DOLAR 32,3208
EURO 35,1251
ALTIN 2298,64
BIST 9041,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Sürdürülebilir Tasarım Günleri” The Circle’da…

    “Sürdürülebilir Tasarım Günleri” The Circle’da…
    23.01.2019
    A+
    A-

    Mimari, tasarım ve sanat odaklı bir platform olan The Circle, ilki 2-3 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan ve her üç ayda bir tekrar edilmesi planlanan sürdürülebilirlik temalı yeni bir etkinlik dizisine başlıyor. “Sürdürülebilir Tasarım Günleri” sürdürülebilir tasarım konusunda düşünen ve üreten tasarımcıların ve sanatçıların işlerine yer verecek.

    Minimum kaynak tüketimi ve sürdürülebilirlik konularında birçok etkinliğe ev sahipliği yapan The Circle, ilkini 2-3 Şubat tarihlerinde gerçekleştireceği bir dizi atölye ve konuşma ile ziyaretçilerini ağırlayacak. Sürdürülebilir ürünlerin taşıdığı potansiyellere dikkat çekmeyi amaçlayan “Sürdürülebilir Tasarım Günleri” düzenli olarak The Circle’da gerçekleşecek.

    The Circle’ın en çok önemsediği kavramlardan biri olan ve günümüzde belki de her zamankinden daha fazla önem taşıyan “sürdürülebilirlik” anlayışı, doğaya minimum zarar veren ve minimum kaynak tüketimi prensibine dayanan ürünleri vazgeçilmez kılıyor. Bu hedefle düzenlenen Sürdürülebilir Tasarım Günleri’nin ilki The Circle’da 2-3 Şubat tarihlerinde 10:30 – 18:30 süresince Aslı Jackson, Beril Taşoğlu, Birnur Temel (MILKist), Defne Samman, Esin Sözer Kalender, Gülnar Ocakdan (Save the Flowers), Gülnur Özdağlar (Tertium Non Data), Nilüfer Kozikoğlu (Urban Atölye), Pınar Akkurt (Pınarita) ve Yiğit Yazıcı’nın katılımıyla gerçekleşecek. Ürünlerin sergi ve satışının yanı sıra sürdürülebilirlik konusunda bilinç oluşturacak atölye ve konuşmaların da gerçekleşeceği tasarım günlerine dahil edilecek ürünlerin öncelikli seçim kriterleri doğada yok olabilen, yenilenebilir ya da geri dönüştürülebilir malzeme kullanımını içermesi…

    Doğal kaynaklardan maksimum derecede yararlanılmasını ve atıkların minimumda olmasını önemseyen The Circle, gerçekleşecek bu etkinliklerle enerji tüketiminin en aza indirilmesi ve enerjinin etkin bir şekilde kullanılması konularına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Sürdürülebilir tasarım konusunda düşünen ve üreten tasarımcıları, sanatçıları ve konuya duyarlı olan tüm meraklıları bir araya getirecek olan etkinlik The Circle’da ziyaretçilerini bekliyor olacak.

     

    Atölye ve konuşma programı:

    2 Şubat Cumartesi

    10:30 _ Açılış

    13:30-16:30 _ Asli Jackson Atölye: Çocuklar için Gardrobe Surgery

    17:00-18:00 _ Nilüfer Kozikoğlu Konuşması: Cycle or Circle (Döngü ya da Daire)

    18:30 _ Kapanış

     

    3 Şubat Pazar

    10:30 _ Açılış

    13:30-16:30 _ Birnur Temel (Milkist)  / Doğal Boya Atölyesi

    17:00-18:00 _ Pınar Akkurt Konuşması / Bir İleri Bir Geri: Dönüşüm Meselesi

    18:30 _ Kapanış

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.