DOLAR 32,5408
EURO 34,9179
ALTIN 2426,086
BIST 9711,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    AVM’ye sömestir bereketi!

    AVM’ye sömestir bereketi!
    28.01.2017
    A+
    A-

    Alışveriş merkezlerine sömestir hareketi geldi. Yarıyıl tatili nedeniyle çocuk ve gençlerin hücum ettiği AVM’ler, normal dönemlere göre ziyaretlerinde yüzde 15-30 arasında artış yaşıyor. Renkli şovlarla çocukları çekme yarışındalar
    Alışveriş merkezlerinde sömestir hareketliliği yaşanıyor. Sömestir tatiline giren 18 milyon öğrenci AVM’lere bereket getiriyor. 15 günlük tatilde pek çok merkez çocuk ve gençleri çekmek için eğlenceler, gösteriler, sergiler düzenliyor. Bu dönemde Türkiye genelinde AVM ziyaretlerinde yüzde 15’lik artış yaşanıyor. Bazı AVM’lerde bu yüzde 30’ları buluyor.

    Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı hulusi belgü, sömestir tatilinin Türkiye genelinde alışveriş merkezi ziyaretlerini ciddi oranda arttırdığını belirterek, “Yarıyıl tatili bizim işlerimizin yoğun olduğu dönemler. Herkes kar tatiline ya da Uludağ’a gidemiyor. Pek çok çocuk ve genç karne tatillerini AVM’lerdeki etkinliklerle renklendiriyor. Bunun perakendeye de yansıması oluyor” dedi.

    Normal döneme göre yarıyıl tatilinde AVM ziyaretlerinde yüzde 15’lik artış yaşandığını dile getiren Belgü, pek çok alışveriş merkezinin çocuklara yönelik programlar, gösteriler düzenlediğini, bu eğlencelerin bu dönemde ticareti de canlandırdığını aktardı.

    Canlı sahne şovları

    Torunlar GYO AVM yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlham İnan Dündar, Mall of İstanbul’un içerisinde Avrupa’nın en büyük kapalı eğlence alanı Moipark’ı barındırma özelliğiyle cazibe merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

    AVM’nin eğlence ve alışverişi bir arada sunduğunu dile getiren Dündar, “Tatil boyunca düzenleyeceğimiz çocuk atölyeleri, çocuk ve yetişkin tiyatro Oyunları ve canlı sahne şovları var. İstanbul’un her ilçesinden hatta farklı illerden ziyaretçimiz geliyor. Genel olarak sömestrlarda ziyaretçi sayımız yüzde 27 oranında artıyor” dedi.

    Trump Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural, Kidzmondo’da sömestir süresince günde yaklaşık 500 bin ziyaretçi ağırladıklarını belirterek, “İstanbul’un farklı semtlerinin yanı sıra Türkiye genelinden ziyaretçi çekiyoruz. Sömestir tatili için İstanbul’a gelen aileler çocuklarını getirmek için ilk sıralara Türkiye’nin ilk çocuk şehri KidzMondo’yu da koyuyor”

    Çocuk katında kurulan özel sahnede eğlenceli gösterilerini çocuklar için sergileyen Maşa ile Koca Ayı’ya çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Maşa ile Koca Ayı, üç günde 2000 çocuk tarafından izleniyor. Etkinlik süresince hedefimiz 6 bin çocuğa ulaşmak” dedi.Ayrıca AVM’lerde pek çok çocuk markası yüzde 50-70 oranlarına varan indirimler sunuyor.

    Hangi AVM’de hangi eğlence var?

    Sömestir nedeniyle başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde AVM’ler farklı etkinlikler düzenliyor. Bunlardan bazıları şöyle:

    – ÖzdilekPark İstanbul, çocukların hayal güçlerini geliştirmeye yardımcı olmak için 19 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında dinozor temalı dünyaca ünlü ‘World Of Dino’ adlı sergiye ev sahipliği yaparak, minikleri sömestr tatillerinde hem eğlenmeye hem de öğrenmeye davet ediyor.

    – Çizgi film kahramanı Robin Hood, sömestr boyunca Mall of İstanbul ’da çocukları bekliyor olacak. Daima haklının ve ezilenin yanında savaşan asil savaşçı Robin Hood, çocukları önce önemli bir sınavdan geçirecek. Tırmanış, engelleri aşma, ok atabilme gibi parkurlardan geçen çocuklar fiziki becerinin yanında zeka geliştirici oyunlara da katılacak.

    – Outlet Center İzmit, öğrenciler için sömestr heyecanını bir kat daha artırmak üzere eğlenceli bir etkinlik programı hazırladı. Çocuklar Bubble Show’la baloncukların gösterisini izleyebilecekler. Ayrıca tahtabacak, jonglor ve palyaçoların birbirinden eğlenceli gösterilerine katılabilecekler. Yüz boyama ve sosis balondan şekillenmiş hediyelerini alabilecekler.

    – Ankara’da Panora AVM, oyuncak atölyesiyle evde oyuncak yapımının inceliklerini paylaşıp, kurabiye atölyesi ile de çocukların aileleriyle keyifli zaman geçirmelerini sağlıyor. Kukla, balon ve dev resim atölyeleri sayesinde çocuklara eğlenirken öğrenmenin püf noktalarını gösteriyor.

    – Kanyon da, yarıyıl tatiline giren çocukları unutmadı. Dotkanyonda tarafından hazırlanan çocuklar için tiyatro atölyeleri 23 Ocak’ta Dotkanyonda sahnesinde başlıyor. Atölyelere 6-11 yaş arasındaki tüm çocukları 23 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında katılabilecek.

    – Trump Alışveriş Merkezi’nde çocuk katında kurulacak özel sahnede Maşa ile Koca Ayı eğlenceli gösteriler sergiliyor. Maşa ile Koca Ayı’yla fotoğraf çektirilebilecek. 21-29 Ocak tarihleri arasında her gün belli saatlerde gösteri tekrarlanacak.

    – Palladium Ataşehir ise yarıyıl tatilinde çocuklar için yaratıcılık ve heyecan dolu bir etkinlik olan ‘Palladium Ayıcık Atölyesi’ni gerçekleştiriyor. Bu etkinlik 21 Ocak-05 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek.

    – İstanbul Tuzla Viaport Marina’ da yer alan ViaSea, Tema Park, Akvaryum, Oyun Merkezi, Bowling ve sinema salonlarıyla tam bir eğlence adası. Tüm bu tesislerin ortasında yer alan ‘ViaSea Eğlence Meydanı’nda sömestr tatili için kurulan ‘Buz Pateni’ ve ‘Kaydırak Pisti’ var.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.