DOLAR 32,3742
EURO 34,6965
ALTIN 2390,959
BIST 10179,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Özyurt: Yabancıya satışlar sektöre can suyu oluyor

    Tamer Özyurt: Yabancıya satışlar sektöre can suyu oluyor
    12.07.2021
    A+
    A-

    TÜİK Haziran 2021 satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre;

    – Türkiye genelinde konut satışları haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %29,1 azalarak 134 bin 731 oldu.

    – Türkiye genelinde haziran ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %71,5 azalış göstererek 28 bin 878 oldu.

    – Yabancılara yapılan konut satışları ise, bir önceki yılın aynı ayına göre %185,3 artarak 4 bin 748 oldu.

    Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı:

    Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışlarına rakamlara baktığımızda, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 185,3 artarak 4 bin 748 olduğunu gördük. Bu rakam her koşulda yabancı yatırımcını ülkemize olan bakış açısının hiç değişmediğini ve güvenini gösteriyor.
    Diğer yandan döviz kurundaki artış, fiyatları yabancı yatırımcı açısından ilgi çeker hale getirdi. Bunu yabancıya satış oranlarında görüyoruz, bu sevindirici bir sonuç ve bu artışın devam edeceğini öngörüyoruz. Bu sektöre can suyu oluyor. Ancak inşaat maliyetlerindeki artış iç piyasada sıkıntı yaratıyor. 2020 yılındaki artış yüzde 40’ı buldu, bu da yerli yatırımcıyı pandemi koşulları da dikkate alındığına bekleme sürecine itti. Bundan sonra da maliyetlerde artış sürecektir. Ancak uygulanacak yeni finansman modelleriyle yabancıya satışta gördüğümüz etkinin yabancıda gördüğümüz olumlu etkiyi iç piyasada da görmenin mümkün olacağını tahmin ediyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.