DOLAR 32,4276
EURO 34,5886
ALTIN 2382,878
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tatilde sağlıklı bir cilt için 5 tavsiye

    Tatilde sağlıklı bir cilt için 5 tavsiye
    20.07.2018
    A+
    A-

    Kavurucu sıcaklarla birlikte tatil dönemi çoktan başladı. Tüm yılın yorgunluğunun ardından saatlerce güneşe, tuzlu su ve havuz suyuna maruz kalan cildinize önem göstermenin tam zamanı. Peki, tatilde cildinize yeterli önemi gösterebiliyor musunuz? İsveçli güzellik markası Foreo, tatilde bakımlı ve zinde görünen bir cilde sahip olmanız için rahatlıkla uygulayabileceğiniz bir rehber hazırladı. İşte tatilde sağlıklı bir cilt için kolaylıkla uygulayabileceğiniz 5 öneri!

    Yıl boyu hayalini kurduğunuz ve senenin yorgunluğunu atmak için belki de aylardır planladığınız tatil dönemi geldi çattı, hatta pek çoğumuz için çoktan başladı. Peki masmavi deniz ve upuzun kumsallarda keyif yaparken cildinizi olası hasarlardan nasıl koruyacağınızı biliyor musunuz? İsveçli güzellik markası Foreo’nun sizler için hazırladığı pratik ipuçlarıyla çok da vakit ayırmadan cildinizi koruyabilirsiniz. İşte tatil boyu sağlıklı bir cilt için tüm seyahatlerinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz 5 güzellik önerisi!

    MUTLAKA KORUYUCU KULLANIN

    Yakıcı güneş ciltte ciddi hasarlara yol açabilir. Cildimiz sadece plaja gittiğimizde değil, gün boyu zararlı güneş ışınlarına maruz kalıyor. Üstelik gölgede olmak da zararlı ışınların etkisini tamamen yok etmeye yeterli değil. Dolayısıyla güneş koruyucu krem kullanımını tatil boyunca aksatmamak cildinizin sağlığı için büyük önem taşıyor. Uzmanlar doğrudan güneş ışınlarına maruz kalınacaksa kullanılacak güneş kreminin en az 30 SPF olmasını öneriyorlar.

    GÜNEŞ SONRASI CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

    Tuzlu su ve güneş cildi kurutur. Düzenli koruyucu güneş kremi kullanımı cildin nem dengesini korumaya yardımcı olsa da ne yazık ki tek başına yeterli değil. Bu sebeple plaj sonrası duş aldıktan sonra hafif nemlendiriciler kullanmak cildin gün boyu güneş, havuz veya denizden kaynaklanan kuruluğunu onaracaktır. Ayrıca cildinizin kurumasını önlemek için günde 7-8 bardak su ve doğal antioksidan içeren içecekleri tüketmeyi ihmal etmeyin.

    DÜZENLİ CİLT BAKIMINIZI YAPIN

    Söz konusu cilt temizliği olduğunda en önemli aşamalardan biri cildi kurutmadan kir ve yağdan arındırmak. Düzgün temizlenmeyen cildin üzerinde kalan makyaj kalıntıları ve kir güneş ışınları ile birleştiğinde leke oluşumuna yol açabilir. FOREO’nun devrim yaratan ürünü LUNA™ mini 2, lekelerin görünümünü en aza indirecek şekilde tasarlanmış T-Sonic™ fırçasıyla hem makyaj kalıntılarını temizler, hem de kir ve yağı %99,5 oranında gidermeye yardımcı olur. Ayrıca, hızlı kuruyan gözeneksiz yapısıyla ultra hijyenik silikon tasarımı bakteri oluşumunu önler ve sizi fırça temizliği zahmetinden kurtarır. Üstelik pratik boyutuyla bavulunuzda minimum yer kaplar.

    GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜZÜ UNUTMAYIN

    Cildin en hassas ve en hızlı deforme olan yerlerinden biri göz çevresidir. Dolayısıyla, düzenli bakıma en çok bu bölge ihtiyaç duyar. UV ışınlarının zararlı etkilerinden korunmanın en önemli yollarından biri de güneş gözlüğü kullanmayı ihmal etmemektir. Ancak uyaralım, her güneş gözlüğü göz çevrenizi zararlı ışınlardan korumaz. Bu sebeple gözlük tercihinizi yaparken seçtiğiniz modelin UV ışınlarının %99’unu süzdüğünden emin olun.

    ŞAPKASIZ ÇIKMAYIN

    Cildinizi yakıcı güneş ışınlarından korumanın bir diğer etkili ve en geleneksel yöntemi ise şapka takmak. Yüzünüzün yanı sıra boyun ve ense bölgenizi de korumaya yardımcı olacak modellerde şapkalarla hem cildinizi zararlı ışınlardan koruyabilirsiniz hem de doğrudan güneşe maruz kalmanın sebep olacağı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına engel olabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.