DOLAR 32,3448
EURO 35,1385
ALTIN 2301,298
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tezmaksan ve Van Makina’dan yüzde 100 yerli teknoloji üretimi için iş birliği

    Tezmaksan ve Van Makina’dan yüzde 100 yerli teknoloji üretimi için iş birliği
    11.10.2022
    A+
    A-

    Türkiye takım tezgahları sektörünün lider, Avrupa’nın ise ikinci büyük markası Tezmaksan, Türkiye’nin ilk ve tek yerli ve milli kayar otomatını üreten Van Makina’nın distribütörü oldu. Bu iş birliği doğrultusunda Tezmaksan, Van Makina’nın ürettiği yerlileşme hamlesine paralel bir şekilde geliştirilen yüksek teknoloji 12, 16, 20, 38 ve 42 mm çap işleme kapasitesine sahip 7 ve 8 eksenli CNC kayar otomat tezgahlarının Türkiye satışını gerçekleştirilecek. Tezmaksan, bu iş ortaklığı sayesinde sanayinin dışa bağımlılığını azaltmayı planlıyor.

    Cubebox robotlu otomasyon sistemleri ile 20 ülkede ihracata başlayan ve önümüzdeki 3 yıl sonunda Sivas fabrikası ile 10 milyon dolar ihracatı hedefleyen Tezmaksan, Türkiye’de yerli üretimin desteklenmesi için çalışmalarına devam ediyor. Tezmaksan, son yıllarda ürettiği yüksek teknoloji ve hassas kayar otomatlarla sanayiye çözüm ortağı olmanın yanı sıra Türkiye’nin ilk ve tek yerli kayar otomat üreticisi VAN Makina’nın ürünlerini kataloğuna dahil edip firmanın Türkiye distribütörü oldu. Türkiye’nin yerlileşme hamlesine paralel bir şekilde geliştirilen yüksek teknoloji 12, 16, 20, 38 ve 42 mm çap işleme kapasitesine sahip 7 ve 8 eksenli CNC kayar otomat tezgahlarının Türkiye satışını gerçekleştirilecek firma, ayrıca ihracatın artırılması için de çalışmalar gerçekleştirecek.

    “İş birliğinin Türkiye’nin lokomotif sektörlerine hız ve güç katacağına inanıyoruz”

    Yerli ve milli CNC takım tezgahlarının yaygınlaştırılıp, dışa bağımlılığın azaltılması amacıyla gerçekleştirdikleri iş birliğinde dair açıklamalarda bulunan Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “Tezmaksan olarak Türkiye’de imalat sanayinde yerli takım tezgahı kullanımının artırılmasının yanı sıra medikal, havacılık ve otomotiv gibi sektörlerde kullanılan takım tezgahları için yerli çözümlerin üretilmesini, geliştirilmesini ve büyümesini amaçlıyoruz. Kayar otomat konusunda uzun yıllar tecrübesi bulunan Van Makina ile yaptığımız iş birliğinin Türkiye’nin lokomotif sektörlerine hız ve güç katacağına inanıyoruz. Dünyada yeni ekol olan ve bizim üç yıl önce üretmeye başladığımız kolay kullanımlı robotlu otomasyon sistemleri ile şu an dünyada beşinci oyuncu konumuna geldik. Kısa süre önce hem Stuttgart AMB Fuarı hem de Chicago IMTS Fuarı’nda en çok talebi rakiplerimizden aldık. Mart ayında ihracat kararı almıştık şu an 20 ülkeye ulaştık. Tüm Türkiye de satış ve servis hizmetlerini üstlendiğimiz Van Makina kayar otomatlarının ihracat noktasında da destekçisi olmaya devam edeceğiz. Yerli imkânlarla geliştirilen kayar otomatları ile ülke ekonomimize katma değer sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

    Yüksek fiyatlara ulaşan ithalatın önüne geçeceğiz”

    Takım tezgahları imalatının bütün dünya ülkeleri için stratejik öneme sahip olduğunu belirten VAN Makina CEO’su Fatih Van, Tezmaksan ile gerçekleştirdikleri iş birliğine dair şu ifadeleri kullandı: “Son dönemlerde ülkemizde başlayan sanayi hamlesine, biz de uzmanlık seviyesine ulaştığımız bu çok eksenli torna segmentinde Türkiye’nin ilk yerli ve milli kayar otomat makinesini değerli sanayicilerimize sunmanın gururunu yaşıyoruz. Böyle bir ürünün ülkemizde üretilmesi gerçekten bizim için büyük bir gurur ancak bundan daha büyük bir gurur ise sahada çalışan makinelerimizin performanslarının, geçmişte fahiş fiyatlar ile alınan ithal makinelere nazaran çok daha yüksek hızda çalışıyor olması. Sonunda da yüksek hassasiyetli, rakiplerinden açık ara çok daha hızlı ve daha donanımlı bir makine ortaya çıkarmayı başardık. Van Makina olarak ürettiğimiz bu makineler ile hem yüksek fiyatlara ulaşan ithalatın önüne geçeceğiz hem de uluslararası platformda ülkemizin bu alanda ulaştığı teknoloji seviyesini bütün dünyaya Tezmaksan ile birlikte göstereceğiz. Böylelikle Türkiye’nin de takım tezgahı sektöründe ciddi bir oyuncu olduğunu gösterme şansımız olacak. Tezmaksan Türkiye’nin en büyük ve en güçlü takım tezgahı satış, servis, eğitim hizmetleri sağlayan ve yüzde 100 müşteri memnuniyeti odaklı firması. Van Makina olarak Tezmaksan ile yaptığımız bu iş birliğinin Türkiye sanayicisinin memnuniyetini maksimum seviyeye taşıyacağına inanıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.