DOLAR 32,4837
EURO 34,9541
ALTIN 2435,046
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Teksan enerji depolama sistemleri pazarında büyüyecek

    Teksan enerji depolama sistemleri pazarında büyüyecek

    Enerjinin üretimi ve dağıtımı kadar önemli bir konu da enerjinin depolanması. Yaşamın kesintisiz sürmesi ve sanayinin çarklarının dönmesi için gerekli olan enerjide arz güvenliği ve sürdürülebilirliğinin sağlanması hayati öneme sahip. Dünyanın ve Türkiye’nin gündeminde ilk sıralarda yer alan enerjinin depolanması ve batarya sistemleri, bu açıdan büyük önem taşıyor. Enerji çözümleri sektörünün inovatif şirketi Teksan, yeni ürünü TESS ile batarya ve enerji depolama sistemleri sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Türkiye’de bu alanda hizmet veren ilk üç şirket arasına girmeyi hedefleyen şirket, enerji arz ve talebinin dengelenmesi noktasında da güvenilir bir çözüm ortağı olacak.

     

    Enerji çözümleri sektörüne getirdiği ilkler ve Ar-Ge çalışmaları ile farklılaşan Teksan, 140’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Teksan, sektördeki 25 yılı aşkın deneyimi ve uzmanlığı ile enerjinin geleceğine yön verecek depolama sistemleri pazarına giriş yaptı. Akıllı teknolojilerle donattığı yeni ürünü TESS (Teksan Enerji Depolama Sistemleri) ile bu alandaki iddiasını ortaya koyan şirket, Türkiye ve dünyanın enerjisini depolayacak.

    Elektrik enerjisini elektrokimyasal enerjiye dönüştürerek depolayan bir enerji depolama çeşidi olan TESS; Batarya, Batarya Yönetim Sistemi, Enerji Yönetim Sistemi ve Enerji Kontrol Sistemi olmak üzere 4 ana bölümden oluşuyor. Yeni ürünü TESS’i birçok farklı aplikasyon tipine uygun olacak şekilde tasarlayan Teksan, bu sayede müşterilerinin farklı ihtiyaçları için çözüm üretebiliyor. Sistemin anlık veri akışı ile sürekli kendini izleyerek değişen durumlara ve ihtiyaçlara göre otomatik olarak devreye girdiği TESS, akıllı teknolojilerle donatıldı. TESS’in Lityum Demir Fosfat kullanılan Batarya Sistemi de bu sayede; çevreci, ekonomik, daha uzun ömürlü ve daha az kaynak tüketen bataryalar olarak dikkat çekiyor.

    TESS ile sanayide çarklar dönecek, üretim ve ihracat sekteye uğramayacak

    Enerji arz ve talebinin dengelenmesi açısından önemli avantajlar sunan TESS, enerji arzında sorun yaşanan durumlarda enerjinin kesintisiz olarak devamını sağlayacak. Enerji krizlerinde yedek güç olarak bataryalarda depolanan elektrik enerjisinin kullanılması sayesinde çarkların dönmesi, üretim ve ihracatta yaşanan kayıpların önüne geçilmesi mümkün. Diğer yandan elektriğin fiyatının düşük olduğu zaman aralığında depolanarak fiyatının pahalı olduğu zaman kullanılması da sanayicinin elektrik faturasında ciddi bir tasarruf anlamına geliyor. Üstelik TESS yatırımı, maliyetini en fazla 4-5 yıl içinde amorti ediyor.

    Yenilenebilir enerjinin depolanması, sürekliliğini garantiye alacak

    Küresel iklim krizinin giderek ağırlaşan sonuçları, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini her geçen gün artırırken, rüzgar ve güneş gibi enerji kaynaklarından üretilen yenilenebilir enerjinin sürekliliğinin sağlanması önemli mücadele başlıkları arasında yer alıyor. Bu sorunun çözümü ise rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriğin bataryalarda depolanmasında… Yenilenebilir enerji kaynakları ile entegre edilen TESS sayesinde, temiz ve çevreci enerji depolanarak elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanabiliyor.

    TESS, elektrikli araç şarj istasyonlarında da kullanıma uygun

    Elektrikli araç teknolojileri ve şarj istasyonlarının yaygınlaşması ile birlikte batarya ve enerji depolama sistemlerine duyulan ihtiyacın da artması bekleniyor. TESS, bu alanda da önemli bir çözüm ortağı olarak dikkat çekiyor. Örneğin; dağlık, kırsal alanda kurulacak elektrikli şarj istasyonlarında yenilenebilir enerji kaynakları ile entegre edilen TESS’in kullanımı büyük avantajlar sağlayacak. Böylece araçlar sadece şehir merkezlerinde değil her yerde şarj olabilecek. Teksan’ın TESS ürün ailesi Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile yaygınlaşacak elektrikli şarj istasyonlarında kullanılmaya da aday.

    Pazara sundukları yeni ürünleri TESS ile ilgili bilgi veren Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer, açıklamasında şunları söyledi: “Dizel, doğalgazlı ve biyogazlı jeneratör setleri, kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri, mobil aydınlatma kuleleri, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan hibrit güç sistemleri ve biyogaz çözümleri sunan şirketimiz, sektörde 25 yılı aşkın deneyime ve uzmanlığa sahip. Enerjinin sürekliliğinin hayati önem taşıdığı günümüzde, elektrik enerjisinin depolanmasını sağlayan sistemlerin önemi giderek artıyor. Uzun süren bir hazırlık döneminin ardından yeni ürünümüz TESS’i (Teksan Enerji Depolama Sistemleri) pazara sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şirketimiz açısından yeni bir büyüme alanını ifade eden TESS ile enerji çözümleri sektöründeki yerimizi perçinleyeceğiz. Türkiye ve dünyada hızlı bir büyüme potansiyeli bulunan bu pazarın en büyük oyuncuları arasında yer almayı hedefliyoruz”.

    Enerji krizlerinde TESS’in kritik bir rol üstleneceğini de vurgulayan Tuncer, “Enerji arz ve talebinin dengelenmesinin yanı sıra yenilenebilir enerji kaynakları ile entegre edilerek bu kaynaklarla üretilen enerjinin sürekliliğini sağlamada kritik bir rol üstlenecek olan TESS, hızla büyümesi beklenen elektrikli şarj istasyonlarında önemli bir ihtiyaca da karşılık verecek. Enerji krizlerinin gündemde olduğu bir dönemde TESS, sanayicilerimiz ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak. Aynı hacimde daha yüksek enerji depolama kapasitesi bulunan TESS ile müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarına yönelik çözümlere üretebiliyoruz. En son teknolojiye sahip Lityum batarya hücreleri kullanmamız da daha yüksek ömür ve enerji yoğunluğu sağlıyor.” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.