kez dış cephesinin boya ihtiyacı ortayı çıkıyor. Boya metrekare maliyeti 10 dolar olarak düşünüldüğünde, 50 yıl sonunda, bina dış cephe boyama maliyetinin toplamı bugünkü değerlerle metrekarede 100 dolara ulaşıyor. 10 bin metrekare dış cephesi olan bir bina için bu maliyet, 50 yılda 1 milyon dolara ulaşıyor. 50 yılın sonunda bina sahipleri 1 milyon dolar gibi rekor düzeyde parasal tasarruf sağlamış oluyor.”

    Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm tesisi Fibro-T ® panelleri ile kaplanan ilk örnek proje olarak öne çıkıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.