DOLAR 32,3181
EURO 35,1104
ALTIN 2297,876
BIST 9037,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Son: Kartal’da konut fiyatları artacak

    Tamer Son: Kartal’da konut fiyatları artacak
    02.01.2018
    A+
    A-

    Hızlı gelişimi ve yeniden yapılanmaya elverişli alanları itibariyle İstanbul’un yeni cazibe merkezine dönüşen Kartal; kara, hava, deniz yolu ve raylı sistem ulaşım akslarının kesişim noktasında yer alması bakımından son derece avantajlı bir bölge haline geldi. Alışveriş ve yaşam merkezleri, hastaneler, üniversite ve okullarla çevrili bir bölge olması nedeniyle hayatın merkezinde konumlanan Kartal, uzun sahil şeridi, adalara ve Aydos Ormanı’na yakınlık gibi özellikleriyle de şehrin göbeğinde doğayla iç içe bir yaşama imkan tanıyor. Bölgenin önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha hızlı bir ivmeyle değerleneceğinin altını çizen Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, Kartal’dan yatırım amaçlı konut alanların dairelerini çok hızlı bir şekilde kiraya verebildiklerini ya da istedikleri zaman değerinde ve çok kısa sürede rahatlıkla satabildiklerini vurguladı. Kartal’da konut fiyatlarının şu an itibariyle bölgenin özelliklerine kıyasla oldukça uygun olduğunu belirten Son, gelecek dönemde bu fiyatlara Kartal’dan konut sahibi olmanın mümkün olamayacağına dikkat çekti.

    İstanbul’un en hızlı dönüşen ve dönüşmeye devam eden ilçesi Kartal, Anadolu Yakası’nın Maslak’ı, Levent’i olma yolunda ilerleyerek yeni bir cazibe merkezine dönüştü. Sabiha Gökçen Havalimanı, Osmangazi Köprüsü gibi önemli lokasyonlara yakınlığı ile dikkat çeken Kartal; E-5 ve TEM bağlantı güzergahları, deniz otobüsü, hızlı feribot, Marmaray ve metro gibi ulaşım merkezlerinin tam merkezinde olması nedeniyle hem yaşamak hem de yatırım yapmak için oldukça avantajlı bir bölge haline geldi. Alışveriş ve yaşam merkezleri, hastaneler, üniversite ve okullar açısından zengin bir ilçe olan Kartal, hayatın merkezinde konumlanıyor olmasına rağmen uzun sahil şeridi, adalara ve Aydos Ormanı’na yakınlık gibi özellikleriyle aynı zamanda doğayla iç içe bir yaşama imkan tanıyor. Kartal’ın önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha hızlı bir ivme ile değerleneceğinin altını çizen Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, prim potansiyeli yüksek bölgelerin ve projelerin yatırımcılarına her zaman büyük kâr sağlayacağını vurguladı.

    Hızla kiralanan, satılan ve keyifle oturulan daireler

    İlçenin hızla gelişmesi ve sanayi imkânlarının artmasıyla beraber gelir düzeyi ve istihdam oranının da yükseldiğini belirten Tamer Son; “Adalet Sarayı ile birlikte Kartal’daki beyaz yakalı çalışan nüfusu arttı. Ayrıca çok sayıda hastane nedeniyle sağlık sektörü çalışanlarının, okullar nedeniyle de öğretmenlerin ve çocuklu ailelerin tercih ettiği bir bölge haline dönüştü. Dolayısıyla, Kartal’dan yatırım amaçlı konut alanların daireleri çok hızlı bir şekilde kiraya verilebilir ya da istenildiğinde değerinde ve çok kısa sürede rahatlıkla satılabilir” diye konuştu. Kartal’ın iş bölgesi Kurtköy-Gebze-İzmit hattında çalışanlar için de cazip bir konumda olduğunu hatırlatan Son; ulaşım alternatifleri, alışveriş merkezleri ve diğer sosyal olanaklar açısından zengin olması nedeniyle yatırımın yanı sıra oturum amaçlı konut arayanlar tarafından da ilgi gördüğünü söyledi.

    Kartal’da konut fiyatları artacak

    Kentsel dönüşümün en hızlı ilerlediği bölgelerden biri olan Kartal’da konut fiyatlarının son yıllarda neredeyse ikiye katlandığını söyleyen Son; kültürel alanları, parkları, otelleri, restoranları, yat limanı ve marinayı bünyesinde barındıran ilçenin önümüzdeki yıllarda daha da önemli bir cazibe merkezi olacağını vurguladı. Kartal’da konut fiyatlarının şu an itibariyle bölgenin özelliklerine kıyasla oldukça uygun olduğunu ifade eden Son, gelecek dönemde bu fiyatlara Kartal’dan konut sahibi olmanın mümkün olamayacağına dikkat çekti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.