DOLAR 32,3076
EURO 34,5938
ALTIN 2407,462
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Taze kaşar peynirinin en sağlıklı, en inovatif, en kaliteli hali

    Taze kaşar peynirinin en sağlıklı, en inovatif, en kaliteli hali
    29.10.2019
    A+
    A-

    Sağlıklı ve yeterli beslenmede günün her saati atıştırmalık olarak da yenebilen peynirin önemi sağlık uzmanlarınca da vurgulanıyor. Muratbey’in ödüllü Taze Kaşar Peyniri, yüksek oranda kalsiyum ve protein içermesiyle özellikle sporcular, yetişkinler ve çocukların gün boyu tüketebilecekleri bir peynir olarak öne çıkıyor. Muratbey Taze Kaşar Peyniri, 100 gramıyla bir yetişkinin günlük fosfor ihtiyacının yüzde 93’ünü, kalsiyum ihtiyacının ise yaklaşık yüzde 88’ini karşılayabiliyor.

    İnovatif peynirleriyle dünyanın peynir anlayışını değiştiren Muratbey, 7’den 77’ye herkesin tüketebileceği, sağlıklı ve besin değerleri yüksek peynirleriyle sağlıklı beslenmek isteyenlere destek oluyor. Vücudumuzun genel sağlığı için günlük almamız gereken makro besinleri ve mineralleri yüksek değerlerde içeren Muratbey Taze Kaşar Peyniri, tek başına ya da eşlikçi olarak tüketilebilecek sağlıklı bir alternatif olarak ön plana çıkıyor.

    Protein açısından zengin

    Uluslararası sertifika kuruluşu ICERTIAS’ın gerçekleştirdiği kalite ve pazar araştırması sonucunda 2018 yılında tüketiciler tarafından “Qudal-Kalitede 1 Numara Madalyası”na layık görülen Muratbey Taze Kaşar Peyniri’nin 100 gramında 23 gram protein bulunuyor. Bu oran, bir yetişkinin günlük protein ihtiyacının yüzde 46’sını karşılıyor. Vücudumuzun kas kütlesini oluşturmak ve güçlendirmek için gereken protein, hastalıklara karşı koruyucu özelliği ile de günlük almamız gereken önemli bir makro besin. Muratbey Taze Kaşar Peyniri yüksek protein içeriğiyle özellikle çocuklar, diyet yapanlar, sporcular ve yaşlılar için öneriliyor.

    Kalsiyum ve Fosforu peynirle alın

    Kemik sağlığı için hayati öneme sahip olan kalsiyum açısından zengin Muratbey Taze Kaşar Peyniri’nin 100 gramında 700 mg kalsiyum bulunuyor. Bu rakam günlük ihtiyacın yaklaşık yüzde 88’ini karşılayabiliyor. Vücudumuz için zorunlu mineraller arasında bulunan fosfor, dokuların tamirinde, protein sentezinde, karbonhidrat ve yağların vücut tarafından kullanılmasında yardımcı oluyor. Besleyici Muratbey Taze Kaşar Peyniri’nin 100 gramında 650 mg fosfor yer alıyor. Bu miktar da günlük fosfor ihtiyacının yüzde 93’ünü karşılıyor.

     

    Güveçte Kaşarlı Karides Tarifi

    Malzemeler:

    1 su bardağı rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar Peyniri

    Yarım kg karides

    300 gr kültür mantar

    2 adet kırmızı biber

    3 adet yeşil biber

    6 diş sarımsak

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    İnce kıyılmış maydanoz

    Hazırlanışı:

    Karidesleri kabuklarından ayırın ve kürdan yardımı ile sırt kısmındaki kırmızılıkları temizleyin. Mantarları, kırmızı biberleri ve yeşil biberleri karides boyutunda doğrayın. Tavaya göz kararı zeytinyağını koyup kırmızı ve yeşil biberi biraz kavurun. Ardından Karidesleri de atıp tuzunu ekleyip biraz pişirin. Ardından mantarları ilave edin, önce suyunu salacak, ardından çekecek. Suyunu çektikten sonra hazırladığınız baharatları ilave edip 2-3 dakika karıştırın ve altını kapatıp, toprak güvece boşaltın. Üstüne rendelediğiniz Muratbey Taze Kaşar peynirleri ile çok az kıyılmış maydanozu ilave edin ve önceden ısıttığınız fırınına koyup üzerindeki Muratbey Taze Kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar tutun. Afiyet olsun.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.