DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Systemair AB depremzedelere özel bir haftada bin ısıtıcı üretti

    Systemair AB depremzedelere özel bir haftada bin ısıtıcı üretti

    Ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinin ardından Türkiye’de de faaliyet gösteren birçok global şirket yardım seferberliği başlattı. Bu şirketlerin başında gelen İsveçli iklimlendirme firması Systemair AB, ısıtma ürünleri alanındaki iştiraki olan Frico AB ile önemli bir yardıma imza attı. Şirket, Better Shelter tarafından üretilen ve deprem bölgesine gönderilen mini evlerdeki ısınma sorununa bir hafta gibi kısa sürede ürettiği taşınabilir, sağlam ve kompakt fanlı ısıtıcı Tiger ile çözüm sundu. Systemair AB, ilk teslimat adedi olan bin ısıtıcıyı bölgeye ulaştırırken 800 adet ısıtıcının da yakın zamanda bölgeye ulaştırılacağı bilgisini paylaştı.

    Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremlerde milyonlarca kişinin evini kaybetmesi üzerine harekete geçen Systemair AB, Better Shelter’ın deprem bölgesine gönderdiği, alet kullanmadan birkaç saat içinde monte edilebilen ve sert hava koşullarına karşı koruma sağlayan küçük evlerin ısınma sorunu çözebilmek adına hızlıca aksiyon aldı. Şirket, Skinnskatteberg’deki üretim merkezinde bir hafta kadar kısa bir sürede bin adet Tiger fanlı ısıtıcıyı üreterek bölgeye ulaştırdı. Çalışmalarına ara vermeden devam eden Systemair AB, çok yakın zamanda 800 adet daha fanlı ısıtıcıyı bölgeye göndermeye hazırlanıyor.

    Systemair AB’nin ısıtma ürünleri alanındaki iştiraki olan Frico’nun Genel Müdürü Peter Caban konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Çok sayıda portatif fanlı ısıtıcıyı kısa sürede teslim edip edemeyeceğimiz sorulduğunda hemen kapasitemize baktık ve Skinnskatteberg’deki üretimimizi hızlandırmaya başladık. Yardımcı olabilmek bizi çok mutlu etti, bir hafta içinde ilk teslimat için çalışmaya başladık” dedi.

    Depremden etkilenenlerin acil ihtiyaçlarına katkıda bulunabildikleri için mutlu ve gururlu olduklarını belirten Systemair AB Genel Müdürü Sofia Rask ise “Biz sektörde büyük bir oyuncuyuz ancak bu gibi durumlarda karar verme yollarının kısa olması önemli” değerlendirmesinde bulundu.

    Systemair AB’nin fanlı ısıtıcıları ile ısınacak Better Shelter’in mini evleri, IKEA Vakfı’nın destek sağladığı alanda kurulacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.