DOLAR 32,5206
EURO 34,8045
ALTIN 2424,11
BIST 9730,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Teknolojide geleceği gördü, hedefleri aştı

    Teknolojide geleceği gördü, hedefleri aştı
    15.05.2019
    A+
    A-

    Yerli teknolojinin öncü firmalarından Technopc’nin Kurucu Ortağı Murat Yücel, pazarın, uzun süredir hazırlandıkları loT, Endüstri 4.0, Mobilite, Dijital Hastane, Akıllı Tarım, Akıllı Şehirler, Akıllı Ulaşım, Akıllı Sistemler gibi alanlarda geliştiğini belirterek bu alanlarda avantaj sağladıklarını söyledi. Yücel, Kamu ihalelerinde yüzde 15 fiyat avantajının da etkisiyle 2019 sonu hedefi olan 100 milyon TL cironun üzerine çıkacaklarını açıkladı.

     

    20 yılı aşkın süredir sağlıktan bankacılığa, eğitimden savunmaya kadar birçok sektöre teknoloji çözümleri sunan, Türkiye’nin bilgisayar üretiminde ilk yerli malı belgesine sahip Technopc’nin Kurucu Ortağı Murat Yücel, 2019 yıl sonu hedeflerini aşacaklarını açıkladı.

     

    Hazırlık avantaj sağladı

    2018 yılının çok kolay bir yıl olmadığını belirten Yücel, ancak geride bıraktıkları sürede yeni model ürünlerin geliştirilmesi konusunda iyi bir yol aldıklarını söyledi. Bu yıl daha fazla müşteriye giderek iş birliği yaptıklarını anlatan Yücel, “Bu müşteriler farklı sektör alanlarında yurt içi ve yurt dışında işler yaptıkları için hedeflediğimiz büyümeyi sağlayabileceğimizi öngörüyoruz” dedi. Pazarın, uzun süredir hazırlandıkları loT, Endüstri 4.0, Mobilite, Dijital Hastane, Akıllı Tarım, Akıllı Şehirler, Akıllı Ulaşım, Akıllı Sistemler gibi alanlarda gelişme gösterdiğinin bilgisini veren Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ürün gruplarında siparişler arttı. Bu gelişmelere göre geliştirdiğimiz bağlantılı ürün grupları bize pazarda avantaj sağladı. Hedefimiz olan 100 milyon TL cironun üzerine çıkmak ve kârlılığımızı korumayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

     

    İhalelerde yüzde 15 fiyat avantajı

    Yücel, devletin son yıllarda yerli ve milli ürünlere destek olacak uygulamalar ve gelişmeler sağlamasının iç piyasada Türk markaları için çok pozitif bir gelişme olduğunu da belirtti. “Bu gelişmenin her geçen gün tabana daha fazla yayıldığını görüyoruz” diyen Yücel, şunları kaydetti: “Yerli malı ürünlere kamu ihalelerinde yüzde 15 oranında fiyat avantajı tüm kurumlarda uygulanmaya başlandı. Şirketimizin 2 ürün grubunda da bu belgeye sahip tek yerli bilgisayar üreticisi olması büyük bir avantaj sağladı. Savunma, GSM ve diğer yerli teknoloji üretim alanlarında yerlilik oranlarının arttırılması, bu ürünlerin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda satılabiliyor olması büyüyen potansiyeli beraberinde getiriyor.”

     

     

    Gelişim hız kesmiyor

    200’ün üzerinde iş ortakları bulunduğunu, geçtiğimiz yıl distribütörlük anlaşması imzaladıkları Arena Bilgisayar ile yaklaşık 10 bin teknoloji bayisine satışlarının devam ettiğini de anlatan Yücel, devlet destekli Tasarım Merkezi başvuru süreçlerinin pozitif ilerlediğini, Ar-Ge faaliyetlerinin de devam ettiğini açıkladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.