DOLAR 32,5997
EURO 34,7991
ALTIN 2490,109
BIST 9466,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sürdürülebilir alışveriş merkezleri temiz enerji ile mümkün

    Sürdürülebilir alışveriş merkezleri temiz enerji ile mümkün
    01.06.2022
    A+
    A-

    Uzun yıllardır sürdürülebilirlik alanına yatırım yapan Akmerkez, kullandığı elektriği yenilenebilir kaynaklardan karşılaması sebebiyle uluslararası saygın kuruluş IRECS tarafından sertifikalandırıldı.

    Akmerkez, Hollanda merkezli International Renewable Energy Certificate Standard (IRECS) tarafından geliştirilen, yenilenebilir enerji yatırımı ve kullanımını şirketler ile tüketici nezdinde yaygınlaştırmak amacıyla verilen I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’nı almaya layık görüldü. Bu sertifikaya göre Akmerkez’in 2022 yılında kullanmayı planladığı 6000 Mwh elektrik enerjisi DORA3 isimli jeotermal enerji santralinden sağlanacak ve elektrik enerjisinden kaynaklanan karbon salınımı sıfır olacak.

    Terasta tarım, yağmur suyunu değerlendirme ve yenilenebilir enerji

    Kuruluşundan bugüne bilinçli ve sorumlu şirket anlayışıyla sürdürülebilirlik çalışmalarına aralıksız devam eden Akmerkez, alanında ilk olan projeleri, iş birlikleri ve araştırmalarıyla öne çıkıyor. Kimyasal kullanmadan kentte tarım yapılabileceğini ve şehirde sürdürülebilir, sağlıklı bir hayatın mümkün olduğunu göstermek amacıyla 2017 yılında yaklaşık 750 metrekarelik bir alanda hayata geçirilen Terasta Tarım projesinin yanı sıra Akmerkez, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği’ne uygun olarak ayrıştırılan kâğıt, plastik, metal, cam, pil ve elektronik atıkların yönetimini de gerçekleştirerek geri dönüşüme katkı sağlıyor.

    Diğer enerji kaynaklarında olduğu gibi suyu da en verimli şekilde kullanmak amacıyla yağmur sularını kuruluşundan bu yana var olan toplam 125 metreküp kapasitedeki üç sarnıçta toplayarak sulamada kullanmanın yanında, Akmerkez tüketimi azaltarak dolaylı Co2 salınımı en düşük düzeyde tutacak aksiyonları da hayata geçiriyor. Sürekli yapılan teknik çalışmalar sonucunda sağlanan tasarruflarla 2020 yılında emisyonu yaklaşık 3 bin 500 tona kadar düşürmeyi başaran Akmerkez, yenilenebilir enerji kullanımı kapsamında aldığı I-REC sertifikası ile enerji tasarrufu ve verimliliğine verdiği önemin de altını çiziyor.

    I-REC Sertifikası, yeşil enerji kullanımının yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyor

    I-REC Sertifikası’yla yeşil enerji kullanımının yaygınlaştırılmasına, tüketicilerin bilinçli ve güvenilir bir seçim yapmasına katkı sağlanıyor. Üretimlerinde yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmak da dahil olmak üzere belirli kriterleri yerine getirebilen tesisler, oluşturulan veri tabanına kaydolarak yenilenebilir enerji sertifikalarını almaya hak kazanıyor. I-REC sertifikaları, CDP (Karbon Saydamlık projesi), GHG Protokolü veya diğer sera gazı standartlarında yer alan ‘Kapsam II’ emisyonlarını azaltma amaçlı olarak da kullanılabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.