DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tayvanlı YC Inox’un dev yatırımındaki mimari partneri Iglo Architects

    Tayvanlı YC Inox’un dev yatırımındaki mimari partneri Iglo Architects
    30.01.2020
    A+
    A-

    Birbirinden farklı ölçek ve fonksiyonlarda mimari ve iç mimari projelere imza atan Iglo Architects, Türkiye’de sıfırdan yapılacak olan ilk Tayvan yatırımının mimarı projesini üstlendi. Tayvanlı çelik firması YC Inox’un Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçireceği 2 dev fabrika yapısının mimari tasarım sürecini uluslararası ödülleriyle dikkat çeken Iglo Architects yürütecek.

    Dünya çelik sektöründe önemli bir yere sahip olan Tayvan menşeli YC Inox firması, Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde aldığı 35.000 ve 20.000 metrekarelik arazilere kuracağı fabrika yapılarının tasarım sürecini, Türkiye’de konunun en yetkin mimarlık ve tasarım ofislerinden biri olan Iglo Architects ile yürütecek.
    Türkiye’de sıfırdan yapılacak ilk Tayvan yatırımı olması nedeni ile farklı sektörlerdeki Tayvanlı firmaların da dikkatle izlediği bu değerli yatırıma ev sahipliği yapmak ülkemiz için yeni pazarlar oluşturmak adına da önemli fırsatlar sunuyor. İç pazarla birlikte ihracatı da hedefleyen 80 milyon dolarlık yatırımla 300 kişiye istihdam sağlanacak.
    Tasarım süreci Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar Karoğlu ortaklığındaki Iglo Architects tarafından yürütülecek olan fabrikaların birinde paslanmaz çelik boru imalatı yapılması planlanırken, “Service Center” olarak adlandırılan diğer fabrikada ise şerit ve sac levha yüzey işlemleri yapılacak. İki buçuk ay gibi kısa bir sürede ruhsat alma aşamasına getirilen bu iki fabrika binası eş zamanlı olarak inşa edilecek.
    Tasarım ve inşaat süreleri toplamda 18 ay olarak belirlenen projelerin, 2020 yılının ilk çeyreğinde inşaatına başlanması ve gelecek yılın başlarında da deneme üretimlerine geçilmesi hedefleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.