DOLAR 32,519
EURO 34,8208
ALTIN 2476,142
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sosyal Mesafe Uyarı Teknolojisi ile dünyadaki ilk 6 marka arasına girdi

    Sosyal Mesafe Uyarı Teknolojisi ile dünyadaki ilk 6 marka arasına girdi
    12.10.2020
    A+
    A-

    Türkiye’de endüstriyel IoT alanında üretim yapan öncü şirket Wipelot, pandemi döneminde geliştirdiği sosyal mesafe izleme ve uyarı çözümü ile İngiltere’nin önde gelen ileri teknoloji ve yenilik merkezi Digital Catapult’un yaptığı araştırmada dünyadaki ilk 6 çözüm arasında yer aldı. Türkiye’den seçilen tek marka olan Wipelot’un CEO’su M. Rifat Ok,Londra’dan online olarak düzenlenen ve araştırma sonuçlarının açıklandığı etkinlikte şirketin sosyal mesafe uyarı teknolojisini tanıttı. Yakın dönemde Ultra Geniş Bant Teknolojisi (UWB) ile donanım ve çözüm üreten teknoloji firmalarının bir araya geldiği UWB Alliance’a üye olan Wipelot, benzer şekilde UWB kullanımını destekleyen ve standardizasyon çalışmaları yürüten FiRa Consortium’a üye olarak global arenadaki konumunu daha da güçlendirdi.

    Bugüne kadar hayata geçirdiği çok sayıdaki teknolojik çözüm ile ilk olma başarısı gösteren Wipelot, COVID-19 pandemisine karşı geliştirdiği sosyal mesafe izleme ve uyarı sistemi ile bir başarıya daha imza attı. Firmalara yeni teknolojiler konusunda mentorluk yapan İngiltere’nin önde gelen ileri teknoloji ve yenilik merkezi Digital Catapult’un yaptığı araştırmada dünyadaki pek çok firma arasından gerekli koşulları sağlayan 6 firma arasında yer alan Wipelot, Sosyal Mesafe İzleme ve Uyarı Sistemi ile Türkiye’den seçilen tek firma ve ürün oldu. Araştırmada sosyal mesafe uyarı çözümleri ile Türkiye haricinde İtalya, Tayvan, Belçika, İngiltere ve Fransa’dan firmalar yer aldı. Araştırma sonuçlarını açıklamak için Londra’dan online olarak düzenlenen etkinlikte Wipelot dahil 6 teknoloji şirketi sosyal mesafe izleme çözümlerini tanıttı ve çoğunluğu akademisyenlerden oluşan katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Etkinliğe Wipelot’u temsilen katılan Wipelot CEO’su M. Rifat Ok, markanın sosyal mesafe izleme ve uyarı teknolojisi ile ilgili bilgiler vererek bu ürünü neden ürettikleri ve üretirken nelere dikkat ettiklerini de aktardı. Ok ayrıca, Wipelot SDS Sosyal Mesafe İzleme ve Uyarı Sistemi’nin tüm sektörlerdeki firmaların ihtiyaçlarına uygun olarak uyarlanabilme özelliğine dikkat çekti.

    Sosyal mesafeyi ve çalışma ortamını koruyan teknoloji

    Wipelot SDS Sosyal Mesafe İzleme ve Uyarı Sistemi ile sosyal mesafe kurallarına uygun ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturulmasına katkı sağlayan Wipelot, çalışanların durumunun ve konumunun gerçek zamanlı olarak izlenmesine imkân tanıyor. İnsanların yoğun olduğu işletmelerde birbirine güvenli sosyal mesafeden fazla yaklaşan çalışanları sesli ve titreşimli olarak uyararak farkındalık yaratan Wipelot SDS Sosyal Mesafe İzleme ve Uyarı Sistemi, aktif RFID (Radyo Frekanslı Tanıma) radyo alıcı-vericileriyle tercihe göre çalışanın kemerinde, bileğinde, baretinde veya boynuna asarak taşıdığı Wipelot cihazlarla entegre şekilde kullanılabiliyor. Uygulama kapsamında işletmeler için farklı parametreler doğrultusunda güvenli mesafe ayarlanabiliyor. Wipelot SDS Sosyal Mesafe İzleme ve Uyarı Sistemi, çalışanların kişisel bilgi ve gizliliğini korumak adına sadece güvenli kimlik doğrulama ile yetkili kullanıcıların erişimine açılıyor.

    Dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor

    Yüzde yüz yerli sermaye ile Türk mühendislerin ürettiği yüksek teknoloji IoT ürünlerini ABD, Fransa, Suudi Arabistan, Kanada, Hindistan ve Katar başta olmak üzere 25 ülkeye ihracat eden Wipelot, global şirketlerin ve Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu konumundaki firmaların dijitalleşen iş süreçlerinde verimlilik, hız artışı ve iş güvenliği sağlıyor. Yakın dönemde Ultra Geniş Bant Teknolojisi (UWB) ile donanım ve çözüm üreten teknoloji firmalarının bir araya geldiği UWB Alliance’a üye olan Wipelot, benzer şekilde erişim kontrolü, konum tabanlı hizmetler ve cihazdan cihaza servisler gibi kullanım durumları için UWB teknolojisinin kullanımını destekleyen ve standardizasyon çalışmaları yürüten FiRa Consortium’a üye olarak global arenadaki konumunu daha da güçlendirdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.