DOLAR 32,3557
EURO 34,7713
ALTIN 2400,492
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tesis yönetim firmaları, işletmelerin maliyetlerini düşürüyor

    Tesis yönetim firmaları, işletmelerin maliyetlerini düşürüyor
    22.10.2020
    A+
    A-

    Türkiye ekonomisine ve istihdamına en fazla destek olan sektörler arasında yer alan tesis yönetim sektörünün çatı temsilcisi Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) sektörün, işletmelere katkısına dikkat çekti. Tesis yönetiminin uçtan uca planlanmış bir süreç olduğunu vurgulayan Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) Yönetim Kurulu Başkanı Gökçenur Çelebioğlu, tesis yönetim firmalarının, hizmet verdiği tesislerin ana faaliyet konularına odaklanmalarına destek olduğunu belirtti.

    Havalimanlarından fabrikalara, AVM’lerden hastanelere kadar pek çok sektöre, bakım onarımdan güvenliğe, peyzajdan teknik servis hizmetlerine kadar çeşitli alanda çözüm sunan tesis yönetim sektörü, 40 milyar TL’ye ulaşan potansiyel büyüklüğünün yanı sıra sektörlere ve firmaların ihtiyaçlarına özel çözümleriyle işletmelerin ana faaliyet konularına odaklanmalarına yardımcı oluyor.  Zaman, insan kaynakları ve öz kaynakların doğru ve etkili yönetilmesini sağlıyor.

    Ana faaliyet konusu dışındaki tüm alanlarda hizmet ve çözüm

    Sektörün, hizmet alanı ve çeşitliliğinde sınırlar olmadığını belirten Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) Yönetim Kurulu Başkanı Gökçenur Çelebioğlu, sektör özelinde hizmetlerin kapsamı belirlenerek, şirketlerin ana faaliyet konusu dışında kalan tüm alanlarda doğru zamanlama ve insan kaynağı yönetimiyle süreçlerin sorunsuz şekilde yönetilmesinin sağlandığını belirtti. İşletmelerin bu sayede tesislerinde kesinti ya da problem olmayacağını bilerek güvenle işlerine odaklanabildiğini, doğru planlamayla işletmelere ciddi oranlarda tasarruf da sağladığını ifade etti.

     

    Tesis yönetimi devamlılığı sağlayan bir süreç

    Tesis yönetiminin işletmede devamlılığı sağlayan bir süreç yönetimi olduğunu vurgulayan Çelebioğlu, “Temizlik, teknik bakım, atık su ve güvenlik gibi sorunları işletmelerin yönetmesi gereken konu olmaktan çıkarıyoruz. Tüm süreci üzerimize alarak sistemin yaşam döngüsü boyunca sağlıklı bir şekilde devam etmesi için destek veriyoruz. Tesis yönetim sektörü olarak, işletmenin hayatına devam ederek ekonomik istikrarını sürdürmesi için tüm kritik ve riskli alanların analizini yapıyoruz.  Bakım yapılması gereken ekipmanın bakım periyotlarına kadar oluşturulan çalışma sistemiyle, işletme için küçük ve gözden kaçabilecek detayların sorun olmadan önce önlenerek, işletmelerin çarklarının kesintisiz şekilde dönmesini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

     

    “İnsan kaynaklarının doğru alanlarda kullanılmasına destek oluyoruz”

    Yapılan her iş özelinde, insan kaynaklarının doğru alanlarda kullanılmasına da destek olduklarını belirten Çelebioğlu, “Tesis yönetim sektörü, işletmelerin iş süreçlerinde en iyi çözüm ve yol arkadaşıdır. Doğru planlama ile zaman, maliyet ve insan kaynağından tasarruf ederek sadece kendi ana faaliyet konularına yönelmek isteyen tüm sektörler ve işletmeler, özel çözümler için tesis yönetim firmalarına danışabilir” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.