DOLAR 32,4768
EURO 34,947
ALTIN 2435,899
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Facebook Offer Ad Yayınını, Türkiye’de ilk defa Arçelik kullandı

    Facebook Offer Ad Yayınını, Türkiye’de ilk defa Arçelik kullandı
    08.02.2017
    A+
    A-

    Facebook Offer Ad reklam modelini Türkiye’de tekil kod ile kullanan ilk marka Arçelik oldu. Sunulan tekil kod ile online platformdan mağazaya tüketicileri çekerek ciro da yarattı.

    Facebook – Offer Ad yayını ile tekil kod kullanıcıların Haber Kaynağı (News Feed) üzerinde görülüyor ve eğer isterlerse teklifi almayı (tekil kod) talep edebiliyorlar. Bu reklamlar aynı zamanda doğru kullanıcılara ulaşması amacıyla optimize ediliyor. Haber kaynağındaki teklifi gören kullanıcı kolayca hizmete ulaşabiliyor veya bu teklifi daha sonradan değerlendirebiliyor. Kullanıcılar, aynı zamanda kampanyaları daha verimli takip edebilmek için teklifler üzerinden bildirim alabiliyorlar. Bu durumu değerlendiren Arçelik, bayilerin açık adreslerini Facebook ile paylaşarak kodlarını henüz kullanmamış kullanıcılarına da bayi yakınlarında bildirim gönderebiliyor.

    Facebook Offer ad reklam modelini kullanarak kullanıcılara 10.000 tekil kod sunan Arçelik, bu reklam modeliyle tüm Türkiye’de 19 günde 7 farklı ilde 7 adet buzdolabı satışı gerçekleştirdi.

    Bu reklam modelinden sonra verdiği teklif özelinde gerçekleşen satışlar incelendiğinde gerçekleştirilen her 1 birim medya yatırımı için 10,54 birim ciro elde edilmiş oldu.

    KÜNYE:
    ARÇELİK A.Ş. Dijital Pazarlama Ekibi: Bülent Bozkurt, İlke Şahin
    ARÇELİK A.Ş. CRM Ekibi: Helin Mercan
    ZER Dijital Arçelik A.Ş. Ekibi: Aslı Kıral, Ege Engin, Gökçe Tan, Merve Erkaya, Özgür Akçiçek, Bora Denizci, Yücel Çilingir

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.