DOLAR 32,3221
EURO 35,0959
ALTIN 2300,177
BIST 9046,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tarihi Şato Yazar Tiyatro Salonu Permolit Boya ile güzelleşti

    Tarihi Şato Yazar Tiyatro Salonu Permolit Boya ile güzelleşti
    24.01.2023
    A+
    A-

    1960’lı yıllarda Ankara’da Zeki Müren’den, Gazanfer Özcan’a kadar birçok sanatçının sahne aldığı tarihi Şato Yazar Tiyatro Salonu, Permolit Boya’nın renkleriyle yenilendi. 1600 kişi kapasiteli tarihi tiyatro, Ankara’nın sayılı tiyatro salonlarından biri olarak tekrar perdelerini açacak.

    Permolit Boya’nın “Güzelleşir Dünya Permolit’le” sloganı kapsamında hayata ve insana dokunan projelerine bir yenisi daha eklendi. Ankara’nın tarihi tiyatro salonu Şato Yazar’ın yenilenme serüveninde Permolit Boya da renkleriyle tarihi mekana güzellik kattı.

    Ülkemize ve Ankara’ya tarihi bir kültür-sanat eserini yeniden kazandırmaya destek olduk. 1960’lı yılların Ankara’sında Zeki Müren’den Gazanfer Özcan’a kadar pek çok değerli sanatçıya ev sahipliği yapmış olan Şato Yazar, Gönül Yazar’ın ilk eşi Necdet Yazar tarafından kurulmuştu.

    AKIN AKÇALI; “BAŞKENTİMİZİN SANAT GEÇMİŞİNDEKİ KÜLT MEKAN PERMOLİT İLE RENKLENDİ”

    Akçalı Boya CEO’su M. Akın Akçalı; “Bugüne dek ‘Güzelleşir Dünya’ çatı iletişimimiz kapsamında çok sayıda projeye imza attık. İnsana, çevreye, hayata temas eden onlarca çalışmada yer aldık. Bugün ise sanat tarihimizin yakın geçmişinde önemli bir yere sahip olan Şato Yazar Tiyatro Sahnesi’ne renklerimizle güzellik kattık. Böylesine değerli bir mekanın Permolit’le güzelleşiyor ve yeniden tiyatro severlerle buluşuyor olmasından gurur duyuyoruz. Zeki Müren’den, Gazanfer Özcan’a, Süper star Ajda Pekkan’a varana kadar pek çok değerli sanatçıyı sanat severlerle buluşturan bu kült mekan, yeniden ve dilerim yıllar boyu güçlü oyunlar ve sanatçılarla perdesini açmaya devam edecek.” dedi.

    1966 yılında sanat güneşi Zeki Müren ve süper star Ajda Pekkan ile açılışı yapılan Şato Yazar, 1975 yılına kadar tiyatro sahnesi olarak faaliyetine devam etmişti. 1975 yılından günümüze kadar ise düğün salonu olarak kullanılan Şato Yazar Tiyatro Sahnesi, tekrar aslına dönerek misafirlerini ağırlayacak.

    METİN ÖZTÜRK; “SANATA VE ŞEHİR MİRASINA KATKISI BÜYÜK”

     

    Şato Yazar Tiyatro Sahnesi sahibi Metin Öztürk; “Ankara’nın sanat geçmişinde kıymetli bir yere sahip olan tarihi Şato Yazar Tiyatro Sahnesi’ni kuruluş misyonuna çevirerek yeniledik ve perdesini Ankaralı sanatseverlerin katılımıyla açtık. Bu değerli tiyatro sahnesinin yenilenmesinde desteklerini esirgemeyen Permolit Boya’ya sanata ve şehir mirasına katkılarından dolayı teşekkür ederim.” dedi

    Şato Yazar Hakkında

    1600 kişi kapasiteli ve 650 kişilik oturum düzenine sahip

    1965 yılında Necdet Yazar tarafından Aile Gazinosu olarak kurulmuş ve 1966 yılında Sanat Güneşimiz Zeki Müren ve Süper Starımız Ajda Pekkan ile açılışı yapılmıştır.

    Türk Sanat Müziğine damga vuran Zeki Müren Ankara’ da ki ilk sahne performansını da ŞATO YAZAR da sergilemiştir.  Şato Yazar 1968-1975 yılları arasında Tiyatro yolculuğuna devam etmiştir.

    1975-2022 yılları arasında ise Düğün Salonu olarak faaliyet göstermiştir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.