DOLAR 32,5254
EURO 34,9015
ALTIN 2439,594
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Özyurt. 2020’ye artan satışlar yol gösterecek

    Tamer Özyurt. 2020’ye artan satışlar yol gösterecek
    14.02.2020
    A+
    A-

    TÜİK Ocak 2020 satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2020 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %55,8 oranında artarak 113 615 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 21 251 konut satışı ve %18,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Türkiye genelinde 2020 Ocak ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %546,1 oranında artış göstererek 42 237 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %37,2 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %23,3 artarak 3 907 oldu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt konuyla ilgili şunları kaydetti:

    Gayrimenkul ve inşaat sektörü 2020’ye hızlı başladı. TÜİK’in açıkladığı ocak rakamlarına göre satışlarda yaşanan yüzde 55.8’lik artış, 2020’nin hareketli bir yıl olacağının sinyalini veriyor. Yola yeni bir faiz indirimi ile başladık. İndirim, kredili satışları ocak ayında yüzde 546.1 seviyesine artırdı. Yabancı yatırımcı satışlarında da yılın henüz başındayken yüzde 23.3’lük bir artış yaşandı. Her şeyden öte; yeni bir döneme, satışlardaki hareketli yapıyı koruyarak büyük bir moral ile başladık.
    Satışlardaki hareketliliğin geçtiğimiz yılın temmuz ayından itibaren sürdüğünü düşünürsek, 7 aydır artan satışların yeni konut ihtiyacını gündeme getireceği çok açık ortada. Dolayısıyla içerisinde bulunduğumuz bu dönemde sektörümüze satışlar yol gösterecek. Satışlardaki artışla azalan stokların yerine yenilerinin yapılması noktasında çok önemli fırsatlar bizi bekliyor. Yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle önemi daha da artan kentsel dönüşüm projelerini de bu sürece dâhil edersek, yılın kalan döneminde yeni projeler, yeni ortaklıklar ve fark yaratan konseptleri konuşacağız.
    Özyurtlar Holding olarak,projelerimizin inşaat süreçlerinde ve satışlarımızda hızla ilerliyoruz. Ödül İstanbul projemizin yüzde 80’inin teslimini tamamladık. Bahaş Holding işbirliğinde, Esenyurt’tainşa ettiğimiz Meydan Ardıçlı projesinin ilk etap teslimlerine yaptık, bu ay 2’nci etap teslimlere başlayacağız. Projenin ticari alanlarının yüzde 80’inin satışını tamamladık. Projeden daire alan yabancı yatırımcılarımız aracılığıyla 120 yabancı yatırımcı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına hak kazandı. Ncadde Hayat Residence’ınsatışlarına başladık. Geçtiğimiz aylarda yatırımcılarımıza yönelik “Hemen Tapu, Hemen Teslim” dönemi başlattık. Bu yatırımlarımıza ek olarak, yeni yatırımlarımızla sektörün en büyük oyuncularından biri olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.