DOLAR 32,5408
EURO 34,9179
ALTIN 2426,086
BIST 9711,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “En Çok Split Klima İhracatı Yapan Firma” Ödülü 9’uncu Kez Daikin’in

    “En Çok Split Klima İhracatı Yapan Firma” Ödülü 9’uncu Kez Daikin’in
    25.04.2024
    A+
    A-

    100 yıllık geçmişe sahip, iklimlendirme sektörünün köklü markası Daikin, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından verilen, “2023 İhracatın Liderleri” ödüllerinde “En Çok Split Klima İhracatı Yapan Firma” kategorisinde bu yıl da birinci olarak liderliğini korudu. Bu kategoride 9’uncu kez şampiyon olan Daikin, “En Çok İhracat Yapan Firma” kategorisinde de 6. kez ödül alarak sektördeki başarısını bir kez daha gösterdi.

    İklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren tüm ihracatçı firmaları tek bir çatı altında toplayan ve sektörün ihracat potansiyelini artırma amacıyla çalışmalarını sürdüren İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), Olağan Genel Kurul toplantısını 18 Nisan 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdi. Toplantı ile aynı gün düzenlenen ve sektördeki firmaların 23 farklı kategoride ödüllendirildiği “2023 İhracatın Liderleri” ödül töreninde “En Çok Split Klima İhracatı Yapan Firma” kategorisinin birincisi bu yıl da Daikin oldu. Bu kategorideki birincilik ödülünü üst üste 9’uncu kez alan Daikin, “En Çok İhracat Yapan Firma” kategorisinde de ikinci sırada yer aldı. Daikin, bu kategorideki ödülü ise toplamda 6. kez kazanarak sektördeki başarısını bir kez daha gösterdi.

    “AR-GE İLE BÜYÜYORUZ”

    İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), Olağan Genel Kurul toplantısı ile aynı gün düzenlenen 2023 İhracatın Liderleri Ödül Töreni’nde Daikin Türkiye adına ödülü alan Daikin Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Özen, konuyla ilgili şunları söyledi: “Doğrudan yatırımcı olarak faaliyet göstermeye başladığımız 2011 yılından bu yana, büyümemizi Euro bazında 7 kat artırarak her yıl katlayarak sürdürüyoruz. Bu başarıda AR-GE ve üretime verdiğimiz önemin yeri büyük. Sakarya-Hendek’te yer alan fabrikamızda ürettiğimiz VRV dış ünite ve split klima ürünlerimizle CIS ülkelerine ve Avrupa’ya ulaşır konumdayız. Bu başarımızı her yıl aldığımız ihracat ödülleri ile de ortaya koyuyoruz. 2023 finansal yılında da yaklaşık 355 milyon Euro ihracat gelirimiz ile sektörümüzde şampiyon olduk. Yatırımlarımızı sürdürülebilir kılmak ve ürünlerimizde teknolojik alt yapıyı güçlendirerek, tüketici beklentilerini karşılayan çevre dostu, üstün teknolojiye sahip ürünlerimizi sunmaya ve Türkiye’de üretimi güçlendirecek yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.