DOLAR 32,5603
EURO 34,8175
ALTIN 2416,541
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    The Flower and Plant Show’un yeni tarihi belli oldu

    The Flower and Plant Show’un yeni tarihi belli oldu
    15.10.2020
    A+
    A-

    Tarsus Turkey, bölgesinin süs bitkileri ve peyzaj sektöründeki en büyük uluslararası fuarı olan The Flower and Plant Show’un 2021 yılına ertelendiğini duyurdu. Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği’nin (SÜSBİR) iş birliğinde düzenlenen fuar, 11-13 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleşecek. Yeni tarih ile ilgili bir açıklama yapan Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, erteleme kararının sektörün tüm paydaşlarının ortak görüşü doğrultusunda alındığını söylerken, “The Flower and Plant Show 2021’in, bütün zamanların en başarılı fuarı olması için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

     

    Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan yaklaşık 500 bin kişilik istihdamıyla yılda ortalama 6 milyar liralık üretim gerçekleştiren yerli süs bitkileri sektörü, tüm paydaşların ortak kararıyla 12. buluşmasını 2021’de gerçekleştirecek. “2019 fuarımızın bitimi ile birlikte, 2020 yılında çok daha başarılı bir fuarın organize edilebilmesi için çalışmalarımıza hemen başlamıştık” diyen Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, pandemi nedeniyle getirilen kısıtlama tedbirlerine rağmen, The Flower and Plant Show”u planlanan tarihinde başarılı bir şekilde açmak üzere bütün çalışmaların kesintisiz olarak yürütüldüğünü söyledi. Bu süreçte, seyahat engelleri ya da kişisel endişeler nedeni ile ziyaretçi sayılarında yaşanabilecek azalmaları önceden öngörerek, hem yurtiçinden hem de yurtdışından ziyaretçi sayısını arttırmak üzere tüm kanallarda tanıtımların artırılarak devam ettiğini belirten Aytemur, “Eylül ayının ortalarından itibaren, fuarın planlanan tarihinde yapılması ya da ileri bir tarihe ertelenmesi konusunda tüm katılımcılarımızın görüşlerine başvurduk. Katılımcılarımızın büyük çoğunluğu mevcut koşulların başarılı bir fuar için yeterli olmadığı ve bu nedenle fuarın 2021 yılına ertelenmesinin sektörün yararına olacağı yönünde görüş belirtti.  Bunun üzerine başta katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızın tavsiyelerine uyarak, sektörün daha sağlıklı, verimli ve faydalı bir fuar geçirebilmesi için The Flower and Plant Show’u 11-13 Kasım 2021 tarihine ertelemek durumunda kaldık” dedi.

     

    Bölgenin süs bitkileri ve peyzaj sektöründeki en büyük uluslararası fuarı olan The Flower and Plant Show 2021’de, bitki çeşitliliğinin yanı sıra üretim ve peyzaj uygulamaları esnasında kullanılan her türlü yeni teknoloji, malzeme ve ekipman bir arada sergilenirken, Türk Cumhuriyetleri ile Kuzey Afrika ülkelerini yeni hedef pazarlar olarak belirleyen yerli üreticiler, Avrupa ülkelerindeki ihracat payını da fuarla birlikte genişletecek.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.