DOLAR 32,4962
EURO 34,8173
ALTIN 2485,07
BIST 9551,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Star Rafineri”ye Prysmian Kablo imzası

    “Star Rafineri”ye Prysmian Kablo imzası

    Prysmian Kablo, SOCAR Türkiye’nin inşa ettiği “STAR Rafineri” projesinde yerini aldı. “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonu ile önemli projelerde tercih edilen marka olmaya devam eden Prysmian Kablo, yangına karşı güvenli enstrümantasyon ve enerji kabloları ile projeyi hayata bağlıyor.

    Dünya çapında en büyük telekomünikasyon kabloları üreticisi olan Prysmian Group’un Türkiye operasyonu olan Prysmian Kablo, Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR’ın 6,3 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği STAR Rafineri’nin kablo tedarikçisi oldu.

    Prysmian Kablo dostluk projesinde

    Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın iştiraki SOCAR Türkiye tarafından inşa edilen “STAR Rafineri” projesinde yer almaktan gurur duyduklarını belirten Prysmian Kablo’nun CEO’su Erkan Aydoğdu, “Prysmian Kablo olarak, yerli ve milli üretime olan inancımız doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor ve faaliyetlerimize bu doğrultuda devam ediyoruz. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluğu dünyanın örnek alması gerektiğine inanıyoruz. Bu büyük proje, Türkiye’deki ilk “Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi”ne sahip proje olma özelliği de taşıyor. Türkiye’nin ve dost ülkelerin prestijli projelerinde yer almaya yönelik çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

    Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki en büyük petrol operasyonlarından olan; Türkiye petrokimya sektöründe cari açığın azaltılmasına önemli katkı sağlayacak STAR Rafineri’de nafta, ksilen, dizel, jet yakıtı, LPG gibi petrol ürünlerinin üretimi gerçekleştirilecek. Türkiye’nin ilk Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi’ne sahip olan rafinerinin inşaatın en yoğun döneminde 14 ülkeden 3000’in üzerinde mühendis olmak üzere toplam 19.500 bin kişi çalıştı. Rafineri faaliyete başladıktan sonra istihdam sayısı 1.100 kişi olacak.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.