DOLAR 32,337
EURO 35,1889
ALTIN 2246,55
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TEDxYouth 27 Nisan’da İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulunda

    TEDxYouth 27 Nisan’da  İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulunda
    25.04.2019
    A+
    A-

    Genç beyinler tarafından “Yayılmaya değer fikirler” sloganıyla gerçekleştirilen TEDxYouth’a 27 Nisan’da İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu ev sahipliği yapıyor. “İkilem-Dilemma” temasıyla yola çıkan TEDxYouth@IELEV125Çekmeköy Etkinliği’nde gün boyu konuşmacılar ilham veren hikayelerini anlatacak.

     İlham veren konuşmacılarıyla her yaştan insanı etkileyen TEDx konferansı bu defa gençlerle İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulunda buluşuyor. 27 Nisan’da Çekmeköy’deki kampüste düzenlenecek etkinlikte, farklı kulvarlardan 12 konuşmacı yaklaşık 100 genç beyinle hayallerini, dünyayı değiştirebilecek fikirlerini, tutkularını, hikayelerini paylaşacak. TEDxYouth@IELEV125Çekmeköy programı, sabah saatlerinde başlayıp gün boyu sürecek.

    ETKİNLİĞİN TEMASI: İKİLEM

    27 Nisan’daki TEDxYouth@IELEV125Çekmeköy’ün teması ise ikilem, bir diğer adıyla dilemma… Kişiyi çoğunlukla iki alternatif arasında seçim yapmaya zorlayan dilemmalar, tercih yapmanın önemini gençlere kavratmak açısından büyük önem taşıyor.

    Bu başlık altında dilimizde benzer durumlar için kullanılan “kararsızlık” ve “ikilem”in arasındaki detaylara saklı farklılıklara da dikkat çekilecek. Bunun yanı sıra herkesin hayatında ikilemlerin ve dolayısıyla tercih zorunluluğu taşıyan durumların varlığı, profesyoneller tarafından dile getirilecek. Etkinlik kapsamında seçilen başlık ve yapılacak konuşmalarla, başta olumsuz gibi gözükse de, seçilen tercihlerin yaşamdaki bazı durumlara netlik kazandıracağı ve dolayısıyla aslında kişiler için pozitif yanlarının ağır bastığı vurgulanacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.