DOLAR 32,4855
EURO 34,6
ALTIN 2480,957
BIST 9544,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Son İmparatorluğun İzinde Balkan Turu’ tamamlandı

    ‘Son İmparatorluğun İzinde Balkan Turu’ tamamlandı

    Duayen rallici Bora Köktener ve ekibi, Osmanlı İmparatorluğu’nun mirasının izlerini sürmek üzere 15 günlük Balkanlar turunu dün Strada Satış Ofisinde tamamladı. Proje liderliğini Ertuğrul Karali’nin yaptığı ve Akzirve’nin sponsorluğunda düzenlenen gezinin bir de belgeseli yapılacak.

    Türkiye’de 25 yıldır yatırımlarını sürdüren ve nitelikli projelere imza atan Akzirve’nin sponsor olduğu, duayen rallici Bora Köktener ve ekibinin Osmanlı mirasının izlerini sürmek üzere çıktığı Balkan turu dün tamamladı. Özel araçlarla yapılan turun startı 17 Temmuz günü Strada Satış Ofisinden verilmişti.

    Ertuğrul Karali’nin proje liderliğini üstlendiği gezi, 4×4 araçlarla geçilecek özel bir rotayı içerdi. Osmanlı imparatorluk mirasının izlerinin sürüldüğü, kültürel ve tarihi mekanların ziyaret edildiği gezi 15 günde 10 ülkeyi kapsadı. Offroad mantığında planlanan gezi boyunca ziyaret edilen şehir, yerleşim ve mekanlardan elde edilen görüntüler ve ayrıca gezi deneyimleri kayıt altına alınarak gezi sonrası “Son İmparatorluğun İzinde” ismiyle belgeselleştirilecek.

    Geziyi desteklemekten mutluluk duyduklarını belirten Akzirve CEO’su İbrahim Maasfeh, tüm ekibe plaketlerini takdim ettikten sonra “Tour of Balkan projesi önümüze ilk geldiğinde çok büyük heyecan duymuştuk. Kültür tarihimizde büyük önem taşıyan Balkan ülkelerinin ziyaret edildiği, Osmanlı imparatorluk mirasının izlerinin sürüldüğü gezi 15 günde 10 balkan ülkesini kapsadı. Tereddüt etmeden projeye katkı sunmak istedik. Kültür mirasımızın gelecek kuşaklara taşınması için güzel bir vesile olacağını düşündüğümüz projeye destek verdik. Bugün, ekibi çıkış noktaları olan Strada’da tekrar ağırlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. 25 yıldır Türkiye’de yer alan ve bu ülke için projeler üreten bir kurum olarak kültür hayatımızı desteklemeye devam edeceğiz.”

    1974’ten beri otomobil sporlarının içinde olan, her kademesinde görev alan deneyimli rallici Bora Köktener ve Ertuğrul Karali’nin yer aldığı gezi ekibinin rotası şu şekilde oldu; Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.